Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Vihakirjoitukset, sanavapaus ja media

Keskiviikko 27.7.2011 klo 11.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Rasistinen ja muu vihakirjoittelu on ollut valtamediassa viimevuosina paitsi sallittua myös hyväksyttyä.

Sanavapauden airuet ovat rientäneet tukemaan oikeutta julkaista islamia halveksivaa niin tekstiä kuin pilakuvia. Mitä muuta pilakuvat ovat kuin huonosti kätketty osa laajaa vihakirjoittelua.

Viime vuosina on vastuullisissa ulkomaisissa tiedotusvälineissä julkaistu useita tutkimuksia ja dokumentteja äärioikeistolaisen toiminnan lisääntymisestä Euroopassa. Oman arvioni mukaan jotkut kokoomuksen nuorisojärjestön puheenjohtajan kannanotot voidaan lukea kuuluviksi tuohon kaikesta inhimillisyydestä, oikeudenmukaisuudesta ja kansainvälisestä lainsäädännöstä piittaamattomaan kategoriaan.

Mitä muuta on sanottava siitä kun Kokoomuksen nuorisoliiton puheenjohtaja ilmoittaa kannattavansa Israelin toimia Gazan teurastusluonteisten pommitusten yhteydessä.Henkilön täydellinen kyvyttömyys tuntea empatiaa Gazan keskitysleirin asukkaita kohtaan on käsittämätöntä. Vaikka empatia puuttuisikin niin virallisen nuorisojärjestön puheenjohtajan odottaisi tuntevan YK:n päätökset ja kansainvälisen rikostuomioistuimen kannanotot ja olevan kansainvälisten lakien ja päätösten kannalla.

Maailman johtavan maan Yhdysvaltojen poliitikoissa on aivan samaa piittaamattomuutta ja empatian puutetta kuin vihakirjoittajissakin.Maailmasta ei tällä hetkellä löydy johtavaa poliitikkoa, joka voisi toimia suunnan kääntäjänä kohti aitoa ihmisoikeuksien kunnioittamista.

Niin suomalaiseen kuin kansainväliseen mielipiteenvapauteen kuuluu nykyisin valheen ja totuuden samanarvoisuus. Demokratiaa ja sotarikoksia ei aseteta toisiaan vastaan. Sotarikoksia ja kidutusta kannattavat valtiot voivat kutsua itseään demokratioiksi ilman, että media julkaisisi kriittisiä kannanottoja.Todellisuuden hämärtäminen poistaa vastuun.

Ei vihakirjoittelu, äärioikeiston nousu tai joukkomurha tapahdu yht'äkkiä varoittamatta. Se edellyttää vähittäistä edes jonkinlaisena esiintyneen demokratian rapautumista.Suomalainen demokratia on rapautunut koululaitoksesta lähtien. Kaikki yhteiskunnallinen keskustelu ja tietoisuus yhteiskunnan lainalaisuuksista puuttuu. Koulut kuittaavat yhteiskunnallisen tietoisuuden aktivoimisen poliittisten puolueiden pinnallisilla panelikeskusteluilla ennen eduskuntavaaleja. Koulu delegoi yhteiskunnan poliitikoille.

Äärioikeiston ja fasismin kasvattaminen on tietoista kansainvälistä toimintaa. Alku on varovaista, eikä päämääriä julisteta. Eteneminen tapahtuu askel askeleelta johdetusti.

Suomi ja suomalaiset ovat tiedon tasossaan jääneet jälkeen muista Pohjoismaista.Suomalaiset tiedotusvälineet eivät välitä sellaista tietoa, joka auttaisi käsittelemään yhä monimutkaistuvaa yhteiskunnallista kehitystä.Päinvastoin. Media lisää todellisuuden hämärtämistä. Sääli!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaksinaismoraali, näennäisliberalismi

Ulkoministeri Stubbin lausunto Gazan tilanteeseen mitätön ja hyödytön

Sunnuntai 28.12.2008 klo 13.24 - Pirkko Turpeinen - Saari

Tyhjänpäiväisempää lausuntoa kuin minkä ulkoministeri Stubb antoi Gazan tilanteesta ei voi kuvitella.

Miehitys ja sorto ovat Israelin aiheuttamia ja harjoittamia. Palestiinalaisnuorten raketti- iskut ovat epätoivoinen reaktio vuosikymmenien sortoon, alistamiseen ja kv lakien tuomitsemiin ihmisoikeusrikkomuksiin.

Ellei Stubb tuomitse miehitystä ja sortoa hän ei käsitä Lähi-idän tilannetta. YK:n turvallisuusneuvoston ympäripyöreä lausunto on ymmärrettävä siksi, että Yhdysvallat turvallisuusneuvoston jäsenenä ei pysty antamaan lausuntoa, jota Israel ei olisi hyväksynyt. Sadoissa YK:n yleiskokouksen päätöslauselmissa Israel on tuomittu ja on vaadittu Palestiinalaisten oikeuksien toteuttamista. Äänestyksissä pieneen vähemmistöön ( yleensä 4 jäsentä) ovat kuuluneet Yhdysvallat, Israel ja pari Tyynenmeren saarivaltiota) Sen sijaan turvallisuusneuvostossa Yhdysvallat vetollaan kumoaa Israelille epämieluisat lausunnot ja hyväksyy vain ympäripyöreydet. Tällaista ympäripyöreyden välttämättömyyttä ei Stubbilla luulisi olevan.

Israel on tappanut viimeisten 2 vuoden aikana 103 toimittajaa ja kuvaajaa, totuuden näyttäjää, palestiinalaisalueilla.

Israelin väkivaltaa katsotaan sormien läpi toisen maailmansodan aikaisen juutalaisten kärsimysten tähden. Saksa, keskeinen Euroopan valtio, syyllisyydestä juutalaisten tuhoamiseen, sallii Israelin tuhota viattomia palestiinalaisia.Kansakuntien traumaattiset identiteetit, Suomi mukaanluettuna, vaikuttavat vääristyneeseen maailmanpolitiikkaan, sotien ja tuhoamisen jatkumiseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaksinaismoraali, kv oikeuden huomioiminen,

Israelin tuore verityö 27. 12. 2008

Lauantai 27.12.2008 klo 18.21 - Pirkko Turpeinen - Saari

Saarretun Gazan palestiinalaisalueen järjestelmällinen pommitus kaaoksen synnyttämiseksi alueella on uusi osoitus Israelin ihmisyydelle vieraasta toiminnasta.Hamas voitti tarkkailijoiden mukaan demokraattisissa palestiinalaisten vaaleissa. Voittoa seuraanneessa prosessissa Hamas kuitenkin vähitellen eristettiin ja jätettiin kv neuvotteluissa huomioonottamatta. USA julisti järjestön terrori-järjestöksi, jonka jälkeen USAsta riippuvaiset maat EU mukaanluettuna eivät ole neuvotelleet Hamasin kanssa. Tämä kv asenne syvensi entisestään juopaa Hamasin ja toiseksi vaaleissa tulleen Fatahin välillä.Jonka seurauksena Hamas kaappasi vallan Gazan kaistalla.

Kymmeniä vuosia jatkunut Palestiinalaisalueiden miehitys, Israelin sadistiset vallankäytön muodot miehittämillään alueilla; tarkastuspisteet, kotietsinnät, kotien hajoittaminen bulldozereilla, katusulut ja kansainvälisen rikostuomioistuimen laittomana pitämän muurin rakentaminen ovat paitsi tappaneet palestiinalaisia myös tehneet heidän elämänsä sietämättömäksi keskitysleiriksi.Israel on sulkenut kaiken kulun Gazan kaistalle maanteitse, mereltä ja ilmasta.Leivästä, öljystä, lääkintätarvikkeista on pulaa ts elämedellytykset ovat kadonneet.

Maailmansodan aikaisissa saksalaisten miehittämissä maissa vastarintaliikkeeissä toimiminen oli ihailtavaa ja miehittäjien kanssa veljeily halveksittavaa ja sodan jälkeen oikeudessa tuomittavaa. Nyt kun israelilaiset käyttäytyvät kuin saksalaiset :kohtelevat arabikansalaisia Israelin sisällä alempiarvoisina kuin juutalaisia ja miehittämillään tai saartamillaan palestiinalaisalueilla täysin mielivaltaisesti, EU-maat kääntävät katseensa muualle.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaaoksen synnyttäminen, kaksinaismoraali, rikokset ihmisyyttä vastaan