Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Merikorttikuja 4.B.41 00960 Helsinki
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Onko Suomi korruption ja sensuurin luvattu maa

Keskiviikko 2.10.2019 klo 11:34 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olen seurannut mielenkiinnolla Suomen esiintymistä oikeusvaltion ja sananvapauden esitaistelijana toimessaan EU:n puheenjohtajamaana.

Tosiasiassa yhdessäkään EU-maassa ei ole Suomen kaltaista kattavaa sulle-mulle- politiikkaa ja valtiollista sensuurijärjestelmää.

Suomen valtiollinen media- ja kustannustoimintasensuuri toimii valtion turvallisuuskomitean alaisen huoltovarmuuskeskuksen rahoittamana Mediapoolina. Valtion turvallisuuskomiteaan kuuluvat kaikkien ministeriöiden sekä tasavallan presidentin kansliapäälliköt. 

Mediapooli on ilmoittanut toimivansa yhteistyössä NATO:n ja useiden EU-maiden Helsingissä sijaitsevan hybridikeskuksen kanssa.

Mediapoolissa toimiva sisältöryhmä koordinoi Suomen medioiden ja kustannustalojen julkaisutoimien merkittäviä aihepiirejä.

Järjestelmä on NATO:on integroitunut aukoton vallankäyttäjä.

Mediapoolin lisäksi tiedonvälityksen yksipuolisen ilmapiirin takaajana toimii eduskunnan ulkopoliittinen instituutti, valtioneuvosto sekä NATO.

Henkilöstöä siirtyy sujuvasti ulkopoliittisesta instituutista NATO/EU hybridikeskuksen palvelukseen. Viimeisin siirtyjä oli ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen, joka valittiin hybridikeskuksen johtajaksi.

Turvallisuuskomitean ja huoltovarmuuskeskuksen suunnasta siirtyminen tapahtui suoraan pääminsterin kansliaan.

Valtioneuvoston tiedottaja Markku Mantila siirtyi vuorostaan joitakin vuosi sitten ilman välivaiheita suoraan NATO:n palvelukseen Latviaan.

Suomen kansa ei kannata NATO:on liittymistä eikä todennäköisesti kannattaisi sotilaallisten hankintojen massiivista lisäämistä, jos sensuuri olisi paljastanut sotaharjoitusten ja etenkin Yhdysvaltojen 800 sotilastukikohdan olevan yksi maapallon suurimmista saastuttajista.

Suomen mediapoolin sensuuri on salannut todelliset saastuttajat. Sen sijaan se tukee lasten poistumista koulutunneilta vaatimaan ilmastotekoja neuvomatta mitkä ilmastoteot kasvissyöntiin liittymisen sijaan olisivat tehokkaimpia.

Annetaan lasten ahdistua, julistetaan omaa erinomaisuutta maan hallitusta myöten. Hallitus on yhtä kuin korruptio ja mediasensuuri. Aikaisemmat kokoomusjohtoiset hallitukset ovat luoneet tuon korruptoidun systeemin. Tämä hallitus näyttää hyväksyvän sen ja jatkavan samalla linjalla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korruptio ja sensuuri Suomessa

Korruptio ja sensuuri Suomessa

Lauantai 16.2.2019 klo 12:43 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomessa vallitsee ennen näkemätön korruptio ja hallituksen ylläpitämä sensuuri. Erityisesti tällä hallituskaudella Suomi on johdettu ulko- ja turvallisuuspoliittiseen umpikujaan, josta ei ole helppoa ulospääsyä.

Natoon haluavan kokoomuksen ja muiden puolueiden NATO-siipien avulla Suomeen on rakennettu tila, jossa valtamedia on kahlittu jakamaan yksipuolista tietoa. Tämän yksipuolisen tiedon avulla sidotaan kansanedustajia ja tavallista kansaa kokemaan tuo tiedotusvälineiden maalaama maailmantila totena. 

Miten tämä on toteutettu?

Porvarillinen hallitus päätti kautensa alussa lisätä Suomen  ulko- ja turvallisuuspolitiikassa trans-atlanttista yhteyttä. Siis suhteita Yhdysvaltoihin, sen puolustus/hyökkäysdoktriiniin ja aseteollisuuteen.

Koska Suomen kansa ei kannata NATO:on liittymistä, toimet on tehtävä salassa ja tiedotusta on yksipuolistettava niin, että tuo transatlanttinen suhde ei näyttäisi kielteiseltä.

Jotta tiedonvälitys tukisi tätä kokoomus/keskusta- ideologiaa, sitä on ollut muokattava entistä NATO-myönteisemmäksi. Kaikki kriittinen tieto NATO:n kansainvälisten lakien rikkomuksista ja NATO-maiden sotatoimista on tullut peittää.

Tätä tarkoitusta varten Suomen valtalehdistö, kustannustalot, Yle ja MTV ovat muodostaneet Mediapoolin. Mediapooli toimii integroidusti yhteistyössä vasta Helsinkiin perustetun USA/EU/NATO:n hybridikeskuksen kanssa sopimuksella, että iformaatio ei ole ristiriidassa NATO:n ideologian kanssa.

Jotta tiedonvälityksen NATO-myönteisyys olisi vesitiivistä, Mediapoolin toiminta on kytketty valtion huoltovarmuuskeskukseen. Siten vain NATO:n ideologian mukainen tiedotus on luotettavaa ja kaikki sille vastakkainen tiedonvälitys – on se sitten sanomalehtikirjoitus tai kirja – on tunnistettava riskiksi valtion turvallisuudelle.

Näin sensuuri toimii. NATO:n keskeiset maat Ranska, Iso-Britannia, Saksa ja Yhdysvallat sopivat mitä maailman tapahtumia käsitellään ja mitä jätetään käsittelemättä. EU-maiden kansainvälisten lakien vastainen osallistuminen Syyrian sotaan vaietaan. Venäjän johtamasta Astanan rauhanprosessista Syyrian sodan lopettamiseksi vaietaan myös.

Euroopan unioni kuvataan rauhan projektiksi, ja usein mainitaan kuinka sen ansiosta Euroopassa ei ole ollut sotia. Jätetään mainitsematta kuinka Saksa, Ranska ja iso-Britannia osallistuivat muiden NATO- maiden kanssa USA:n johdolla tapahtuneeseen, keskellä Eurooppaa sijaitsevan Jugoslavian tuhoamiseen ja pommittamiseen kymmenen vuoden ajan heti EU:n perustamisen jälkeen.

Jugoslavian sirpaleet siirrettiin maailman hyvinvointitilaston 24. sijalta kehitysmaiden kategoriaan, josta maat eivät pysty nousemaan ennalleen 30 vuodessakaan kamppaillessaan uraanipommien ja kemiallisen tuhon jälkiseurausten keskellä.

Suomen eduskunta ei näytä olevan selvillä millaisessa tilassa maamme on. Eduskunnan ulkopoliittinen instituutti on palvellut ihailtavasti tuota NATO-ideologiaa jo vuosia. Ulkopoliittisen instituutin työntekijä Hanna Smith valittiin tutun pyöröovimallin mukaan NATO:n hybridikeskuksen johtajaksi. Siitä asemasta käsin hän jatkaa Venäjävastaista hybridisotaansa kuten edellisessäkin virassaan.

Valtioneuvoston tiedottaja Markku Mantila siirtyi pyöröoven mallilla suoraan NATO:n palvelukseen Latviaan.

NATO:n tehtävänä on maailman investointipankkiirien ja 8%:n rikkaimmiston edustajien, yleensä yhdysvaltalaisten maailmankansalaisten taloudellisten etujen palveleminen. Se edellyttää itsenäisen valtioiden talouksien horjuttamista ja ryöstöä. 

Ellei ryöstö onnistu korruptiolla ja pehmeämmillä keinoilla(Puola, Venäjä), käytetään väkivaltaa kuten Jugoslaviassa, Syyriassa, Libyassa ja Ukrainassa. Suomessa korruptio on näyttänyt riittävän.

Mediapooli on visusti vaiennut EU:n ja suomalaisen komission jäsenen Olli Rehnin vastuusta Ukrainan lähentymisneuvotteluiden ehkä tarkoituksellisesta epäonnistumisesta. Yhdysvallat oli jo kauan ennen Maidanin mielenosoituksia päättänyt neo-natseihin tukeutuen kaataa Ukrainan laillisen hallituksen, joka sitten tehtiinkiin kansainvälisesti koulutettuihin tarkka-ampujien ammattitaitoisella avulla.

Paitsi ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, korruptio ja sensuuri on kohdistunut myös  Suomen kansallisvarallisuuden ryöstöön.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen kehittämisen aikana kokoomus/keskusta-hallitus on tavoitellut verorahojen käytöä ylikansallisten yritysten voittojen takaamiseen. Paitsi helppoja valtionyritysten myyntejä ylikansallisille yrityksille, hallitus on pyrkimyt luomaan automaatin verovarojen ohjaamiseen samaan osoitteeseen. Suurin palvelus NATO:n hybridikeskukselle ja  Yhdysvalloille on tietenkin valtava hävittäjähankinta.

Jotta Suomen kansa ja hyvää tarkoittavat puolueet saataisiin taipumaan hävittäjähankintojen puolelle, on tärkeätä esittää todennäköinen vihollinen, jota vastaan koneita tarvittaisiin. Yhdysvalloissa vallitseva sisäpoliittisesti motivoitu Venäjä-psykoosi on pyritty sekä ulkopoliittisen instituutin, puolustusvoimien että NATO:n hybridikeskuksen avulla siirtämään Suomeen. Tosin Suomen kansalaisten pitkäaikainen tuttavuus venäläisten kanssa ja realistinen kyky vertailla Yhdysvaltojen väkivaltaista kulttuuria venäläiseen kulttuuriin antaa perspektiiviä myös itsenäiselle ajattelulle. Itsenäisesti ajattelevalle UPI:n ja NATO:n hybridikeskuksen propaganda näyttää naurettavalta.

Kokoomuksen johtavia poliitikkoja on siirtynyt pyöröoven kaavan mukaan suurten terveysyritysten suuripalkkaisiksi johtajiksi suunnittelemaan Sote-uudistuksen mahdollisiksi  tekemiä verovarojen siirtämisiä ylikansallisille yrityksille.

Mediapooli on hoivatyön räikeiden epäkohtien seurauksena joutunut käsittelemään tätä osaa NATO:n hybridikeskuksen tukemasta agendasta. Terveyspalveluiden kilpailutuksissa ja muutosprosesseissa on korruptiolle alttiille henkilöille koitunut vastustamattomia houkutuksia.

Mediapollin jäsenistä Helsingin Sanomat ja Yle ovat nöyrimmät NATO-propagandan levittäjät. Presidentti Mauno Koivisto kirjoitti kuinka "vihasin ja toisaalta ihailin sitä ammattitaitoa, jolla NATO:n propagandistit orkestroivat Kosovon sodan tiedottamisen. Nyttemmin orkestrointia ei enää tarvita, se on jo tehnyt tehtävänsä. Serbien oletetusta syntilistasta on tullut mantra, jota automaattisesti luetaan."

Serbien tilalle on asetettu Venäjä ja presidentti Putin. Jo vuodesta 2015 lähtien markkinointitoimisto Hill&Knowltonin toimeksiantona on ollut mustamaalata presidentti Putinia.

Nyt Helsingin Sanomat ja Yle ovat EU:hun  liittymisen jälkeen voineet jo kahdenkymmenen vuoden ajan totutella koordinoimaan uutisvälityksensä NATO-yhteensopivaksi. EU:n kansainvälisten lakien rikkomukset kuten suvereenien valtioiden itsenäisyyden loukkaukset, laittomat sodat, laittomat pommitukset, sotarikokset esitellään myönteisinä ja ymmärrettävinä.

Heti Jugoslavian tuhoamisen päätyttyä EU sai Nobelin rauhanpalkinnon.

Kaiken tämän korruption ja sensuurin keskellä Helsingin Sanomat tuotti eilen uutisen: Helsingin Sanomien "Land of Free Press" eli "Vapaan lehdistön maa"- kampanja on saamassa Bonnierin suuren journalistipalkinnon. Helsingin Sanomat otti presidentti Putinin ja Trumpin vastaan tämän kampanjan isoilla banderolleilla viime kesänä. Akateemisen kirjakaupan omistaja ruotsalainen Bonnier julistautuu näin osaksi NATO:n yhteisrintamaa. Kirja-alan sensuuri lienee myös jo kattava.

Mitähän Mauno Koivisto tästä sanoisi? Ihailtavan onnistunutta propagandaa?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ulko- ja turvallisuuspoliittinen umpikuja, suomalainen sensuuri, Suomen korruptio, NATO:n hybridikeskuksen valta, pyöröovi,

Suomi käy vaaleihin rikotuin lyhdyin

Tiistai 1.1.2019 klo 12:50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Lentokoneen saadessa moottorivaurion keskellä valtamerta sen selviämiselle on oleellista onko kone ohittanut "point of no returnin". Eli onko kone jo niin kaukana turvallisesta lähtökentästä, että se ei ehdi palata ehjänä takaisin.

Suomen ulkopolitiikan lyhtyä, turvallisuutta, ei ole vain sammutettu vaan se on tahallaan rikottu. Tulevaisuuden näköalaksi tarjotaan sotaa ja siihen valmistautumista.

Suomen poliittinen eliitti ja valtamedia arvostelevat mielellään joitakin EU-maita totalitarismista, mutta eivät huomaa sitä, kuinka ovat itse tehneet Suomesta totalitaristisesti hallitun maan.

Suomen kuuden puolueen porvarienemmistöinen Alexander Stubbin johtama hallitus, jossa molemmat vasemmistopuolueet olivat mukana, sosialidemokraatti ulkoministerinä, lähti varustamaan Suomea Venäjän vastaiseen taisteluun.

Ensin valmistauduttiin hybridisotaan lähettämällä 100 virkamiestä ja toimittajaa Harvardiin opiskelemaan hybridisotaa.

Alexander Stubb ja valtamedia olivat ilmoittautuneet jo vuosikymmen sitten Suomen NATO:on liittämisen kannattajiksi. Vuoden 2014 syyskuussa Suomen armeijan komentaja, presidenti Niinistön läsnäollessa, allekirjoitti NATO:n isäntämaasopimuksen. Sopimuksen perusteella USA ja muut NATO-maat voivat tuoda joukkojaan maaperällemme, ilmatilaamme ja satamiimme. He voivat tuoda ydinaseita mukanaan. 

Nykyisen porvarihallituksen aikana massiiviset NATO:n sotaharjoitukset maassame ovat arkipäivää.

Suomen kansa on sotaa vastaan. Se ei halua Suomen liittyvän NATO:n jäseneksi. Siksi kansan taivuttelemiseksi Suomen johtoa korruptoineen Yhdysvaltojen ja NATO:n on ollut rakennettava massiivinen propagandakoneisto. 

Suomen tasavallan presidentti ja hallitus ovat kutsuneet Suomeen Yhdysvaltojen ja eurooppalaisten NATO-maiden hybridikeskuksen, käymään hybridisotaa Venäjää vastaan kuten Yhdysvalloissa ja keskeisissä NATO-maissa on markkinointitoimistojen avulla käyty jo vuosikausia.

Maamme porvarihallituksen aikana on perustettu Mediapooli, koordinoimaan NATO:n ja CIA:n haluamaa Venäjä-vastaista tiedottamista. Mediapooliin kuuluvat kaikki keskeiset päivälehdet, Yle, MTV ja keskeiset kirjankustantamot. Valtioneuvoston osuus tässä totalitaristisessa mielipidevaikuttamisessa tulee Huoltovarmuuskeskuksen kautta, joka tekee yhteistyötä Mediapoolin ja NATO:n hybridikeskuksen kanssa. Annetaan ymmärtää, että NATO:n hybridikeskuksen ja Mediapoolin tiedottaminen takaa Suomen valtion turvallisuuden. 

Kaikki Mediapoolin ja hybridikeskuksen ulkopuolinen tiedottaminen on siten kansallisen turvallisuuden nimessä julistettava ei toivottavaksi, muodikkaasti, valeuutisiksi.

Ennen toista maailmansotaa Suomi oli äärioikeistolaisen valkoisen Suomen, suojeluskuntien ja Saksa-myönteisyyden valtakunta. Mediapoolin korvikkeena oli VIA/SAT vakoilu ja mielipiteenmuokkausjärjestelmä, mikä muodosti joka kylään ja mökkiin saakka ulottuvan propaganda- ja vakoiluorganisaation.

Sosialidemokraatti Tanner kehoitti työläisiä liittymään suojeluskuntiin.

Suomessa pääministerille on keskitetty valta johtaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa yhdessä tasavallan presidentin kanssa. Pääministeri Sipilä ei ole osoittanut minkäänlaista kiinnostusta historiaan, sen opetuksiin eikä suurvaltasuhteiden vaikutukseen maahamme.

Myös presidentti Niinistön käsitykset Suomesta osana globaaleja suhteita on jäänyt hämäräksi.

Gallupit osoittavat sosialidemokraattien ja kokoomuksen kilpailevan melko tasaväkisesti pääministerin paikasta. Kokoomus ja sen kannattajat ovat selkeästi ilmaisseet kannattavansa Suomen liittymistä NATO:on. Presidentti Niinistön jäljet peloittavat. Kestämmekö vielä nykyisen presidentin aikana porvarienemmistöisen hallituksen.

Antti Rinne on ratkaisijan paikalla. Onko hän tannerilainen kokoomuksen ja USA/NATO:n tavoitteita myötäilevä vai vangittuja kuutosia muistuttava rauhan poliitikko?

Äänestäjät edellyttävät Antti Rinteen ulko-ja turvallisuuspoliittisia kannanottoja. Tulevat vaalit ovat NATO-vaalit.

Osa Euroopan sosialidemokraateista ja sosialidemokraattisista puolueista on ollut Blairiläisen sotapolitiikan kannattajia.

Äänestäjien on saatava tietää onko mahdollinen tuleva pääministeri Mediapoolin, NATO:n hybridikeskuksen ja Huoltovarmuuskeskuksen viitoittamalla tiellä, vai edustaako hän rauhaa rakastavan Suomen kansan demokraattista vaihtoehtoa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Antti Rinne, Suomen NATO-vaalit, sosialidemokraattien linja, korruptio, totalitarismi

USA - vakoilua alihankintana

Torstai 13.6.2013 klo 18:50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen NSA, turvallisuuspalvelu, käyttää yksityisiä firmoja netti- ja puhelinvakoiluun. 70 prosenttia budjetista menee alihankkijoille. Vakoilun paljastaja Edward Snowden työskenteli Booz Allenille. Muita vakoilua suorittavia firmoja ovat mm SAIC, Northrop Grumman, Lockheed Martin, Raytheon, CSC, CACI, Man Tech ja monet muut kertoo yhdysvaltalainen The Nation -lehti.

Tämän perusteella on varmaa, että kymmenet tuhannet vakoilualihankkijoiden palveluksessa työskentelevät amerikkalaiset saavat päivittäin tietoonsa miljoonien Yhdysvaltojen kansalaisten, mutta myös ulkomaalaisten tietoja.

NSA:n monet virkamiehet työskentelevät välillä yksityisfirmoissa ja palaavat takaisin virkoihinsa.

Mikä merkitys on sillä, että alihankkijoiden täytyy kilpailla toistensa kanssa ja tuottaa omalle yritykselleen voittoa? Eräs Irakin telekommunikaatiota seurannut työntekijä kertoi seuranneensa erään murtoja ja varkauksia suunnittelevan joukon puheluita. Hän vakuutti NSA:lle näiden pikkurikollisten olevan "terroristeja". Tämän "löydön" seurauksena hänen firmansa voitti uuden sopimuksen, voidakseen seurata tätä "uhkaa". The Nationin toimittaja ei pystynyt tarkistamaan kertomusta.

Neljä aikaisempaa kellonsoittajaa paljastivat vakoilutoimintojen yksityistämiseen liittyneen korruption vuonna 2000. Trailblazer -yksityistämisprojektissa valtio menetti todennäköisesti 6 miljardia. Kellonsoittajat Drake, Binney,Wiebe ja Loomis pyrkivät lähestymään kongressia osoittaakseen yksityistämisen vaarat. He pyrkivät myös yhdistämään 2001 terrori-iskun tiedustelun puutteet  yksityistämiseen. (Booz Allen konsultoi yksityistämisprosessia.)

Nämä neljä kellonsoittajaa valittivat yksityistämisestä Pentagoniin ja yrittivät herättää kongressin. Hallitus hyökkäsi heidän kimppuunsa syyttäen heitä NSA:n salaisuuksien vuotamisesta ja syytti Tom Drakea vakoilusta. Oikeusjutusta ei tullut mitään, mutta Draken ja kumppaneiden urat tuhoutuivat.

Yhdysvaltojen yhteiskuntajärjestelmä tuottaa yksityisiä voittoa tuottavia armeijan alihankkijoita, vakoilualihankkijoita, yksityisiä voittoa tuottavia alihankkijoiden vankiloita. Järjestelmiin liittyy kilpailu sopimuksista, joihin liittyy korruptiota ja salaisuuksia. Salaisuuksien paljastajia vainotaan. Tähänkö suuntaan meidän toivotaan yksityistämisinnossa kehittyvän?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korruptio, yksityistäminen, alihankintavakoilu, USA, puhelinkuuntelu, nettivakoilu

Maailman suurin korruptio

Lauantai 5.2.2011 klo 17:31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olemme seuranneet tunti tunnilta Egyptin tapahtumia Aljazeera-uutiskanavan välityksellä. Nuorten bloggajien kätilöimä kansannousu, on johtamassa ennennäkemättömään mullistukseen Lähi-idässä.

Yhdysvaltojen ylläpitämä ja 1,5 miljardin dollarin vuotuisella voitelurahalla valtansa pitänyt tyranni on kaatumassa. Egyptin presidentin Hosnan Mubarakin ansiosta Yhdysvallat ja Israel ovat kyenneet ylläpitämään Egyptin kansan alistettuna. Toisinajattelijat on joko peloteltu hiljaiseksi,  vangittu tai ajettu maanpakoon. Valtiollinen uutiskanava ja lehdistö ovat ylläpitäneet tietämättömyyttä. Lähes armeijan vahvuinen salainen poliisi on pitänyt huolta, että Mubarakin valta on pysynyt säröttömänä.

Yhdysvallat on käyttänyt hyväkseen Egyptiä ja CIA kuljettanut sinne kuulusteltavaksi ja kidutettavaksi haluamiaan henkilöitä.CIA:n ja Egyptin salaisen poliisin ja armeijan yhteistyö on ollut tiivistä. Mubarak on ollut USA:n ystävä. Muut NATO- maat ovat olleet solidaarisia USA:n käsitykselle siitä, että tyranni on välttämätön Lähi-idän tilanteen hallitsemiseksi ja pysyttämiseksi samana.Siis Egyptin kansan alistettu asema, köyhyys ja tietämättömyys ovat olleet USA:n ja muiden "Länsimaiden" edun mukaista. Siis demokratiaa on ollut vastustettava.

Yhdysvaltojen johdon hämmenys vallankumousprosessin alkaessa ei yllämainitun johdosta ollut hämmästyttävää. On selvää, että jos Egyptiin tulisi demokraattinen hallitus, se löytäisi arkistoista mielenkiintoisia tietoja Egyptin ja "Länsimaiden" yhteistyöstä.Mubarakin puolueen ja ilmeisesti salaisen poliisin maksamien ns."Mubarakin kannattajien" aseelliset hyökkäykset rauhallisesti mieltään osoittavia, välillä miljooniakin mielenosoittajia vastaan johti verenvuodatukseen ja salaisen poliisin alkuvaiheessa tappamien yli sadan ihmisuhrin lisäksi, seurauksena oli arviolta yli 200 kuollutta ja tuhansia loukkaantuneita.

"Länsimaat" ovat yhdessä korostaneet muutosprosessin välitöntä alkamista, mutta eivät ole tukeneet Mubarakin välitöntä vallastaluopumista kuten mielenosoittajat ovat vaatineet. On selvää, että pöydän siistimiseen menee pitkähkö aika eikä asiakirjoja lukemaan voi päästää demokratian ja ihmisoikeuksien kannattajia. Suomalaiset muistavat, että pelkästään viime sodan propagandatoimiston ja yhteyshenkilöasiakirjojen polttamiseen Kallion yhteiskoulun pannuhuoneessa, propagandatoimiston päällikön Martti Ruudun, mukaan meni kolme päivää.

Mubarakin hallinto on valinnut muutaman syntipukin entisistä hallituksen jäsenistä, jotka on asetettu matkustuskieltoon.Mielenosoittajat vaativat Mubarakin itsensä asettamista syytteeseen.Kaikesta päätellen Mubarakin 30 vuotisen valtakauden aikana on kasvanut niin monia syytteeseen asetettavia, että edelleen Mubarakin läheisistä miehistä koottu uusi hallitus ei voine tyydyttävästi toimia ylimenovaiheenkaan aikaisena hallituksena.

Jos vanhat rakenteet jäävät, aito demokratia jää syntymättä.

Demokraattinen Egypti ei voisi hyväksyä Gazan kaltaista avovankilaa rajoilleen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mubarak, USA, korruptio

Suomi ja korruptio

Sunnuntai 14.11.2010 klo 18:54 - Pirkko Turpeinen-Saari

Katsoimme pari päivää sitten DVD:ltä televisiossa aikoinaan pariin otteeseen näytetyn Hyvä Veli-sarjan. Kahdeksankymmentäluvulla poliitikkojen hallitsemattomasti synnyttämän talouskuplan ja sen puhkeamisen pankkikriisiin-kuvaus on edelleen ajankohtainen. Tuolloinen hyvä-veliverkosto synnytti sekä taitamattomuuttaan että piittaamattomuuttaan talouden uusjaon.

On mielenkiintoista kuinka yhden sukupolven jälkeen kaikki tuntuu unohdetun. Nykyisen vaalirahaskandaalin halutaan näyttävän ikäänkuin uudelta, vilpittömän Suomi-neidon ennennäkemättömältä pikku erehdykseltä. Suomalainen julkisuus arvioi maatamme ulkomaisten arvioiden silmin. Kun maineemme ulkomailla ei ole ryvettynyt, kaikki on hyvin. Itsekritiikki ei kuulu hyveisiimme.

Globaalin talouskriisin muoto on sama kuin kotoiset väärinkäytöksemme. Ahneet pelaajat "rahastavat ja poistuvat" kuten Hyvä-veli sarjassakin todetaan suomalaisen talouskuplan kasvattamisen aikoihin.

Poliitikkojen kyvyttömyys tai haluttomuus riittävään rahamarkkinoiden kontrolliin synnyttää talouden uusjaon, jossa köyhät joutuvat yhä turvattomampaan asemaan ja veronmaksajien maksettavaksi siirretään ahneiden aiheuttamat vauriot.

Suomalaisessa Hyvä Veli-verkostossa on harvoja aukkoja - rehellisiä virkamiehiä, ryhdikkäitä poliitikkoja tai toimittajia.Nämä antavat kuitenkin ainoan mahdollisuuden kansalaisille saada oikea kuva tudellisuudesta, joka nykyisellään on vaarassa kadota kokonaan näköpiiristä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korruptio, todellisuus, ahneus

Afganistan ja vaalit

Sunnuntai 5.9.2010 klo 17:58 - Pirkko Turpeinen-Saari

HeSa:n ulkomaantoimittaja Virve Kähkönen viittaa 4.9.2010 Afganistanin vaaleja koskevassa artikkelissaan useaan otteeseen kansanedustaja Malalai Joyaan. Tämä rohkea totuudenpuhuja heitettiin laittomasti ulos parlamentista entisten sotaherrojen, nykyisten kansanedustajien äänillä.

Virve Kähkönen unohtaa mainita, että Malalai Joya vastustaa USA:n ja NATO:n miehitystä. Hänen mielestään vieraiden joukkojen on lähdettävä maasta ja annettava afganistanilaisten hoitaa omat asiansa.

Virve Kähkönen valittaa, että Malalai Joya ei asetu ehdolle syksyn parlamenttivaaleissa. Se voi kuitenkin ja ainoastaan johtua vain siitä, että Malalai katsoo rehellisten vaalien olevan mahdottomat nykytilanteessa. Nykyisessä parlamentissakin on naisia Malalain ulosheittämisestä huolimatta. He ovat Malalain mukaan sotaherroja myötäileviä ja heidän mielensä mukaan äänestäviä eikä se, että he ovat naisia merkitse sitä mitä ulkopuoliset olettavat.

Malalai Joyan mukaan vaalit, jotka käydään aseiden varjossa, sotaherrojen, huumekaupan, korruption ja miehityksen vaikutuksen alaisena eivät voi olla rehelliset ja lailliset. Lisäksi sillä ei ole merkitystä kuka äänestää vaan sillä kuka laskee äänet.

Presidentti Hamid Karzai on Yhdysvaltojen "nimittämä".Yhdysvaltalainen raha, väkivaltaisten sotaherrojen huumekaupalla hankkima raha sekä yleinen turvattomuus ohjaavat vaalien kulkua ja ehdokkaiden vaalibudjetteja.

Kun lännestä käsin arvioidaan Afganistanin kulttuuria takapajuiseksi, naisia sortavaksi, koulutusta laiminlyöväksi on katsottava peiliin. Ei ole kuin 50 vuotta siitä kun rotusorto ja Klu Klux Klanin valta terrorisoi mustia amerikkalaisia.Eikä mustilla, intiaaneista puhumattakaan ole samanlaisia ihmisoikeuksia valkoisten kanssa vieläkään.Olisiko muun maailman tullut puuttua asein rotusortoon?

Runsaat sata vuotta sitten Kivussa, Afrikassa kuninkaan kuollessa tapettiin sata orjaa hänen seurakseen. Tällaista ei enään tapahdu.

Malalai Joya tuntee maansa perinpohjin. Hän on tunteva, aito, rehellinen henkilö - poikkeus vaikuttajien joukossa.Hollantilainen islam-kriitikko Hirsi Ali yritti vääristellä Malalain identitettiä Time-lehden valittua Malalain yhdeksi 100 vaikuttavimman henkilön listalle. Toivon, että Virve Kähkönen ei tahallaan jättänyt pois tärkeintä Malalain argumenttia mainitsematta.Nimittäin hän vastustaa jyrkästi sotaa ja miehitystä, Yhdysvaltoja ja NATOa.Siten hän vastustaa myös suomalaisten läsnäoloa Afganistanissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: miehitys, korruptio, sotaherrat, Virve KähkönenKun

Wall Streetin narkkarit

Lauantai 3.7.2010 klo 14:18 - Pirkko Turpeinen-Saari

Media on suitsuttanut Yhdysvalloissa säädettyä rahoitusmarkkinoita säätelevää lakia. Eurokomissaari Olli Rehnkin on luvannut Euroopan seuraavan Yhdysvaltojen esimerkkiä. Minkälainen esimerkki on Yhdysvaltalaisten arvioijien omasta mielestä?

The Nation julistaa pääkirjoituksessaan:"The junkies of the Wall Street", Wall Streetin narkkarit. Se kuvaa havainnollisesti kuinka uusilla laeilla ei ennaltaehkäistä seuraavia katastrofeja eikä hoideta tai "kuntouteta" nykytilaa. Lait ovat ainoastaan "harm reductionia", joka huumeiden käyttäjien hoidossa ja huollossa tunnetaan haittojen vähentämisenä. Toisin sanoen hoidon ja riippuvuudesta irtipääsyn sijaan, huumeriippuvaisen elämää pyritään helpottamaan neulojen vaihto-ohjelmilla, vaatteidenpesupaikkojen ja halvan ruoanjakelupalvelun järjesteyllä puuttumatta itse ongelmaan.Todellinen uudistusta merkitsevä lakialoite, joka olisi supistanut finanssikapitalismin mielettömän suurta osuutta taloudesta, pilkkonut liian suuria pankkeja, joiden tuhoutumista ei olisi voinut sallia koska ne vastaavat 63 prosenttia GDP:stä sekä rakentanut seinän tavallisten pankkien ja pelkästään sijoitustoimintaan keskittyneiden pankkien välille, ei tullut koskaan edes äänestykseen.

Silti presidentti Barack Obama julistaa uudistuksen olevan ennenkuulumattoman merkittävä ja merkittävin sitten 1930-luvun uudistusten.

Artikkelissa rahanhimo kuvataan patologisena riippuvuutena. Kongressi pankkimaailman korruptoimana pankkeja palvelevana leimasimena. Aljazeeralla Danny Schechter kuvailee kuinka jokaista kongressinjäsentä kohden on 25 pankkimaailman etuja lobbaavaa yksilöä. Hän pitää lakiuudistusta vain otsikkona ilman sisältöä. Pankkimaailma hallitsee edelleen kongressia aiheuttamastaan talouskriisistä huolimatta.

Moraalittomuuden valta-asemaa kuvaa sekin, että korkein oikeus on alkanut valkokaulusrikollisten kuten Enronin Jeffrey Skillingin ja miljoonamoguli Conrad Blackin tuomioiden oikeellisuuden kyseenalaistamisen. Oikeus lähetti tapaukset takaisin alempiin oikeusasteisiin kyseenalaistaen avaintodistajan käytön.

Kaikesta päätellen vietämme epäsosiaalisuuden riemujuhlaa Yhdysvaltojen johdolla.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rahanahneus, korruptio, näennäisuudistus

Suomen järjetöntä osallistua Afganistanin sortoon

Sunnuntai 9.5.2010 klo 16:27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Luin juuri loppuun Afganistanilaisen kansanedustaja Malalai Joyan syvällisen, rehellisen kirjan Een vrow tussen krigsheren (Nainen sotaherrojen keskellä).Kirja on saatavilla myös englanniksi, mutta Malalain ajatuksiin voi tutustua hänen ja hänen tukiryhmiensä nettisivuilla esimerkiksi googlaamalla hänen nimensä.

Kattava väkivallan, korruption ja naisten alistamisen lisääntyvä läsnäolo on tosiasia niin yhteiskunnassa yleensä kuin parlamentissa erityisesti. Voiko suomalainen äänestäjä tai eduskunnan jäsen kuvitella joutuvansa istumaan parlamentissa voimatta sanoa sanaakaan. Malalain johdonmukainen epäkohtien paljastamisen politiikka johti siihen, että puheenjohtaja sulki hänen mikrofoninsa kesken puheen niin Loya jirghassa kuin parlamentissa.Hän ei voinut käyttää puheenvuoroakaan parlamentissa, josta sotaherrojen enemmistö laittomasti äänesti hänet ulos!

Neljän turvamiehen kanssa kulkemaan joutunut Malalai Joya pitää puheita naisten oikeuksien parantamisesta sodan ja miehityksen avulla pelkkänä propagandana. Hän osoittaa kuinka parlamentti on täynnä sotarikollisia, jotka kuuluisivat Haagin rikostuomioistimeen eikä parlamenttiin.Hän kuvaa kuinka Yhdysvaltojen taloudellinen ja sotilaallinen tuki ylläpitää sotarikollisten valtaa. Sotaherroilla on omat armeijansa, kidutuskammionsa ja vankilansa eikä Afganistanin kansallisella armeijalla ole arvovaltaa näiden toimintaa rajoittamaan.

Malalai Joya päättää kirjansa kolmeen vaatimukseen.1.Sota on lopetettava.Pienten maiden ei pidä alistua Yhdysvaltojen talutusnuoraan sen hoitaessa omia strategisia intressejään. 2.Sotaherrojen valta on riisuttava. Sotarikolliset ja huumekaupalla rikastuvat naisia alistavat ja raiskauksen hyväksyvät henkilöt on poistettava vallasta.3. Ulkomaiset joukot on vedettävä pois. Yhdysvallat,NATO ja palkka-armeijat eivät nauti suurten kansanjoukkojen tukea.

Malalai Joya on tavannut suuren määrän eri kansalaisjärjestöjen ja tavallisen kansan edustajia laajoilla ulkomaan kiertueillaan. Hän katsoo, että Afganistanin kansalla ja näillä eri maiden kansalaisilla on yhteinen tavoite: aito demokratia. 

TIME-magazine valitsi Malalai Joyan yhdeksi sadan maailman vaikutusvaltaisimman henkilön joukossa. On poikkeuksellista, että näiden joukossa on yksi näin rehellinen ja aito ihminen miksi Malalai osoittautuu kirjan perusteella. Suomalaisten tulisi ryhtyä perehtymään syvällisemmin Afganistanin todelliseen tilanteeseen. Tietoa on saatavilla vaikka päivälehdistä sitä on turha hakea.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sotaherrat, väkivalta, korruptio, naisten asema

Ostoksilla KOKOOMUS-tavaratalossa

Torstai 13.8.2009 klo 10:39 - Pirkko Turpeinen-Saari

Björn Wahlroos, Peter Fagernäs, Heikki Tavela ja Antti Piippo kumpaneineen ovat olleet ostoksilla Kokoomus-tavaratalossa. Hinta veroparatiisilaista on määritetty. Maksetaan kauppiaan määrittämä vaaliraha ja saadaan veroparatiisilaki, jolla kauppahinta korvataan moninkertaisesti.

Asevalmistaja Patrian vallankäyttäjät käyvät myös ostoksilla. Vaadittu summa maksetaan ja korvaukseksi Kokoomus lupaa nostaa valtion asehankintamäärärahoja pysyvästi vuosittain. Kokoomus on reilu kauppias. Toimitukset ovat nopeita, jollei välittömiä. Asehankinta päätökset on jo toteutettu ja sijoitusrahasto-veroparatiisilaki nopessa valmistelussa.

Kokoomustavaratalon mielipuolisilla päivillä tyydytettiin kaikkein varakkaimpien pikkutarpeita. Jokainen riittävän varakas sai lohdutuslahjan - veronalennuksen- vaikka ei olisi maksanut mitään. Tämä osoittaa että Kokoomus on Reilu kauppias kuten mainoksissa luvattiin.

Toivosta ei myöskään joudu luopumaan. Kokoomus on TOIVON puolue. Rikkaiden rikastuminen tulee jatkumaan, aseiden käyttämiseksi sotia tullaan myös tulevaisuudessa löytämään. Sen takaa Kokoomuksen vaalimainoksista kassaansa täyttävä kaupallinen tiedonvälitys. Sodat muuttuvat rauhanturvaamiseksi, aseteollisuus puolustusteollisuudeksi, NATO rauhanjärjestöksi. Tätä  ilosanomaa levittää kokoomuksen Toivo,Alexander Stubb.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korruptio,