Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Vihakirjoitukset, sanavapaus ja media

Keskiviikko 27.7.2011 klo 11.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Rasistinen ja muu vihakirjoittelu on ollut valtamediassa viimevuosina paitsi sallittua myös hyväksyttyä.

Sanavapauden airuet ovat rientäneet tukemaan oikeutta julkaista islamia halveksivaa niin tekstiä kuin pilakuvia. Mitä muuta pilakuvat ovat kuin huonosti kätketty osa laajaa vihakirjoittelua.

Viime vuosina on vastuullisissa ulkomaisissa tiedotusvälineissä julkaistu useita tutkimuksia ja dokumentteja äärioikeistolaisen toiminnan lisääntymisestä Euroopassa. Oman arvioni mukaan jotkut kokoomuksen nuorisojärjestön puheenjohtajan kannanotot voidaan lukea kuuluviksi tuohon kaikesta inhimillisyydestä, oikeudenmukaisuudesta ja kansainvälisestä lainsäädännöstä piittaamattomaan kategoriaan.

Mitä muuta on sanottava siitä kun Kokoomuksen nuorisoliiton puheenjohtaja ilmoittaa kannattavansa Israelin toimia Gazan teurastusluonteisten pommitusten yhteydessä.Henkilön täydellinen kyvyttömyys tuntea empatiaa Gazan keskitysleirin asukkaita kohtaan on käsittämätöntä. Vaikka empatia puuttuisikin niin virallisen nuorisojärjestön puheenjohtajan odottaisi tuntevan YK:n päätökset ja kansainvälisen rikostuomioistuimen kannanotot ja olevan kansainvälisten lakien ja päätösten kannalla.

Maailman johtavan maan Yhdysvaltojen poliitikoissa on aivan samaa piittaamattomuutta ja empatian puutetta kuin vihakirjoittajissakin.Maailmasta ei tällä hetkellä löydy johtavaa poliitikkoa, joka voisi toimia suunnan kääntäjänä kohti aitoa ihmisoikeuksien kunnioittamista.

Niin suomalaiseen kuin kansainväliseen mielipiteenvapauteen kuuluu nykyisin valheen ja totuuden samanarvoisuus. Demokratiaa ja sotarikoksia ei aseteta toisiaan vastaan. Sotarikoksia ja kidutusta kannattavat valtiot voivat kutsua itseään demokratioiksi ilman, että media julkaisisi kriittisiä kannanottoja.Todellisuuden hämärtäminen poistaa vastuun.

Ei vihakirjoittelu, äärioikeiston nousu tai joukkomurha tapahdu yht'äkkiä varoittamatta. Se edellyttää vähittäistä edes jonkinlaisena esiintyneen demokratian rapautumista.Suomalainen demokratia on rapautunut koululaitoksesta lähtien. Kaikki yhteiskunnallinen keskustelu ja tietoisuus yhteiskunnan lainalaisuuksista puuttuu. Koulut kuittaavat yhteiskunnallisen tietoisuuden aktivoimisen poliittisten puolueiden pinnallisilla panelikeskusteluilla ennen eduskuntavaaleja. Koulu delegoi yhteiskunnan poliitikoille.

Äärioikeiston ja fasismin kasvattaminen on tietoista kansainvälistä toimintaa. Alku on varovaista, eikä päämääriä julisteta. Eteneminen tapahtuu askel askeleelta johdetusti.

Suomi ja suomalaiset ovat tiedon tasossaan jääneet jälkeen muista Pohjoismaista.Suomalaiset tiedotusvälineet eivät välitä sellaista tietoa, joka auttaisi käsittelemään yhä monimutkaistuvaa yhteiskunnallista kehitystä.Päinvastoin. Media lisää todellisuuden hämärtämistä. Sääli!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaksinaismoraali, näennäisliberalismi