Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomi ja korruptio

Sunnuntai 14.11.2010 klo 18.54 - Pirkko Turpeinen-Saari


Katsoimme pari päivää sitten DVD:ltä televisiossa aikoinaan pariin otteeseen näytetyn Hyvä Veli-sarjan. Kahdeksankymmentäluvulla poliitikkojen hallitsemattomasti synnyttämän talouskuplan ja sen puhkeamisen pankkikriisiin-kuvaus on edelleen ajankohtainen. Tuolloinen hyvä-veliverkosto synnytti sekä taitamattomuuttaan että piittaamattomuuttaan talouden uusjaon.

On mielenkiintoista kuinka yhden sukupolven jälkeen kaikki tuntuu unohdetun. Nykyisen vaalirahaskandaalin halutaan näyttävän ikäänkuin uudelta, vilpittömän Suomi-neidon ennennäkemättömältä pikku erehdykseltä. Suomalainen julkisuus arvioi maatamme ulkomaisten arvioiden silmin. Kun maineemme ulkomailla ei ole ryvettynyt, kaikki on hyvin. Itsekritiikki ei kuulu hyveisiimme.

Globaalin talouskriisin muoto on sama kuin kotoiset väärinkäytöksemme. Ahneet pelaajat "rahastavat ja poistuvat" kuten Hyvä-veli sarjassakin todetaan suomalaisen talouskuplan kasvattamisen aikoihin.

Poliitikkojen kyvyttömyys tai haluttomuus riittävään rahamarkkinoiden kontrolliin synnyttää talouden uusjaon, jossa köyhät joutuvat yhä turvattomampaan asemaan ja veronmaksajien maksettavaksi siirretään ahneiden aiheuttamat vauriot.

Suomalaisessa Hyvä Veli-verkostossa on harvoja aukkoja - rehellisiä virkamiehiä, ryhdikkäitä poliitikkoja tai toimittajia.Nämä antavat kuitenkin ainoan mahdollisuuden kansalaisille saada oikea kuva tudellisuudesta, joka nykyisellään on vaarassa kadota kokonaan näköpiiristä

Avainsanat: korruptio, todellisuus, ahneus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini