Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Ulkoministeri Stubbin lausunto Gazan tilanteeseen mitätön ja hyödytön

Sunnuntai 28.12.2008 klo 13.24 - Pirkko Turpeinen - Saari


Poliitikoissa on tunteettomia pelureita ja viisaita humanisteja. Monet Israelin sotaisista johtajista ovat vanhemmiten, kokemuksesta sekä  luultavasti testosteronin vähetessä, kääntyneet rauhan kannattajiksi Israelin ja Palestiinan välillä. Viimeisin esimerkki oli Rabin, joka rauhanliikkeen suureksi suruksi tapettiin rauhaa puoltavan mielenosoituksen keskelle.

Israelin hallitus arvattavasti laskee, että Gazassa on viimeinen hetki toimia ja tappaa niin monta kuin mahdollista ennenkuin Yhdysvaltojen presidentti vaihtuu. Presidentti Obama ei ehkä olisi aivan yhtä myönteinen Israelin hallituksen ja sotilasjohdon häikäilemättömille arvoille.

Valitettavasti Yhdysvallat on taloudellisen tuen avulla sitonut keskeiset palestiinalaisia tukemaan kykenevät arabimaat kahdelle tuolille. Sen seurauksena esimerkiksi Egyptin kyky toimia neuvottelujen edistäjänä on marginaalinen. Egyptihän on toiseksi suurin Yhdysvaltojen kehitysavun saaja heti Israelin jälkeen.

Alexander Stubb on julistautunut Amerikan etelävaltiolaiseksi. Tämä auttaa ymmärtämään hänen republikaanista haukkamaisuuttaan tai suomalaista mitäänsanomattomuuttaan.Jos tuuli kääntyy Obaman siirtyessä vallankahvaan ehkä näemme myös Stubbin kääntyvän.Satojen ruumiiden ja pommitettujen sairaaloiden toivoisi muuttuvan "business as usualin" asemasta kärsimykseksi, joka jo kauan sitten olisi voitu ennaltaehkäistä.

Avainsanat: kaksinaismoraali, kv oikeuden huomioiminen,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini