Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

NATO:n hybridikeskus ykkösaamussa

Sunnuntai 27.9.2020 klo 17.01 - Pirkko Turpeinen-Saari


Tulevan kirjani nimi on "LUPA OLLA JULMA". Kirjani teemat tulivat elävästi mieleeni seuratessani Yle:n ykkösaamussa haastateltavana olevan EU/NATO:n hybridikeskuksen johtajan Teija Tiilikaisen luovimista.

Totean teokseni esipuheessa: Miten on mahdollista, että NATO pommitti lakien ja oman peruskirjansa vastaisesti sotilaallisesti liittoutumatonta ja ketään uhkaamatonta Jugoslaviaa?

Miten on selitettävissä se, että USA rakensi lupaa kysymättä ja laeista piittaamatta heti pommitusten jälkeen Kosovoon, Serbian maakuntaan, valtavan sotilastukikohdan, suurimman sitten Vietnamin sodan?

Kuinka ihmeessä yksityishenkilöt saattoivat julistaa Kosovon itsenäiseksi valtioksi siitä huolimatta, että alue on YK:n päätöslauselmalla 1244 todettu Serbian maakunnaksi?

Kuinka on mahdollista, että kansanmurha tehdään YK:n valvonnassa?

Miten on selitettävissä vähemmistöjen tappaminen ja terrorisointi Kosovossa, vaikka YK hallinnoi aluetta, NATO valvoi turvallisuutta ja EU laillisuutta? Alueella on kaiken muun väkivallan lisäksi tuhottu 150 osin keskiajalta peräisin ollutta serbien ortodoksikirkkoa ja -luostaria.

Miten on mahdollista, että Kosovon presidenttinä toimii Hashim Thaci-niminen mies, joka on toiminut Albanian mafian väkivaltaisen Drenica-ryhmän johtajana?

Miksi Kosovon albaanit voivat harjoittaa vapaasti huume- ja elinkauppaa yhteistyössä albaanimafian, kansainvälisten toimijoiden ja jopa monien valtiomiesten kanssa?

Yle:n ykkösaamussa oltiin kuin sukkasillaan. Esitystä oli moneen kertaan puffattu kertomalla Suomenkin olevan hybridiuhkien kohteena. Tietenkin Venäjältä käsin.

Esityksessä kuvattiin hämärin värein Pietarin "trollitehdasta" ja muuneltu ääni lisäsi salaperäistä efektiä. Lisäksi kerrottiin saksalaisen naisen kuolleen kun sairaalan tietojärjestelmä hakkeroitiin. Ei tiedetty kuka hakkeroi, mutta ohjelman viesti oli selvä.

Mieleeni muistui muutama tapaus tuolloisesta espanjalsesta kotikaupungistani Sitgesistä. Muutaman kerran koko terveyskeskuksen tietojärjestelmä oli poikki lähes koko päivän.

Ykkösaamussa tuotiin uhkaavana hybridi/kyberuhkana "Venäjän suorittama Krimin valtaaminen". Kuten Yle:n ja hybridikeskuksen ohjelmissa käytännössä aina, vältetään kuvaamasta sitä todellisuutta, missä asiat, joista Venäjää syytetään tapahtuvat. Krimin tapauksessa unohdetaan, että Ukrainan kriisissä ja vallankaappaushallituksen muodostamisessa USA, NATO ja EU olivat toimijoina ja kriisin aiheuttajina. Venäjä sen sijaan tuki vallatuksi haluavia krimiläisiä, jotka ovat nyt tyytyväisiä päästyään osaksi Venäjää kuten he historian kuluessa ovat olleet,

Vallankaappaushallitus julisti "terroriminvastaisen sodan" niille itäisille alueille, jotka eivät hyväksyneet laillisesti ja demokraattisesti valitun presidentin väkivaltaista syrjäyttämistä.

Kuten uudesta kirjastani tulette lukemaan, EU, NATO ja niiden muodostama ja Suomen ulkopoliittisen johdon Suomeen kutsuma hybridikeskus eivät edusta totuutta kansainvälisestä politiikasta. Niiden julkilausumat ja vaatimukset edustavat propagandaa, puolitotuuksia ja suoranaisia valheita.

Olen huolissani suomalaisten lasten puolesta. Tutkittuani koko elämäni luovuutta ja sitä kuinka mahdollisuus tuntea että käsillä olevat tiedot ovat totta on luovuuden ydintä. 

EU:hun liittymisen jälkeen ja Suomen tiivistäessä yhteistyötään NATO:n kanssa maamme on joutunut myötäilijän rooliin, ei totuuteen pohjautuvan itsenäisen ajattelijan rooliin.

Vaikka suomalaisten suuri enemmistö vastustaa NATO:a Suomi liitettiin NATO:n isäntämaasopimuksella NATO:n vasalliksi. 

Heti sen jälkeen Sipilän hallitus lähetti 100 suomalaista toimittajaa ja viranhaltijaa propagandaoppiin USA:han. Suomen media, Yle ja Helsingin Sanomat etulinjassa, välittävät Ykkösaamussakin näkemäämme yksisilmäistä Venäjä-kriittistä sanomaa. Helsingin Sanomat on aloittanut jo lasten aivopesun omalla lasten lehdellä.

Ykkösaamu ei voinut olla muuta kuin se oli. Teija Tiilikainen on hybridikeskuksen palkkalistoilla. Surullisinta on se, että Suomen julkisuudesta puuttuu täysin älyllinen pohtiva yhteiskunnallinen keskustelu. Poliitikot pelkäävät NATO:n hybridikeskusta tottelevva mediaa. Poliitikko ei voi sanoa mitään itsenäistä, joutumatta eristetyksi.

Kun nyt kansainvälisiltä sivustoilta seuraan Kosovon mafia-päälliköiden, myös presidentin joutumista rikosoikeudelliseen vastuuseen, mietin, milloin Helsingin Sanomat lopettaa mafia-pääliköiden ihailun ja haastattelut sekä alkaa seurata Euroopan neuvoston jo 10 vuotta sitten raportoimaa tapahtumien kulkua.

Kirjani "Lupa olla julma" voisi toimia lähteenä.

Avainsanat: Teija Tiilikainen, EU-NATO:n hybridikeskus, propaganda ja totuus, oikeustaju


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini