Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Jospa Orban onkin oikeassa

Sunnuntai 28.7.2019 klo 13.04 - Pirkko Turpeinen-Saari


Unkarilainen media ja itse pääministeri Orban on nostanut esiin kysymyksen Suomen demokratian tilasta sekä mediasta.

Edellinen hallitus muodosti Suomeen median ja kustanustalojen kartellin turvallisuuskomitean alaisuuteen. Median ja kustannustalojen yhteenliittymää kutsutaan Mediapooliksi ja se on nettisivuillaan ilmoittanut noudattavansa NATO-myönteistä tiedottamista. Yle kuuluu tähän keskittymään, jolla on oma sisältöneuvosto. Johdossa on kustannustalo Otavan toimihenkilöitä.

Mediapoolia rahoittaa valtion huoltovarmuuskeskus. Huoltovarmuuskeskus on turvalllisuuskomitean alaisuudessa. Turvallisuuskomitea muodostuu kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköistä tasavallan presidentin kansliapäällikkö mukaan luettuna.

Koska Mediapooli on sitoutunut NATO-myönteiseen tiedottamiseen ja on kartelli, kansalainen jää kysymään, minkälaista tiedottamista pooli harrastaa kansalaisten, virkamiesten tai poliitikkojen suhteen,jotka eivät kannata NATO:a tai NATO-myönteistä informaatiota.

Pääministeri Sipilän kanslian edustaja on kiertänyt valistamassa oikean tiedottamisen ja valeuutisten erottamisesta. Epäilemättä Mediapoolin tiedotusvälineet ovat niitä oikeita tietoja tuottavia uutisvälineitä. Yhdysvaltalainen CNN-TV-kanava on kehunut Suomea, että lapsetkin koulutetaan meillä oikean tiedon löytämiseen.

Tämän kartellin kaksi edustajaa Sanoma ja Yle ovat nostaneet oikeusjutut Nato:n propagandaorganisaatioon kuuluvan Venäjän trolleja jahtaavan toimittajan epäinhimillisestä kohtelusta. Asianomaiset kohtelijat ovat saaneet rangaistukset, yksi vankilatuomion. Taustaorganisaatioittensa tuella, ei vähiten NATO:n avustuksella kyseinen toimittaja on kiertänyt Euroopassa ja Yhdysvalloissa sankarina.

Otetaan vaikka esimerkiksi viimeiset presidentinvaalit. Ehdokkaana oli Sauli Niinistö, jonka kansliapäällikkö oli ja on  turvallisuuskomitean jäsen. 

Mediapoolin jäsen Yleisradio ilmoitti uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittajan suulla, että Yle ei tule vaalikeskusteluissa käsittelemään ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Tämän tuo päätoimittaja ilmoitti myös eduskuntavaalien yhteydessä.

Presidentti Niinistön rooli Suomen liittämisessä NATO:n isäntämaasopimukseen ei täyttänyt demokratian vaatimuksia. Asiaa ei käsitelty lainkaan eduskunnassa kuten Ruotsissa itsestään selvästi tehtiin.

Presidentivaaleissa oli ehdokkaana myös ulkopoliittisesti erittäin kokenut, kansainvälisiä lakeja ja demokraattista toimintatapaa kunnioittava ehdokas, Paavo Väyrynen. Mediapoolin kartelli esti kaikki merkittävät keskustelut ulko- ja kansainvälisen politiikan ydinasioista. Siten  kenenkään tiedossa ei ole minkälainen vaalien kulku olisi ollut ilman NATO-sensuuria.

Kansalainen jäi myös miettimään Niinistön oikeuskansleriratkaisua. Orban varmasti ilahtuisi kuullessaan tasavallan presidentin ratkaisseen oikeuskanslerivalinnan perustuslakiasiantuntijan tappioksi.

Avainsanat: Orban, Unkari, Suomen demokratia, Suomen media


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini