Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomalainen media ja Ossetian sota

Keskiviikko 20.8.2008 klo 12.18 - Pirkko Turpeinen-Saari


Suomalaisen lehdistön pääosa on päätoimittajiensa suulla ilmoittautunut NATO: on liittymisen kannattajiksi. Siksi tätä päämäärää tukeva asianomaisten lehtien linja ei ole yllättävä.Vaikka pidän tätä lukijoiden kannalta suurena vahinkona en voi olla huvittumatta kun totean sen kömpelyyden, jolla tätä asiaansa esim.Helsingin Sanomat ajaa. Sunnuntain, 17.8. numero oli tästä erinomainen esimerkki. Ainoastaan Aleksanteri instituutin tutkijan yläkerta artikkeli ja Kari Huhdan ulkoministerin haastattelu eivät sisältäneet tätä propagandaa. Pääkirjoitus oli kömpelössä manipulatiivisuudessaan vailla vertaa.Kaipaan El Pais lehden sivistyneitä pääkirjoituksia ja kolumneja.

Mihin lehdistö ja poliittinen oikeisto tällä Venäjä-kielteisyydellään pyrkii. Tosiasiahan on, että Yhdysvallat on laajentanut sotilastukikohtansa ympäröimään Venäjää.Kosovossa Bondsteelin tukikohta on eräs suurimpia.Yhdysvallat,Israel ja monet muut maat ovat aseistaneet Georgian, miksi?Yhdysvallat,Iso-Britannia ym ovat laittomasti hyökänneet Irakiin,tappaen satojatuhansia siviilejä ja ajaen miljoonia lähinaapurimaihin kurjuuteen.NATO on laittomin pommituksin pommittanut Jugoslaviaa joutumatta kansainvälisen oikeuden eteen.Psykoanalyytikot vertaavat George W.Bushia perustellusti Hitleriin. Tämä henkilö sotaisine yhteistyökumppaneineen arvostelee Venäjää ylimitoitetusta reaktiosta venäläisten tappamiseen. Mikä olisi ollut sopiva mitta?

Suomen ulkopoliittinen johto on saanut lisäaikaa Eestin,Latvian ja Liettuan yksipuolisen historiantulkinnan ansiosta.Suomen oman historian kriittinen itsetutkiskelu viivästyy ja johtaa lehdistön innokkaalla tuella virheiden toistamiseen ja turvallisuuden perustamiseen mahtipontiseen aseidenkalistelulogiikkaan yhteistyön ja aseriisunnan asemasta.Suomen traagisten sotien ihannointi ja Tali-Ihantala propaganda estävät sotien (sisällissodan ja toisen maailmansodan)aikaisen poliittisen johdon kriittisen arvioinnin ja poliittisen viisastumisen.

Suomen kansa kärsi sotien traagiset seuraukset. Toistaiseksi Suomen kansa on pystynyt eliitin ja tiedonvälityksen propagandasta huolimatta säilyttämään viisautensa ja halunsa olla liittoutumaton. 

 

Avainsanat: psykologinen sodankäynti, henkinen manipulaatio


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini