Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Ulkoministeri Stubbin lausunto Gazan tilanteeseen mitätön ja hyödytön

Sunnuntai 28.12.2008 klo 13.24 - Pirkko Turpeinen - Saari

Tyhjänpäiväisempää lausuntoa kuin minkä ulkoministeri Stubb antoi Gazan tilanteesta ei voi kuvitella.

Miehitys ja sorto ovat Israelin aiheuttamia ja harjoittamia. Palestiinalaisnuorten raketti- iskut ovat epätoivoinen reaktio vuosikymmenien sortoon, alistamiseen ja kv lakien tuomitsemiin ihmisoikeusrikkomuksiin.

Ellei Stubb tuomitse miehitystä ja sortoa hän ei käsitä Lähi-idän tilannetta. YK:n turvallisuusneuvoston ympäripyöreä lausunto on ymmärrettävä siksi, että Yhdysvallat turvallisuusneuvoston jäsenenä ei pysty antamaan lausuntoa, jota Israel ei olisi hyväksynyt. Sadoissa YK:n yleiskokouksen päätöslauselmissa Israel on tuomittu ja on vaadittu Palestiinalaisten oikeuksien toteuttamista. Äänestyksissä pieneen vähemmistöön ( yleensä 4 jäsentä) ovat kuuluneet Yhdysvallat, Israel ja pari Tyynenmeren saarivaltiota) Sen sijaan turvallisuusneuvostossa Yhdysvallat vetollaan kumoaa Israelille epämieluisat lausunnot ja hyväksyy vain ympäripyöreydet. Tällaista ympäripyöreyden välttämättömyyttä ei Stubbilla luulisi olevan.

Israel on tappanut viimeisten 2 vuoden aikana 103 toimittajaa ja kuvaajaa, totuuden näyttäjää, palestiinalaisalueilla.

Israelin väkivaltaa katsotaan sormien läpi toisen maailmansodan aikaisen juutalaisten kärsimysten tähden. Saksa, keskeinen Euroopan valtio, syyllisyydestä juutalaisten tuhoamiseen, sallii Israelin tuhota viattomia palestiinalaisia.Kansakuntien traumaattiset identiteetit, Suomi mukaanluettuna, vaikuttavat vääristyneeseen maailmanpolitiikkaan, sotien ja tuhoamisen jatkumiseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaksinaismoraali, kv oikeuden huomioiminen,