Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Wikipedian kummallisuuksista

Tiistai 1.7.2008 klo 22.06 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olen kummastellut henkilötietojeni ja tuotantoni esittelyä Wikipediassa, joka on tiedosto,johon monet näyttävät luottavan ja jopa käyttävän lähteenä.

Vasta tänään havaitsin Wikipedia-keskustelusivustolla käydyn keskustelua mahdollisesta halustani unohtaa joitakin osia elämänhistoriastani.

Olen tässä blogissani esitellyt itseni ja poliittisen historiani ja sitoumukseni.Varmastikin olen siinä paras asiantuntija. Minulla ei ole mitään syytä unohtaa tai peitellä menneisyyttäni. Jos ihminen tai yhteiskunta ei käsittele menneisyyttään joutuu toistamaan virheitään.En ole toiminut epädemokraattisesti enkä ole hylännyt sitä käsitystäni, että ihmisyhteisössä olisi parasta, että kultakin yksilöltä edellytettäisiin hänen kykyjensä mukaista panosta ja annettaisiin hänelle hänen tarpeidensa mukaan. Siten esimerkiksi kehitysvammaiselta aikuiselta odotetaan vain hänen kykyjensä mukaista panosta ja annetaan hänen tarpeitaan tyydyttävä anti.Allekirjoitan edelleen tämän kommunistisen manifestin ilmaiseman periaatteen.

Maailmankuvani kehityksen kautta käsitän, että ihmisten enemmistö on menettänyt kykynsä tuntea empatiaa toisia ihmisiä kohtaan. Sen seurauksena on turvallisuudentunteen perustuminen valtaan ja vallankäyttöön. Yksipuolinen, tarkoitushakuinen tiedonvälitys on juuri pyrkimystä käyttää valtaa.

Kun Wikipedia mainitsee kirjoistani kaksi, se unohtaa kolme. Urho Kekkosta käsittelevän Suuri yksinäinen-kirjani kohdalla saa viitauksen HeSa:n Irma Stenbäckin tekstiin, joka ei ole kirja-arvio vaan hyökkäys minua kohtaan. Se kertoo Irma Stenbäckistä mutta ei minusta eikä kirjastani. Kirjani ei nimittäin kerro Urho Kekkosen naissuhteista, niinkuin Stenbäck kirjoittaa vaan siitä kuinka Urho Kekkonen pystyi murtamaan nuoruuden yhteiskunnalliset käsityksensä ja tavoittamaan jatkuvasti syvenevän luovan prosessin, jonka seurauksena hän mm käsitti, että kansakuntana Suomen edun toteutumisen edellytys on se, että muutkin kansakunnat voivat hyvin. Hänestä kasvoi rauhaan ja yhteistyöhön pyrkivä suurmies.Ihmisen kypsymiseen vaikuttavat ne tärkeimmät ihmissuhteet joiden varassa kukin elää.Urho Kekkosen kehitykseen vaikuttaneet merkitykselliset henkilöt olivat naisia.

Wikipedia mainitsee kolme puolisoani. Wikipedian keskusteluosiossa arvellaan minun halunneen joko unohtaa tai muuttaa jotakin heissä. Se tuntuu absurdilta. Minun mielestäni olisi ollut asiallista mainita kaikkien kohdalla heidän ammattinsa. Jouko Kajanoja on ekonomi ja valtiotieteiden tohtori. Mauno Saari vuorostaan on kirjailija.Hän on ollut myös mm Suomen Kuvalehden ja Uuden Suomen päätoimittaja, mutta siitä on aikaa. Kirjailija hän on ollut aina.

Omista ansioistani arvostan itse luovan kasvun teoriaani ja siihen perustuvaa psykiatrisen hoitoyhteisön kehittämistä 25 vuoden ajan nuoria lämpimästi ja antaumuksella hoitavaksi työyhteisöksi. Viimeksi kuukausi sitten olin Barcelonassa kutsuttuna puhumaan näistä molemmista aiheista.Kirjastani Inhimillinen kasvu ja Yhteisö v.1978 ja 1979 lähtien olen jatkuvasti kirjoittanut näistä aiheista. Kirja Urho Kekkosesta oli tämän teeman sovellutus.

Suhtaudun Wikipedian valikoivuuteen suurella huolella, enkä käytä sitä muuta kuin täydentämään tietojani eräänä vaihtoehtona.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Wikipedia