Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Sisällissodat ja kaksinaismoraali

Perjantai 25.2.2011 klo 16.02 - Pirkko Turpeinen-Saari


Jälleen on saatu näyttöä läntisten suurvaltojen ja EU:n kulissipolitiikasta. Seurasimme säälin ja kauhunsekaisin tuntein Libyan johtajan Muammar Gaddafin puhetta, jossa hän uhkasi mieltään osoittavia kansalaisiaan tappamisella, mikä oli tulkittavissa sisällissotaan yllyttämiseksi.Kohtuullisen ajan kuluessa suurvaltajohtajat Obama ja Cameron sekä EU:n ulkoasioiden vastaava Ashton ilmaisivat jyrkän ja kohta vielä jyrkemmän paheksumisensa.

YK:n ihmisoikeusneuvosto edennee kohti toimenpiteitä;ehkä Gaddafin saamista kansainväliseen rikostuomioistuimeen (minkä jäsen USA ei ole) tuomittavaksi ihmisoikeus- ja sotarikoksista.Koko kansainvälinen yhteisö on julkisesti "jaloillaan" ja vaatii toimia.

Samaan aikaan Yhdysvallat, Israel ja EU jatkavat palestiinalaisten jakamista toisilleen vihamielisiin leireihin. Mitätöityään palestiinalaisten demokraattisten vaalien tuloksen ja nimettyään enemmistöä edustavan Hamasin terroristijärjestöksi, nämä tahot toimivat juuri julkisanottuja periaatteitaan vastaan. Luennot demokratiasta ja ihmisoikeuksista voidaan unohtaa kun on kyse palestiinalaisista.Viisitoista palestiinalaista kansanedustajaa ( viidestäkymmenestä viidestä pidätetystä) viruu nyt Israelin vankiloissa.USA:n ja Israelin yhteistyö Hamasin johtajien murhaamiseksi täsmäpommein jäi puolitiehen. Neljäsataa lasta ja tuhat aikuista tapettiin Israelin hyökkäyksessä Gazaan.

Yhdysvallat, Israel ja EU ovat rahoittaneet ja auttaneet organisoimaan vaaleissa häviölle jääneen Fatahin oman armeijan - ei palestiinalaisten armeijaa tai poliisia. Gazan sodan aluksi päinvastoin tapettiin 50 Gazan poliisikoulun päästötodistusta kentälle vastaanottamaan saapunutta Gazalais-poliisia.

Tällainen sisällissodan edellytysten luominen julkisuudelta piilossa ei herätä kuvotusta "demokratiaa" edustavissa länsimaissa.Suomessa, jossa syvällinen taustojen pohdinta ei ole muotia, ihmetellään kun miespuolinen työntekijä ei saa työskennellä naisten kampaamossa Gazassa vaikka tällaista työtä kieltävää lakia ei ole.

Mihin muuhun kuin uskontoon voi sellainen väestö turvautua, jolla ei ole mitään. Pommitettujen talon raunioiden keskellä,maalta, mereltä ja ilmasta suljettujen rajojen sisällä, yksipuolisen ravinnon heikentämin voimin perheenemännät pyrkivät haalimaan lapsilleen vatsantäytettä.

Gazan tuhoa ei viety (ainakaan vielä) kansainväliseen rikostuomioistuimeen. Suhtauduttaisiinko Gazalaisten ihmisoikeuksiin eri tavoin, jos Gazassa olisi öljyä.

Avainsanat: Libya, maailman johtajat, ihmisoikeudet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini