Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

KunnianloukkausTV-1:n presidenttitentin toimittajan aseena

Perjantai 13.1.2012 klo 11.13 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kansalaisen usko oikeudenmukaisuuteen ja tasapuolisuuteen on tänä rahavallan aikana ehtinyt jo horjua kauan sitten. Moni joka on uskonut kuitenkin parlamentaarisesti hallitun TV-1:n jonkinlaiseen tasapuolisuuteen voi presidentinvaalitenttejä seuratessaan luopua uskosta.

MTV:3 oli tutkinut sekuntikello kädessä kuinka eri ehdokkaat olivat saaneet puheaikaa mm juuri TV-1:n tenteissä. Jan Anderssonin vetämissä tenteissä suosikit ja inhokit tulivat selvästi esiin.

Näistä arvioista mitään oppimatta toimittaja Andersson jatkoi myös Järvenpään lukion tiloihin järjestetyssä panelissa samaa linjaa.

Anderssonin aggressiivisuuden ja yksipuolisuuden  huipuksi muodostui hänen toteamuksensa siitä, että Väyrynen ja Lipponen ovat stand-up koomikkoja. Väyryselle sanansa kohdistaen " siis pelle" ja jatkoi jotenkin siihen tyyliin, että "jokos nyt hymy hyytyy".

Miksi Anderssonin aggressio kohdistuu juuri ulkopoliittisesti kokeneimpiin poliitikoihin, joiden kokemusta juuri presidentin virassa tarvitaan.

Päättelemällä voi arvella, että Andersson ei halua toiselle kierrokselle Niinistön vastaehdokkaaksi todellista vaihtoehtoa, jonka kanssa Niinistön  ulkopoliittinen kokemattomuus ja visioiden puute paljastuisi.

Pätevimmän presidenttiehdokkaan kutsuminen "pelleksi" ei voi tapahtua ilman seurauksia kyseisen toimittajan virka-asemassa tai tehtävissä Yleisradiossa. Esimiesten ja hallintoneuvoston on voitava edellyttää tasapuolista suhtautumista ehdokkaisiin ilman toimittajan tunteenpurkauksia.

Paneelissa puhuttiin paljon vihapuheesta, syrjinnästä ja kaltoinkohtelusta. Tentti oli oiva esimerkki siitä, kuinka ajan hengessä YLE:n toimittajat itse toimivat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnianloukkaus presidenttitentissä, TV-1