Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Kosovo-propaganda jatkuu Suomen mediassa

Torstai 3.12.2020 klo 18.49 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Mauno Koivisto käännähtäisi haudassaan jos kuulisi minkälaista NATO-propagandaa Helsingin Sanomat edelleen kehtaa julkaista.

Tänään 3.12. 2020 lehti julkaisi Pekka Hakalan artikkelin "Lähettiläs uskoo sopuun Kosovossa" kuvaillen Miroslav Lajcakin, EU:n Länsi-Balkanin lähettilään mielipiteitä liittyen Serbian ja Kosovon suhteisiin.

Helsingin Sanomat, erityisesti sen päätoimittaja on kunnostautunut NATO-propagandan julkaisemisessa lehdessään.

Mauno Koivisto kirjoitti esipuheen Jarmo Laineen teokseen Toisenlainen totuus Kosovosta, jossa hän kirjoittaa kuinka hän vihasi NATO:n serbivastaista propagandaa.

Laineen teoksessa James Aho kuvaa, minkälainen propagandistinen mekanismi synnytettiin serbien demonisoimiseksi. Kuinka holokaustin uhrit, kansainvälisiä lakeja ja Jugoslavian perustuslakia noudattavat serbit muutetttiin hyökkääjuksi ja leimattiin Hitlereiksi. Kuinka leimat kiinnitettiin. Minkälainen tuo mekanismi oli.

Tämän päiväinen Helsingin Sanomien artikkeli on malliesimerkki tekstistä, josta puuttuvat perustavat tosiasiat.

Osittain sattumasta johtuen minä, joka olen tutkinut luovuutta, henkistä kasvua ja inhimillisyyttä totuuden hahmottamisen pohjana, olen perehtynyt tieteellisesti tapahtumien kulkuun Balkanilla.

Olen kirjoittanut kirjan "Lahtari, Punikki ja Teurastaja; marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä, Into 2016, 2018. Kirjamessujen johto ilmoitti kustantajalle, että tätä teosta ei saa esitellä kirjamessujen lavoilla.

Viimeisintä teostani "Lupa olla julma" kirjoittaessani sain tietää Jarmo Laineen teoksen olemassaolosta. Sitä ei ole Helsingin kirjastoissa. Sain sen kuitenkin aluksi kirjastosta Kouvolasta ja myöhemmin sain ostettua sen antikvariaatista.

Minkä vuoksi tämä teos, jossa on presidentti Mauno Koiviston esipuhe, on kadonnut? Ainoa teos siihen asti, joka edes osittain kuvaa USA:n ja Saksan tarpeita palvelevaa Jugoslavian tuhoamista natsi-Saksan tyyliin demonisoimalla serbit, tekemällä heidät tappamisen ansaitseviksi ja laillistamalla heidän omaisuutensa konfiskoinnin kuten fasistisen Kroatian säätämät lait sallivat toisen maailmansodan aikana. Kaikki tämä tapahtui NATO:n valvonnassa kauloja katkovien, presidentti Clintonin ja Osama bin Ladenin rahoittamien ja aseistamien jihadistien avulla.

"Lupa olla julma"- teokselle ei myöskään löytynyt kustantajaa. Sen kustansi aviomieheni yritys, Viestintä M.Saari ja se ilmestyi kuukausi sitten 7.11.2020 BoD.n painosta.

Helsingin Sanomien artikkeli kertaa kuinka "täysimittainen sota alkoi 1998 kun Jugoslavian armeija eli käytännössä Serbian tankit vyöryivät Kosovon maanteille." Tosiasiassa valtion armeija suoritti tehtäväänsä KLA:n terroristien ja bin Ladenin jihadistien tappaessa poliiseja ja aiheuttaessa turvattomuutta tavallisissa albaaneissa, jotka tulivat hyvin toimeen serbien kanssa.

Suoralla toiminnalla albaanijohtajat olivat kieltäneet albaaniväestöä osallistumasta valtiollisiin vaaleihin, työskentelemästä valtion viroissa kuten kouluissa ja sairaaloissa.

Tärkein syy sotaan oli se, että Yhdysvallat halusi oman sotilastukikohtansa Balkanille voidakseen turvata paitsi öljynkuljetukset Kaspianmereltä Albaniaan myös heroiini-kaupan Afganistanista Eurooppaan. Saksaa vuorostaan kiinnosti Jugoslavian jäännösvaltioiden infrastruktuurin haltuunotto. Pommitetut teollisuuslaitokset, pankit, vakuutuyhtiöt, media.

Bosnian presidentti Izetbegovic oli värvännyt toisen maailmansodan aikana albaani-joukkoja ss-joukkoihin.Nyt hän rakensi muslimi-kalifaattia kirjoittamansa islamilaisen julistuksen mukaisesti, jossa serbit olisivat toisen luokan kansalaisia, jos ylipäätään saisivat pitää henkensä.

Daytonin rauhansopimusta 1995 seurannut 40 000 miehen vahvuinen NATO-miehitys takasi Saudi-Arabian etujen toteutumisen Bosniassa. Maahan rakennettiin Saudi-rahalla 150 moskeijaa, joissa opetettiin wahabistista äärisuuntaa kun aikaisemmin Jugoslavian alueen muslimit olivat olleet asenteeltaan maltillisia.

Sama tapahtui Kosovossa. Heti pommitusten jälkeen Yhdysvallat alkoi rakentaa tähän Serbian maakuntaan valtavaa sotilastukikohtaa Bondsteeliä. NATO-miehityksen alaisena ja YK:n pääsihteerin edustajan toimiessa alueen johtajana Kosovossa serbiasukkaita vainottiin  systemaattisesti kranaatti-iskuilla, talojen ja huoneistojen valtaamisilla sekä 150 kirkon ja luostarin tuhopoltoilla, albaanijoukkioiden tanssiessa läpi yön ympärillä.Tarkoituksena oli pelotella henkiin jääneet serbit muuttamaan muualle.

Euroopan unionin EULEX seurasi katseella, mutta ei puuttunut alueella vallitsevaan laittomuuteen.

Kosovon vapautusarmeijasta muodostettiin Kosovon poliisi, joka F.William Engdahlin teoksessaan "The Lost Hegemon Whom the Gods Would Destroy" ilmaiseman mukaan oli sama kuin Al Capone olisi nimitetty Chicagon poliisimestariksi.

Kirkkojen ja luostareiden sijaan kylät haltuunottaneet albaanit rakensivat Saudi-Arabian rahoittamana moskeijoita, joihin tuotiin ääri-islamia saarnaavat imaamit.

NATO:n laittomat Jugoslavian pommitukset olivat päättyneet 10.6. 1999 YK:n päätöslauselmaan 1244, jossa todettiin Kosovon olevan Serbian maakunta.

Suomen presidentti Ahtisaari johti neuvotteluita, joiden tarkoituksena oli sopia Kosovon ja Serbian keskinäisistä suhteista. Läsnäolijoiden mukaan Ahtisaari tavoitteli pelkästään Kosovon itsenäisyyttä, ei sitä, miten Kosovon asema Serbian maakuntana voisi toteutua demokraattisesti eikä albaanien suoran toiminnan perusteella, jossa albaanit eivät hyväksyneet albaanien ja serbien tasa-arvoisia ihmisoikeuksia.

USA:n sotilastukikohta oli jo rakennettu ja Serbia ei ollut myöntänyt siihen lupaa. Siten Ahtisaari tavoitteli päämäärää, joka oli YK:n päätöksen vastainen.

Ahtisaari yritti saada YK:n muuttamaan päätöslauselmaansa ja hyväksymään Kosovon irroittautumisen Serbiasta ja itsenäistymisen. YK:n turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenten ja vaihtuvien jäsenten enemmistö ei hyväksynyt Kosovon itsenäistymistä.

Sen jälkeen Ahtisaaren suojeluksessa runsaat 109 väliaikaisen neuvoston jäsentä  päättivät julistaa Kosovon itsenäiseksi. ICJ totesi jälkeenpäin neuvoston jäsenten toimineen yksityishenkilöinä (sillä neuvoston jäseninä toimien he olisivat rikkoneet kv lakeja)Pääministerit ja presidentit olivat sotarikollisia ja albaani-mafian tunnettuja johtajia. Hashim Thaci, jota Helsingin Sanomat kutsuu "presidentti ja sotasankariksi", sai vihdoin syytteet sotarikoksista ja joutui eroamaan presidentin tehtävistä. "Erittäin vastuullinen ja kypsä siirto" kuvailee haastateltava Lajcak.

Todella kypsä.

Euroopan neuvoston Kosovon johtajien rikoksia ja elinkauppaa tutkineen senaattori Dick Martyn raportti julkaistiin jo vuonna 2011. Siinä osoitettiin Kosovon johtajien olevan väkivaltaisen Albanian Drenica-mafiaryhmän johtajia. Heitä ei ole kuitenkaan saatu syytteeseen ennen kuin vasta tänä vuonna kun Kosovon oikeuslaitoksen sotarikoksia tutkiva istuin on perustettu Haagiin Kosovo Specialists Chamberin nimellä yhdysvaltalaisella syyttäjällä varustettuna.

Kymmeniä mahdollisia todistajia on jo tapettu. Dick Marty on kuvannut turhautumistaan sanomalla, että valtioiden johtajat puhuvat ihmisoikeuksista sunnuntaina ja rikkovat niitä maanantaina. Hän ei usko, että Kosovon mafia-johtajia saadaan tuomittua. Heillä on niin monia valtioiden johtajia suojelijoinaan.

Helsingin Sanomien mukaan lähettiläs uskoo sopuun. Mihin sopuun?

Mistä Serbian ja Kosovon pitäisi sopia. YK:n päätösluselma siitä, että Kosovo on Serbian maakunta on voimassa.

Onko todella niin, että Helsingin Sanomat on siirtynyt selittämään NATOn toimet kansainvälistä oikeutta ja YK:n päätöksiä korkeampina. Yhdysvaltojen mielivaltainen sotilastukikohtien sirottelu itsenäisten valtioiden alueelle väkivaltaa käyttäen olisi siis hyväksyttävää. 

Sen perusteella Helsingin Sanomat myötäilee Yhdysvaltojen ulkoministeriön Bratislavan kokouksessa v. 2000 julistamaa kansainvälisestä oikeudesta luopumista, mikäli se estää Yhdysvaltojen tavoitteiden toteutumisen.

Yhdysvallat ja osin Saksa, Iso-Britannia ja Ranska ovat käyttänyt Afganistanin, Tsetsenian, Bosnian ja Kosovon jälkeen jihadisteja jalkaväkenään myös Libyassa, Syyriassa Kaukasuksella ja viime aikoin myös Kiinan lähialueilla.

Sotilaallinen mielivalta ei ole vain USA:n toimintamalli ahneuden tyydyttämiseksi, Eurooppa on siinä täysillä mukana.

Siitä ei vain saa kirjoittaa eikä puhua. Suomi on pieni kielialue. Jättämällä kääntämättä merkittävät kansainvälisen todellisuuden hahmottamista palvelevat tieteelliset kirjat suomalaisten kirjojen piilottamisen lisäksi, hyväuskoista Suomen kansaa on mahdollista johtaa harhaan.

Suomen ulkoministeri väittää Suomen jakavan Yhdysvaltojen julmat arvot. Kaikki eivät kuitenkaan tee sitä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mauno Koivisto, Ahtisaari, NATO-propaganda, Al Capone, Kosovon ja Serbian "sopu", jihadistien invaasio, kansainvälinen oikeus