Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Israelin tuore verityö 27. 12. 2008

Lauantai 27.12.2008 klo 18.21 - Pirkko Turpeinen - Saari


Saarretun Gazan palestiinalaisalueen järjestelmällinen pommitus kaaoksen synnyttämiseksi alueella on uusi osoitus Israelin ihmisyydelle vieraasta toiminnasta.Hamas voitti tarkkailijoiden mukaan demokraattisissa palestiinalaisten vaaleissa. Voittoa seuraanneessa prosessissa Hamas kuitenkin vähitellen eristettiin ja jätettiin kv neuvotteluissa huomioonottamatta. USA julisti järjestön terrori-järjestöksi, jonka jälkeen USAsta riippuvaiset maat EU mukaanluettuna eivät ole neuvotelleet Hamasin kanssa. Tämä kv asenne syvensi entisestään juopaa Hamasin ja toiseksi vaaleissa tulleen Fatahin välillä.Jonka seurauksena Hamas kaappasi vallan Gazan kaistalla.

Kymmeniä vuosia jatkunut Palestiinalaisalueiden miehitys, Israelin sadistiset vallankäytön muodot miehittämillään alueilla; tarkastuspisteet, kotietsinnät, kotien hajoittaminen bulldozereilla, katusulut ja kansainvälisen rikostuomioistuimen laittomana pitämän muurin rakentaminen ovat paitsi tappaneet palestiinalaisia myös tehneet heidän elämänsä sietämättömäksi keskitysleiriksi.Israel on sulkenut kaiken kulun Gazan kaistalle maanteitse, mereltä ja ilmasta.Leivästä, öljystä, lääkintätarvikkeista on pulaa ts elämedellytykset ovat kadonneet.

Maailmansodan aikaisissa saksalaisten miehittämissä maissa vastarintaliikkeeissä toimiminen oli ihailtavaa ja miehittäjien kanssa veljeily halveksittavaa ja sodan jälkeen oikeudessa tuomittavaa. Nyt kun israelilaiset käyttäytyvät kuin saksalaiset :kohtelevat arabikansalaisia Israelin sisällä alempiarvoisina kuin juutalaisia ja miehittämillään tai saartamillaan palestiinalaisalueilla täysin mielivaltaisesti, EU-maat kääntävät katseensa muualle.

Avainsanat: kaaoksen synnyttäminen, kaksinaismoraali, rikokset ihmisyyttä vastaan


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini