Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

George H.W.Bush oli myös tällainen

Sunnuntai 2.12.2018 klo 12.21 - Pirkko Turpeinen-Saari


CIA:n johtajanakin toiminut öljyalan konkari George H.W.Bush oli 8 vuoden ajan presidentti Reaganin varapresidenttinä ja tuli sitten valituksi presidentiksi yhdeksi kaudeksi 1989 - 1993.

Presidentti Reaganin aikana CIA:n toimintaa kehitettiin. Perustettiin NED, National Endowment for Democracy, jonka tehtävänä oli suorittaa CIA:lle tyypillisiä tehtäviä, mutta pehmeämmin.

Presidentti Bush sai Neuvostoliiton presidentti Gorbatsovin suostumaan Saksojen yhdistämiseen eräänlaisella liennytyksen ohjelmalla. Gorbatsoville luvattiin, että NATO ei tule siirtymään tuumaakaan itään, jos yhdistynyt Saksa voi kuulua NATOon.

Bush tuki Jeltsinin vallankaappausta ja Neuvostoliiton hajoamista muun muassa korruptoimalla Jeltsinin ja keskeiset KGB kenraalit.

George Soros ja Harvardin talousoppineet markkinoivat Jeltsinille kansallisvarallisuuden kuponkiohjelman, jolla Venäjän kansalaisia petkutettiin.

Suuryhtiöt "ostettiin" harvojen ja valittujen oligarkkien käsiin, jotka siirsivät suuren osan varoista ulkomaille. Jeffrey Sacksin ja Larry Summersin lisäksi joukkoon tuotiin myös CIA:n agentit, mm. Jonathan Hay (toteaa F.William Engdahl teoksessaan Manifest destiny ; Democracy as Cognitive Dissonance)Agentit toimivat Chubaisin ja Gaidarin yksityistämisprojektin "laillisuusvalvojina".

Talouden yksityistämisen shokkiterapia - ensin Puolassa, Jeltsinin aikana Venäjällä oli todellinen shokki kansalaisille, joilta poistui hetkessä koko sosiaalinen turvaverkko; ilmainen terveydenhuolto, koulunkäynti yliopistoon saakka, edullinen asuminen ja vuosiloma.

Bush aloitti myös Jugoslavian horjuttamisen irtisanomalla maan lainat ja edellyttämällä, että Jugoslavian osavaltioissa on järjestettävä monipuoluevaalit  - mutta ei siis liittovaltiossa. Mikäli osavaltiot eroavat liittovaltiosta ja mieluisat puolueet voittavat, voivat nuo osavaltiot saada taloudellista tukea.

Presidentti Bush aloitti käytännössä myös Bosnian sodan. Liittolaisena toimi Saksa. Yhdysvaltojen tavoitteena oli Balkanin sotilaallinen miehitys ja haltuunotto. Saksa vuorostaan tavoitteli Slovenian ja Kroatian infrastruktuuria, hotelleja, pankkeja ja vakuutuslaitoksia.

Bosnian vaalien jälkeen presidentiksi oli tullut kalifaattia rakentamaan pyrkivä Alija Izetbegovic, Islamilaisen julistuksen kirjoittaja, joka oli toisen maailmansodan aikana värvännyt muslimeja Hitlerin joukkoihin. Hän ei ollut voittanut vaaleja, ne voitti Fikret Abdic, mutta tuli presidentiksi mystisesti lupauksella, että olisi virassa vain vuoden.

Bosnian edustajat olivat neuvotelleet Lissabonissa "kansainvälisen yhteisön" kätilöimän sopimuksen, jonka mukaisesti muslimeille, kroaateille ja serbeille tulisi omat autonomiset alueensa. Koska Yhdysvaltojen tavoitteena oli saada tukeva jalansija Balkanilla, Bush vaati suurlähettilästään Warren Zimmermania kehottamaan Izetbegovicia sanoutumaan irti jo allekirjoittamastaan sopimuksesta lupaamalla muslimeille edullisemman sopimuksen.

Bosnian sota syttyi koska muslimit eivät saaneet tavoitteitaan toteutetuksi neuvotteluteitse.

Bosnian islamilaisen vanhimpien neuvosto julisti fatwan, lainopillisen julistuksen, jonka sisältö oli tulkittavissa kutsuksi jihadiin eli pyhään sotaan.

Sodan päätyttyä USA:n presidentiksi oli vaihtunut Bill Clinton.Hän rahoitti niin Kroatian neo-natseja kuin Lähi-Idästä ja Afganistanista tuotettuja jihadisteja, jälkimmäisiä yhdessä Osama bin Ladenin kanssa. Yhdysvallat sai itselleen sotilaallisesti miehitetyn epäitsenäisen nukkevaltion Bosnia Hetsegovinan. 80 000 NATO-sotilasta oli osoituksena Yhdysvaltojen sotilaallisen vallan laajenemisesta Euroopassa.

George H.W. Bush pystyi osoittamaan, että sotilaallisen hegemonian laajentamiseen ei aina tarvita aseita. Joissakin tapauksissa propaganda, valedemokratiajärjestöt, ajatuspajat ja mielenosoitukset yhdistettynä taitavaan sosiaalisen median ja median käyttöön voi luoda edellytykset ryöstölle. Sillä ryöstöhän on se mitä tavoitellaan. Kohdemaan taloudelliset resurssit on otettava haltuun. Ei ole väliä vaikka kohdemaa taantuisi kehitysmaiden luokkaan. Sorokset ja kumppanit ovat jo tiessään saalis mukanaan.

Henkilökohtaisesti keskeisin saalis Bushille olivat Neuvostoliiton kultavarannot. Ryöstö oli tärkeä siksi, että kullalla Venäjä olisi voinut tukea ruplaa ja tehdä Soroksen destabilointiyritykset vaikeammiksi. Duumalle ilmoitettiin yksinkertaisesti, että kulta oli kadonnut.

Jokaiselle, joka on todella kiinnostunut siitä, mitä USA:n ja NATO-EU:n kulisseissa tapahtuu, minkälaista CIA:n, Mossadin ja MI6:n siivittämä röyhkeä ja rikollinen toiminta todella on ja kuinka kaukana se on meille luullotellusta demokratiasta, kannattaa hankkia F.William Engdahlin teos Manifest Destiny, Democracy as cognitive dissonance. Sen voi hankkia esimerkiksi Amazon-kirjakaupasta.

Meille suomalaisille, jotka olemme USA:n ja NATO:n hybridikeskuksen ja Mediapoolin (suomalaisten tiedotusvälineiden yhteenliittymä) sekä valtioneuvoston (huoltovarmuuskeskuksen)aivopesun kohteena, on tärkeätä hankkia tietoa tutkijoilta, joiden tiedot perustuvat tosiasioihin eivätkä propagandaan. Vain siten voimme yläpitää itsenäistä ajattelua ja maailmankuvaa.

On selvää, että osoitamme myötäelämistä presidentti George H.W.Bushin kuoleman johdosta, mutta sen ei saa antaa meidän ummistaa silmiämme hänen johdollaan tapahtuneilta hirveyksiltä.

Avainsanat: George H.W.Bush, Venäjän kansallisvarallisuuden ryöstö, Bosnian sodan alkuun saattaminen, talouspakotteilla kiristäminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini