Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

USA - vakoilua alihankintana

Torstai 13.6.2013 klo 18.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen NSA, turvallisuuspalvelu, käyttää yksityisiä firmoja netti- ja puhelinvakoiluun. 70 prosenttia budjetista menee alihankkijoille. Vakoilun paljastaja Edward Snowden työskenteli Booz Allenille. Muita vakoilua suorittavia firmoja ovat mm SAIC, Northrop Grumman, Lockheed Martin, Raytheon, CSC, CACI, Man Tech ja monet muut kertoo yhdysvaltalainen The Nation -lehti.

Tämän perusteella on varmaa, että kymmenet tuhannet vakoilualihankkijoiden palveluksessa työskentelevät amerikkalaiset saavat päivittäin tietoonsa miljoonien Yhdysvaltojen kansalaisten, mutta myös ulkomaalaisten tietoja.

NSA:n monet virkamiehet työskentelevät välillä yksityisfirmoissa ja palaavat takaisin virkoihinsa.

Mikä merkitys on sillä, että alihankkijoiden täytyy kilpailla toistensa kanssa ja tuottaa omalle yritykselleen voittoa? Eräs Irakin telekommunikaatiota seurannut työntekijä kertoi seuranneensa erään murtoja ja varkauksia suunnittelevan joukon puheluita. Hän vakuutti NSA:lle näiden pikkurikollisten olevan "terroristeja". Tämän "löydön" seurauksena hänen firmansa voitti uuden sopimuksen, voidakseen seurata tätä "uhkaa". The Nationin toimittaja ei pystynyt tarkistamaan kertomusta.

Neljä aikaisempaa kellonsoittajaa paljastivat vakoilutoimintojen yksityistämiseen liittyneen korruption vuonna 2000. Trailblazer -yksityistämisprojektissa valtio menetti todennäköisesti 6 miljardia. Kellonsoittajat Drake, Binney,Wiebe ja Loomis pyrkivät lähestymään kongressia osoittaakseen yksityistämisen vaarat. He pyrkivät myös yhdistämään 2001 terrori-iskun tiedustelun puutteet  yksityistämiseen. (Booz Allen konsultoi yksityistämisprosessia.)

Nämä neljä kellonsoittajaa valittivat yksityistämisestä Pentagoniin ja yrittivät herättää kongressin. Hallitus hyökkäsi heidän kimppuunsa syyttäen heitä NSA:n salaisuuksien vuotamisesta ja syytti Tom Drakea vakoilusta. Oikeusjutusta ei tullut mitään, mutta Draken ja kumppaneiden urat tuhoutuivat.

Yhdysvaltojen yhteiskuntajärjestelmä tuottaa yksityisiä voittoa tuottavia armeijan alihankkijoita, vakoilualihankkijoita, yksityisiä voittoa tuottavia alihankkijoiden vankiloita. Järjestelmiin liittyy kilpailu sopimuksista, joihin liittyy korruptiota ja salaisuuksia. Salaisuuksien paljastajia vainotaan. Tähänkö suuntaan meidän toivotaan yksityistämisinnossa kehittyvän?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korruptio, yksityistäminen, alihankintavakoilu, USA, puhelinkuuntelu, nettivakoilu