Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

ONKO RKP:n LÄSNÄOLO ORPON HALLITUKSESSA SEN AATTEEN MUKAISTA?

Sunnuntai 24.9.2023 klo 11.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yksilöt ja puolueet myyvät periaatteensa hetkessä. Onko RKP:lle käynyt näin jälleen Orpon hallituksessa? Puolue antoi itselleen luottamuslauseen Eva Biaudetin hieman kiemurrellessa äänestyksessä.

Miten mahtaisi käydä, jos ruotsinkielen puhuminen olisi Suomessa sallittua vain oman kodin sisäpuolella?Entä jos laulaminen kadulla ruotsinkielellä johtaisi pidätykseen? Jos Ahvenanmaan asukkaat joutuisivat tykkitulen kohteeksi siksi että eivät noudattaisi ihmisoikeuksiensa täyden kieltämisen seurauksia?Jos papit ruotsinkielisillä alueilla eivät saisi saarnata ruotsinkielellä?

Olisiko RKP valmis siihen, että Porvoossa ja Tammisaaressa kaupan äidinkieleltään ruotsinkieliset myyjät joutuisivat työssään käyttämään ainoastaan suomea, vaika asiakaskin on ruotsinkielinen?

Olisiko opetusministeri Anna-Maja Henriksson valmis sulkemaan ruotsinkieliset päiväkodit, koulut ja yliopistot? Olisiko hän valmis polttamaan kaikki historiankirjat ja kaunokirjallisuuden, joissa esitellään Suomen historiallisia yhteyksiä Ruotsin kanssa? Esittäisikö hän Turun linnan purkamista? Entä Suomenlinnan?

                                                     ***

Koska oletan RKP:n suhtautuvan ehdotuksiini kielteisesti, miksi se hyväksyy vastaavat toimet Ukrainassa, kutsuen maata demokratian kehdoksi ja hallituksen esitysten mukaisesti antaa aseita ja tukea sen hallitukselle venäjänkielen tuhoamiseksi, Ukrainan ja Venäjän yhteisen historian mitätöimiseksi historiankirjoissa ja venäjänkielisten asukkaiden tappamiseksi?

Kaiken kukkuraksi Suomen hallitus jatkaa aseiden lähettämistä ja täysin korruptoituneen Ukrainan virkamieskunnan elättämistä sen sijaan, että se miettisi, miten elätetään yhä suurempi hädänalaisten suomalaisten joukko. Ehdotukset nykyisenkaltaisen Ukrainan jäsenyydestä EU:ssa osoittavat vain sen kuinka alas koko EU on vajonnut.

RKP:n jäsenten kannattaa lukea esimerkiksi Naapuriseura.fi sivustolta Naapuriseuran Sanomien julkaisema Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin puhe YK:n yleiskokokuksessa suomenkielellä. Puheessa esitellään kattavasti Ukrainan sotilaallisen konfliktin taustat ja venäjänkielisten alueella asuvien asukkaiden kohtalo ja Yhdysvaltojen, NATO:n ja näiden voimien yhdessä natsien kanssa pystyttämän hallituksen tekemät muutokset perustuslakiin ja ihmisoikeuksiin.

RKP:n hallussa on opetusministerin salkku. Miten opetusministeri tulee korvaamaan Euroopan Unionin asettaman sensuurin vaikutukset kouluopetukseen? Euroopan Unioni turvautuu valheisiin kuten ulkoministeri Lavrovin puhe yksityiskohtaisesti osoittaa. Miten valheisiin perustuva tiedonvälitys kompensoidaan alaikäisten ja nuorten kouluopetuksessa?

Vai onko niin, että yhden rasisminvastaisen kansanedustajan puheenvuoro kompensoi kaiken sen vahingon, joka lasten ja nuorten mieleen on aiheutettu viimeisten kymmenen vuoden aikana?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: RKP, ihmisoikeudet, rasismi, eettisyys, Eva Biaudet, asekaupat, ruotsinkielisten oikeudet, venäjänkielisten oikeudet Ukrainassa

YLE:n toiminta on rikos ihmisyyttä vastaan

Keskiviikko 31.5.2023 klo 12.21 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yle:n uutisointi toteuttaa USA-johtoista läntistä uutisointia, joka perustuu valheisiin. Uutisten tarkoituksena on muokata kuulijoiden ja katsojien todellisuutta kokemaan Yhdysvaltojen väkivaltaan pohjautuva hegemonia oikeutettuna.

Tutkittuani Jugoslavian hajottamista, saatoin havaita uutisoinnin kokonaisuuden sen karmeudessa.

Paitsi, että Suomi Yle:n johdattelemana auttoi Yhdysvaltoja kaappaamaan Kosovon se auttoi demonisoimaan kaikessa valtiollisessa toiminnassa demokratiaa noudattavan Serbian. Serbit olivat kaikista Jugoslaviassa asuvista 12 kansanryhmästä ainoa, joka takasi kaikille samanveroiset ihmisoikeudet. Bosnian muslimit tavoittelivat kalifaattia joka olisi serbeistä vapaa, samoin Kosovon albaanit halusivat muodostaa väkivaltaa käyttäen Kosovosta puhtaan albaanivaltion.

Suomen hallitus loi edellytykset Jugoslavian pommituksille. Samoin presidentti Ahtisaari valmisteli Kosovon riistämisen Serbiasta ja sen luovuttamisen (serbivarallisuuden ryöstämällä) ylikansallisen pääoman haltuun sekä Yhdysvaltojen sotilastukikohdan alustaksi.

Suomen Yle ei puhunut totuuden ripettäkään koko prosessin aikana. Albaanit saivat suorittaa rauhassa pogromejaan koska "serbit olivat kaiken pahan alkujuuri".

Yhdysvallat miehittää Kosovoa Camp Bondsteelin sotilastukikohdasta käsin 7000 sotilaan avulla. Lisäksi USA-johtoiset NATO- joukot takaavat sen, että albaanien väkivllan seurauksena suurin osa serbeistä on joutunut muuttamaan pois Kosovosta. Koko Serbian valtion armeija muodostuu 22 500  (passiivinen reservi 600 000)sotilaasta.

YK:n päätöksellä 1244, joka laadittiin v. 1999 pommitusten lopettamiseksi, Kosovo kuuluu Serbiaan. Silti Yle ihmetteli vielä eilisessä uutisessaan koskien Kosovon levottomuuksia, että "SERBIA EI OLE VIELÄKÄÄN TUNNUSTANUT KOSOVON ITSENÄISYYTTÄ".

                                                       ***

Ukrainan kohdalla tilanne on aivan sama. Yle ei vahingossakaan kerro totuutta Ukrainan tilanteesta. Yle on jankuttanut jo kohta 1 1/2 vuotta "Venäjän provosoimatonta väkivaltaista sotaa demokraattista Ukrainaa vastaan". 

Tosiasiahan on aivan toinen. Ukraina ei ole demokraattinen vaan syvän natsismin vallassa oleva maa. Natsismi kärjistyi USA:n EU:n tuella v. 2014 suorittaman vallankaappauksen jälkeen. Koska jokainen voi blogini arkistosta katsoa aikaisempia blogejani, en toista tapahtumien kulkua tässä.

USA on tukenut natsismia ja fasismia jo ennen toista maailmansotaa. Sodan jälkeen fasistiset valtiot saivat tukea Yhdysvalloilta, joka oli alkanut sotia "kommunistisia" valtioita vastaan. Mikään mikä vivahtaa inhimillisyydeltä, vastuulta kanssaihmisestä ja rakkaudelta valtiollisessa toiminnassa on Yhdysvalloille ja Yle:n tiedonvälitykselle kauhistus. Kuten yhdysvaltalainen YK:n entinen asetarkastaja Scott Ritter sanoo: "USA:lla ei ole ystäviä, se ei rakasta ketään. Sen suhteet perustuvat liittolaisuuteen, jonka täytyy palvella Yhdysvaltoja.

Jo 1960-luvulla Fidel Castro totesi seuraavaa sotaa Euroopassa käytävän Venäjän ja fasismin välillä, mutta fasismia kutsutaan demokratiaksi.

Eikö ole kummallista, että koko länsi Yle äänitorvenaan taistelee natsi-valtio Ukrainan rinnalla Venäjää vastaan.

                                                          ***

Lännen valeuutiset ja toimet alkavat rakoilla. Yle jatkaa pystypäin valehtelemistaan, joka valehteleminen vaurioittaa jokaiset suomalaisen mieltä erityisesti lasten ja nuorten todellisuutta.

Yhdysvaltalaiset ansioituneet tutkijat ja diplomaatit Ritter, Macgregor, Mrshheimer, Mattloc, Sacks ovat todenneet, että Venäjän aseellinen puuttuminen sisällissodan alistetun osapuolen pelastukseksi ei ollut provosoimaton.

Länsimaat olivat luvanneet että NATO, Yhdysvaltojen asellinen nyrkki, ei laajene uhkaamaan Venäjän kansallista turvallisuutta. Lupausta ei pidetty. Sen sijaan USA:n vallankaappauksen jälkeen NATO-maat alkoivat aseistaa Ukrainan natsi-hallitusta kukistamaan pääasiassa venäjänkielistä kulttuuria edustavat Itä-Ukrainan asukkaat tietäen, että Venäjä ei voisi sallia heidän tappamistaan.

Natsi-hallitus oli aloittanut paitsi sisällissodan, mös purkanut 40% väestöstä edustavien venäjänkielisten asukkaiden ihmisoikeudet. Äidinkielen puhuminen julkisella paikalla tuli kielletyksi, päiväkodit, koulut, yliopistoista puhumattakaan eivät voineet toimia venäjänkielisinä. Sanomalehdet ja TV-asemat lakkautettiin. Miljoonia Ukrainan venäläistä historiaa koskevia kirjoja ja venäläisten kirjailijoiden teoksia poltettiin. Sama kohtalo koski muita muunkielisiä kuten unkarilaisia.

                                                    ***

Sisällissodan tarkoituksena oli tappaa niin paljon venäjänkielisiä kuin mahdollista ja uudelleenkouluttaa jäljelle jääneet puhumaan pelkästään ukrainankieltä, tunnustamaan uuden perustetun kirkon liturgiaa Ukrainan ortodoksisen kirkon sijaan, tunnustaa natsi-johtaja Bandera sankarikseen ja omaksua hänen ideologiansa mukaiset toimet yhteiskunnallisissa käsityksissään.

Tätä Suomen Yle ja valtiojohto näyttävät kannattavan.

Venäjä ei.

Venäjä katsoo demokraattisten oikeuksien kuuluvan kaikille niin ukrainaa puhuville kuin venäjää- tai unkariapuhuville.Puolueiden peruuttamisen ja lakkauttamisen sijaan monipuoluejärjestelmä tulisi taata. Natsismista on päästävä eroon

USA liittolaisineen on soluttanut NATO:n Ukrainan armeijaan vaikka Ukraina ei ole NATOn jäsen. Se käyttää sumeilematta nuoria ukrainalaissotilaita välineenä "Venäjän heikentämiseen".

Yhdysvaltojen hegemoninen tavoite, kuten sanottu ei tunne ystävyyttä eikä kykene eläytymään tekojensa seurauksiin. Venäjän geopoliittisen heikentämisen tavoite sulkee silmät aiheutetulta inhimilliseltä kärsimykseltä.

                                                   ***

Kosovon kohdalla Yhdysvallat, Suomen ja NATO-maiden avulla onnistui ryöstöretkessään. Nykyisin suurin osa hajotetun Jugoslavian jäännösvaltioista on NATOn jäseniä tai USA/EU hegemonian alaisia ilman itsenäisen toiminnan mahdollisuutta.Serbia yritetään nujertaa kaikin mahdollisin kiristyskeinoin.

Venäjä ei tule alistumaan Yhdysvaltojen NATO-hegemonian alle. Venäjä yhdessä Kiinan kanssa johtaa BRICS.maiden liittoumaa, joka perustuu ystävyyteen, keskinäiseen kunnioitukseen ja yhteistyön tuomaan etuun jokaiselle. Inhimillinen ihminen tunnistaa Yhdysvaltojen pakotteisiin ja vallankäyttöön perustuvan mallin ja ystävyyteen ja yhteistyöhön perustuvan mallin välisen eron.

Venäjän tavoitteena on ihmisoikeuksien takaaminen myös Donbassin asukkaille, joiden kohtaloista ja menetyksistä Yle on 9 vuoden aikana täysin vaiennut. Neuvostoliitto-Venäjä on historiansa ajan toiminut kolonialismia vastaan. Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan maat tietävät tämän. Yle:n olisi aika tutustua historiaan nykykehityksen viitekehyksessä.

Ylen toiminta nykyisellään tuhoaa lasten ja nuorten haavoittuvat mielet. Natsi-todellisuuden omaksuminen "Slava Ukraina" huudahduksineen, on tragedia ja paluuta pimeälle 1930-luvulle.

                              

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: YLE:n valehtelu, Ukraina, Venäjä, USA, NATO, ihmisoikeudet, eurooppalainen fasismi demokratian kaavussa, USA:n väkivalta

Miksi Venäjä sotii - entä Yhdysvallat EU-liittolaisineen

Sunnuntai 3.4.2022 klo 13.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan NATO-maat ovat entisiä siirtomaavaltoja.

Toinen maailmansota lopetti Britannian maailmanvallan. Ranska ei alistunut vaan jatkoi sotiaan Asiassa ja Algeriassa. Se ei myöskään halunnut lopettaa vallankäyttöään Lähi-Idässä; entisissä siirtomaissaan. Saksan ja Belgian siirtomaahistoriat ovat sanoin kuvaamattoman kammottavia. Hollanti ei halunnut alistua siirtomaansa Indonesian itsenäistymiseen vaan hyökkäsi toisen maailmansodan loputtua verisesti uudelleen. Tuon hyökkäyksen uhriluvut puuttuvat edelleen Hollannin historiankirjoista.

Vaikka natsi-Saksan maailmanvalloitus estyi, natsismi ei kadonnut minnekään. Yhdysvallat auttoi keskeiset natsit siirtymään Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan, Kanadaan ja Etelä-Amerikkaan, jopa Etelä-Afrikkaan.

Yhdysvallat jatkoi natsien hyödyntämisen rinnalla fasistisen Espanjan tukemista aina Francon sotilasdiktatuuri päättymiseen asti 1975.

Yhdysvallat oli keskeinen Etelä-Afrikan apartheidin tukija sen viimeisille metreille saakka.

Yhdysvaltojen apartheidin historia on oma hirveä lukunsa.

Yhdysvaltojen ja entisten siirtomaavaltojen sodat perustuvat aina  alkuperäisväestön alistamiseen, nöyryyttämiseen ja maan ryöstöön. Osalla sodista on ideologinen perusta, "kommunismin kitkeminen", mutta sen peitossa keskeiset tavoitteet ovat yleensä öljyn tai muiden luonnonvarojen ryöstö sekä sotilastukikohtien rakentaminen pakolla tai taloudellisten uhkailujen avulla.

Yhdysvallat EU-liittolaisineen päätti viimeisimmän ryöstösotansa Afganistanissa 7 kuukautta sitten. Tuon sodan aikana Yhdysvallat EU-liittolaisineen kävi useita muita sotia; Libyan pommitukset, Egyptin ja Tunisian värivallankumoukset, Syyrian sodan jihadistien avulla. Yhdysvallat jatkaa maassa öljyn varastamista liittolaistensa avulla ryyditettynä hirviömäisillä talouspakotteilla.

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten ryöstöissä kohdemaan hyvinvoinnilla ei ole merkitystä. Libya oli Afrikan vaurain valtio, sekulaarinen Syyria huolehti jopa 1,5 miljoonan Irakin ja 0,5 miljoonan palestiinalaispakolaisen hyvinvoinnista. Näillä seikoilla ei ollut merkitystä. Päin vastoin.

Yhdysvallat NATO-liittolaisineen rakennutti jihadisteille sementtibunkkereita käytävineen Syyriaan. Kun Syyrian laillinen armeija sai valloitettua Aleppon kaupungin takaisin, bunkkereista löytyi useita NATO-armeijan upseereita.

(Samoin Azovin natsijoukkojen paetessa huhtikuun 2022 alussa helikopterilla Mariupolin kaupungin saarrosta, mukana lensi useita yhdysvaltalaisupseereita)

Ranskan armeija oli hiipinyt pois Syyriasta jo ensimmäisen sotavuoden jälkeen. Ranska hyödynsi Turkin harrastamaa Syyrian öljyn varastamista ensimmäisten sotavuosien aikana jalostamalla tuon öljyn.

Yhdysvaltojen ja EU-maiden tiedonvälitys on yhdenmukaistettu markkinointitoimistojen kuten Ruder-Finn ja Hill&Knowlton  sekä toimittajien CIA-koulutuksen avulla  tavoitteena yksinapaisen, Yhdysvaltojen johtaman maailmanjärjestyksen kuvaaminen oikeudenmukaisena ja ainoana demokraattisena järjestelmänä.

Tässä koordinoinnissa ovat mukana työikäiset poliitikot, virkamiehet ja upseerit, joiden itsesuojeluvaisto estää heitä puhumasta totuutta maailmanpolitiikasta. Heillä on omat asemat ja perheen toimeentulo puolustettavinaan. Vain eläkkeelle päässeet upseerit ja virkamiehet rohkenevat avata suunsa.

Yksinapainen maailma ei suvaitse kilpailijoita puhumattakaan toisenlaista valtajärjestelmää.

Venäjä on pikkuhiljaa noussut rakentamaan uutta moninapaista maailmanjärjestystä, jossa jokainen valtio on tasa-arvoinen ja toimii kansainvälisten lakien ja YK:n peruskirjan viitoittamalla tavalla.

Yhdysvaltojen ja EU-Saksan johdolla tapahtunut Jugoslavian tuhoaminen oli eräänlainen hälytyssignaali Venäjälle - "kuinka pitkälle yksinapaisen maailman tavoittelu on menossa".

Yhdysvallat ja sen sotilaallisesti miehittämä Saksa käyttivät hajotuksessa IMF:ää, omia talouspakotteitaan ja YK:ta alistaakseen toisen maailmansodan holokaustin uhrit, serbit, Jugoslavian NATO-miehitykseen ja Kosovon maakunnan kaappaukseen.  Yhdysvallat rakensi alueelle jättimäisen sotilastukikohdan, Bondsteelin. Kosovo on edelleen NATO-miehityksen alainen 23 vuotta NATO-pommitusten jälkeen.

Sodassa USA ja Saksa käyttivät liittolaisinaan Kroatian natsi-diasporaa sekä kalifaattia Bosniaan rakentavia muslimeja, joiden rahoittajana, aseistajana ja valmentajana toimi Osama bin Laden. Bosnian presidentti Izetbegovic  toivotti bin Ladenin jihadistiarmeijan tervetulleeksi  Bosniaan arabiankielisellä rukouksella.

Venäjä on reagoinut asellisesti Georgiassa, Georgian aloitettua Etelä-Ossetian venäläisten rauhanturvaajien  pommitukset elokuussa 2008. Presidentti Saakashvili oli Yhdysvaltojen kouluttama ja oletti virheellisesti Yhdysvaltojen tulevan sotaan mukaan.

Yhdysvallat on olettanut voivansa levittää yksinapaisen maailmanvaltansa Venäjän rajoille myös asein. Sen ulkoministeriö ilmoitti v. 2000 Bratislavan kokouksessaan Yhdysvaltojen luopuvan noudattamasta kansainvälisiä lakeja sekä laajentavansa NATO:n toiminta-alueen Baltiasta Ukrainan Odessaan sekä estävänsä Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle.

Yhdysvallat on tätä tavoitetta edistääkseen tukenut useita värivallankumouksia Ukrainassa. Vuoden 2014 helmikuussa sen tukemat tarkka-ampujat tappoivat yhteistyössä Ukrainan natsi-joukkioiden kanssa mielenosoittajia Kiovan Maidanin aukiolla.

Ukrainalla on vahva natsi-historia. Suomi ja Baltian maat Puolan ohella tukevat tuota puolta maan toiminnassa.

Helmikuun 2014 vallankaappauksessa, jossa presidentti ajettiin henkensä uhalla maasta, Ukrainan eduskunta vuorattiin natsi-lipuilla ja kaduilla aloitettiin ennennäkemättömät "lustaraatiot", kidutukset ja roskaponttöihin heittämiset.

Puolueita lakkautettiin, venäjänkielenkäyttö, venäjänkielinen kouluopetus, venäjänkieliset TV-kanavat ja sanomalehdet lakkautettiin. Venäjänkieliset krimiläiset vallankaappausta vastustavat mielenosoittajat yritettiin tappaa heidän matkustaessaan busseilla Kiovasta Krimille.

Pelon ilmapiirin vallitessa krimiläiset päättivät julistaa autonomisen tasavaltansa itsenäiseksi, jonka jälkeen he anoivat pääsyä osaksi Venäjää.

Myös Ukrainan presidentit pelkäävät natsijoukkioita. Niin Poroshenkon kuin Zelenskyn on pelättävä henkensä puolesta elleivät he noudata Azovin-natsipataljoonan vaatimuksia.

USA:n tukema uusi hallitus julisti eduskunnan väliaikaisen puheenjohtajan Turchinovin suulla  itä-ukrainalaisille, jotka eivät alistuneet yhdysvaltalaisjohtoisen vallankaappaushallituksen valtaan "terrorimin vastaisen sodan". Siis demokratiaa kannattava kansanosa julistettiin terroristeiksi.

Ukrainan sisällissota on jatkunut jo 8 vuotta ilman että Suomi on tehnyt elettäkään uhrien auttamiseksi. Noin miljoona Donbassin asukasta on paennut Venäjälle, ilman että mikään länsimaa on ojentanut auttavaa kättään. Donbassiin jääneet asukkaat ovat viettäneet useammin yönsä kellareissa kuin kodeissaan.

On vastenmielistä lukea hyväntekeväisyysjärjestöjen mielisteleviä avunpyyntöjä nyt, kun Ukrainan natseja myötäilevä hallitus on joutunut Venäjän hyökkäyksen kohteeksi ja kansalaiset ovat hallituksen kyvyttömyyden vuoksi joutuneet lähtemään maasta.

Venäläiset ovat hyökänneet Ukrainaan Ukrainan hallituksen harrastaman venäjänkielisen väestön vainon ja sorron vuoksi. Vainoa on kestänyt 8 vuotta. Osa väetöstä on myös Venäjän kansalaisia.

Venäjä on hyökännyt myös siksi, että kuluneiden 8 vuoden aikana Yhdysvallat on rakentanut itseään ja johtamaansa sotilasliitto-NATOa palvelevaa sotilaallista infrastruktuuria Venäjää vastaan kohdistuvaa hyökkäystä varten. Infrastruktuuri on käsittänyt myös biologisia laboratorioita, joiden olon myös apulaisulkoministeri Victoria Nuland on myöntänyt USA:n kongressille.

Venäjä on toistamiseen joutunut taisteluun natseja ja natsismia vastaan. Toisessa maailmansodassa Yhdysvallat ja "länsi" olivat välttämättömyyden pakosta Venäjä/Neuvostoliiton tukena, vaikka tosiasiallisesti olivat toivoneet, että Hitler olisi ensin hyökännyt Neuvostoliiton kimppuun.

Nyt natsismin todellinen tukija, Yhdysvallat on EU-liittolaisineen  Ukrainassa tukemassa natsien toimintaa taistelussa venäjänkielistä väestöä ja omaa turvallisuuttaan puolustavaa Venäjää vastaan. Toisen maailmansodan natsi-liittolaiset Suomi, Baltian maat sekä EU:n NATO-maat ovat mukana yhtenä rintamana.

Venäjällä on liittolaisinaan kaikki siirtomaaherrojen ja yksinapaisen maailman sotilaallisten toimien ja talouspakotteiden kohteina olleiden maiden kansat. Tämä YK-maiden enemmistö ei enää alistu Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden kiristykseen ja alistamiseen.

Kiina, Intia, Pakistan, Brasilia, Etelä-Afrikka, Indonesia, Kuuba, monet Etelä-Amerikan ja Afrikan maat eivät ole unohtaneet Yhdysvaltojen ja EU-siirtomaaherrojen suorittamia presidenttiensä murhia, sotilaallista alistamista, taloudellista kiristystä ja ihmisarvon loukkauksia.

Nämä maat muistavat Neuvostoliiton/Venäjän avun itsenäistymisliikkeille, Afganistanin hallitukslle 1970-80-luvuilla, Afrikassa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa.

Suomella on historiansa tärkein valinta. Liittoudummeko väkivaltaan ja talouspakotteisiin turvautuvan Yhdysvaltojen ja siirtomaaherrojen johtaman NATO-armeijan jäseneksi vai liitymmekö tulevaisuuden ja rauhan näköalan tarjoavaan moninapaiseen maailmanjärjestykseen.

Suomen yksinapaiseen Yhdysvaltojen valtaan tukeutuva Yle ja sanomalehdistö eivät anna valinnalle perusteita. Jokaisen on hankittava ne itse!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: NATO, Venäjän sotimisen syyt, USA:n ja EU:n sotien syyt, siirtomaavallat, rasismi, ihmisoikeudet, natsismi Ukrainassa, sotien markkinointitoimistot

"ISIS-K:n väkivalta on poikkeuksellisen vastenmielistä"

Lauantai 28.8.2021 klo 17.31 - Pirkko Turpeinen-Saari


 Helsingin Sanomat otsikoi 28.8. pääuutissivullaan olevan artikkelin yllä olevalla tavalla.

Heikki Aittokoski kertoo kuinka ISIS-K:n taistelijat olivat saapuneet poliisin univormuihin pukeutuneina, aseistautuneina, aamukymmeneltä Dasht-e-Barchin sairaalan sisäänkäynnille läntisessä Kabulissa, alueella, jossa asuu paljon shiialaisia hazaroja.

He etenivät määrätietoisesti synnytysosastolle, jossa he käynnistivät verilöylyn. ISIS-K:n terroristit ampuivat potilaita sänkyihinsä.

Kuolonuhreja oli ainakin 24, heistä suurin osa synnyttämään tulleita naisia, joista osa kuoli vauvoineen.

Sikäli kun muistan, Helsingin Sanomat ei pitänyt "poikkeuksellisen vastenmielisenä" sitä, kun NATO:n pommi iski 20.5.1999 Jugoslaviassa synnytyssairaalaan tappaen kolme tehohoidossa olevaa potilasta sekä yövartijan. Lentävät lasinsirpaleet vahingoittivat kolmea juuri synnyttävää äitiä viiltäen heidän kasvojaan.

Entä, kun rypälepommit iskivät Dragisha Misovicin sairaalaan Belgradin keskustassa yhdeltä aamuyöllä? Neurologinen osasto, synnytysosasto, gynekologinen osasto ja lastenosasto tuhoutuivat. Iskun aikana neljällä naisella oli synnytyspolttoja. Eräs synnyttäjä, jolle oltiin suorittamassa keisarinleikkausta, vammautui. Hänet siirrettiin kellariin, jossa lapsi lopulta syntyi. Tässä iskussa kuoli neljä ja useita loukkaantui.

Kyseessä olivat NATO:n ja Suomen mielestä humanitaariset pommitukset, eivät poikkeuksellisen vastenmieliset sodan veriteot. Runsaassa kahdessa kuukaudessa NATO oli suorittanut 31 500 pommituslentoa myös uraanipommeilla.

Jugoslavian hajottamissodat päättyivät näihin pommituksiin ja Kosovon ja Bosnian NATO-miehityksiin.

Bosnian sodassa 1992–1995 Yhdysvallat ja EU-maat liittoutuivat islamilaista kalifaattia rakentavien Bosnian muslimien, Osama bin Ladenin ja Kroatian rasistisia piirteitä ilmentävien joukkojen kanssa.

Toisen maailmansodan aikana alueella asuvat serbit olivat holokaustin uhreja ja Kroatian lait mahdollistivat heidän pitämisensä keskitysleireissä.

Jugoslavian hajottamissodissa muslimijoukkojen toimintatavat olivat samanlaiset kuin toisessa maailmansodassa. 

Helsingin Sanomat ei kertonut Jugoslavian lähettilään Dragomir Djkicin YK:n yleiskokoukselle lähetetystä muistiosta, jossa viitataan Srebrenican lähialueilla Bosnian serbeihin kohdistuneisiin sotarikoksiin ja kansanmurhiin huhtikuun 1992 ja huhtikuun 1993 välisenä aikana.

Todistajalausunnoista eräs kuvaa Gvozdenija Maticin joulukuun 14 päivänä 1992 kokemia tapahtumia.

”Joulukuun 14.päivänä 1992 olin kotonani Siricissa, kun ammunta alkoi noin kello 5.55 aamulla. Nukuin yläkerrassa, juoksi alas portaita keittiöön, minne mieheni seurasi minua. Desimir on maanviljelijä ja olemme eläneet koko elämämme tässä kylässä. Saavuttuani keittiöön sytytin valon, jolloin luoti, joka näytti tulevan Loznicka Rijekasta päin, iskeytyi ikkunan läpi osuen keittiön hellaan. Desimir ja minä juoksimme ulos.”

”Jouduimme ankaran tulituksen kohteiksi ja näimme ison joukon muslimeja hyppäävän pensasaidan yli pihalle. Niitä on täytynyt olla sata. Joukossa oli sekä siviiliasuisia että univormuun pukeutuneita aseistautuneita henkilöitä. Joukossa oli myös naisia ja nuorukaisia, joilla oli mukanaan säkkejä ryöstötavaroita varten”.

”Se osa Sikiricia, jossa asuimme, oli pääasiassa serbien asuttama. Muslimien joukossa oli aseettomia henkilöitä suuret selkäreput mukanaan. Juoksin sikalaan, kun taas mieheni juoksi toiselle puolelle taloa, jossa hänet ammuttiin kuoliaaksi.”

”Piileskelin possujen takana. Kun he tappoivat minun Desimirini, kuulin heidän sanovan: ”Nuku vanha mies, nuku!” Samaan aikaan mieheni sisar, Bozana Ostojic nimeltään pysytteli talossamme. Hän ei onnistunut pakenemaan, sillä juuri kun hän oli lähdössä juoksemaan, muslimit tappoivat hänet. Hän kuoli keittiön pöydän alle. Sieltä me hänet löysimme.”

Kertoja piileskeli sikalan kattoparruilla ja seurasi kun illan suussa joukko miehiä tuli ja teurasti seitsemän sikaa vieden ne mukanaan.

”Olin vielä piilopaikassani, kun noin 7.30, samat ihmiset, jotka teurastivat siat, sytyttivät molemmat talot ja molemmat tallit tuleen vieden lehmäni ja hevoseni mukanaan. Niiden muslimien joukossa, jotka polttivat kylämme maan tasalle ja tappoivat serbit, tunnistin ainakin Alia Ibricin Piricistä. Hän oli tavallisissa vaatteissa eikä kantanut asetta, Bajrudin Bezadicin Piricistä värikkäässä univormussa, Mehon Bajaricista ja hänen kaksi tytärtään ja Esma Kivericin, opettajan Srebrenicasta, jonka kuulin sanovan selkeästi: ’Menkää ovelta ovelle, odottakaa niitä ja tappakaa ne, ja kun olette tappaneet, kerätkää ryöstösaalis.’”

”Näin Alija Ibricin ottavan sisältä kanisterin brandya, vähän lihaa ja istahtavan kuistille sanoen:’Jos olisit nyt elossa Desimir, joisimme sinun maljasi, koska brandysi on niin hyvää.’ Näin Alijan murtautuvan juustolaan. Kuulin myös, että Bjelovacista kotoisin oleva Rzesid Sinanovic oli tappanut pienestä Jovanovicin kylästä kotoisin olevan Milos Jovanovicin.”

”Tunnistin muslimien joukossa Jusufin nuorimman pojan ja miniän, sitten vielä Mehon ja hänen kaksi tytärtään, Meho on kotoisin Bajricista, sitten vielä Rukin tyttären, joka on Jusufin miniä. Joukossa oli vielä Mirsa, Edon veli Osmacista. Juuri Osmacista kotoisin olevat Edo ja Mirsa tappoivat Desimirin ja hänen sisarensa, koska he hyppäsivät ensimmäisinä pensasaidan yli.”

”Noin kello yhdeksän aikaan illalla serbien armeijan kuljetusauto tuli Loznican sillalle, jolloin kuulin muslimien sanovan: ’Häivytään täältä. He ovat tulleet Bratunacista ja voivat piirittää meidät ja tappaa’. Piilouduin erääseen vajaan samalla kun kuusi muslimia tuli kantaen serbitaloista keräämäänsä saalista. He pakenivat tietäen, että serbiarmeija oli ehkä kuullut, että he olivat tappaneet niin monia siviilejä, ryöstäen heidän talonsa ja polttaneet heidän kylänsä maan tasalle.”

”Sitten menin mäkeä alas kohti Bjelovacia. Kiivetessäni piikkilanka-aidan yli astuin pimeässä ruumiin päälle. Kuulin seuraavana päivänä, että Grozda ja hänen poikansa Zlatan olivat kuolleet siellä. Zlatan oli käsityöläinen. Olin paikalla kun Loznicasta kotoisin olevat Boza Todorovic ja Novac Vuksic kannettiin kuljetusajoneuvosta ja kuinka he molemmat kuolivat siinä, kun odottelimme venettä viemään meitä toiselle puolelle jokea Ljubovijaan Serbiaan saamaan hoitoa. Paikalla oli runsaasti haavoittuneita odottamassa kuljetusta. Myös minä pääsin veneellä Serbiaan.”

 

Sikirikissä tapettiin tuona päivänä 20 maataan viljelevää kyläläistä.

Muslimien suorittamat serbien pogromit olivat alkaneet välittömästi sen jälkeen, kun länsimaat olivat tunnustaneet Bosnia-Herzegovinan Jugoslavian perustuslain vastaisesti itsenäiseksi. Srebrenican seudun 9390 serbiasukkaasta vain 860 oli uskaltanut jäädä kotiin. Serbikylät oli tuhottu, talot, ladot ja karjasuojat poltettu, asukkaita tapettu, kotieläimet ja ruoka ryöstetty. 

Ihmisoikeusperustainen lännen ulkopolitiikka osoitti luonteensa. Jugoslavian kohdalla liittovaltion hajottaminen ja osasten liittäminen NATO:on onnistui hirvittävän inhimillisen ja materiaalisen tuhon siivittämänä. Sekulaarinen hyvinvointivaltio Syyria on ajettu kaaokseen ja Libya tuhottu. Jemenissä ja Afganistanissa kärsitään nälästä ja taudeista. 

Nälkäiset pakolaiset pyrkivät Eurooppaan, joka ei vieläkään ole oivaltanut, että pakolaisten tulo loppuu vasta kun lännen valloitussodat loppuvat. Johtajien murhaaminen, sodat ja sotilaalliset talouspakotteet eivät ratkaise ongelmia. Ne kärjistävät lännen johtajien vieraantumista ihmisyydestä.

 Eivätkö edellä kuvaamani terroriteot ole "poikkeuksellisen vastenmielisiä"? Valitettavasti ne ovat vastenmielisiä, mutta eivät poikkeuksellisia.

Kun terroristit käyttäytyvät kuten lännen johtajat liittolaisineen, on lännen johtajien syytä katsoa peiliin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ISIS-K, terrorismi, humanitaarinen sota, NATO-pommitukset, Bosnian sota, Afganistanin sota, ihmisoikeudet ja ulkopolitiikka, pakolaisuuden syyt, NATO, sairaaloiden pommitukset,

Niinistö opettaa Kiinan presidentti Xi Jinpingille läntisiä arvoja?

Keskiviikko 16.1.2019 klo 15.40 - Pirkko Turpeinen-Saari

Niinistö kertoo ottannensa Kiinaan kutsuttuna valtiovieraana esiin Kiinan ihmisoikeudet. Lehdistössä mainitaan esille otetun kanadalaiset, joita on pidätetty Kiinassa, sekä uiguurien tilanteen.

Tietääkö presidentti Niinistö kuinka monta uiguuria on Syyriassa taistelevien lännen tukemien jihadistien joukossa? Montako tuhatta? 

Balkanilla ollaan huolestuneita ISIS:in julistuksista, joissa uhataan katkaista serbien, kroaattien ja petturi-muslimien päitä kunhan taistelijat palaavat Syyriasta. Monenko uiguurin oletetaan palaavan kotiseudulleen?

Presidentti Niinistö puolustaa toistuvasti "läntisiä" arvoja, joiden noudattajiin hän sanoo suomalaisten kuuluvan. En ole kuullut kansalaisten suusta tällaista. Poliittinen eliitti ja media toistelevat kylläkin.

Niinistön ihailemiin läntisiin arvoihin kuuluu militarismi. Lännessä on sopivaa puuttua itsenäisten maiden asioihin sotilaallisesti vaikka kansainväliset lait kieltävät sen. Strategic Culture- julkaisu kirjoittaa juuri kuinka tiettyjen USA:n Bagdadin lähetystön kautta kulkeneiden, tietyllä numerolla varustetujen aseiden on havaittu päätyneen Syyriassa taisteleville jihadisteille. Onko tämä "läntisten" arvojen mukaista. Näillä aseilla tapetaan syyrialaisia siviilejä ja Syyrian armeijan sotilaita.

Kun presidentti Niinistö vierailee Yhdysvalloissa, hän ei puutu USA:n suhtautumiseen ihmisoikeuksiin. Hänelle käyvät Yhdysvaltojen sodat – nyt viime aikoina laiton tunkeutuminen Syyriaan. En ole huomannut presidentin tai häntä myötäilevän median kritisoivan USA:n, Ranskan tai Israelin kansainvälisten lakien vastaisia ohjusiskuja Syyriaan.

Presidentti Koivisto puuttui jyrkästi laittomiin Jugoslavian pommituksiin samaan aikaan kun presidentti Ahtisaari mahdollisti nuo pommitukset.

"Minulle tuottaa edelleen vaikeuksia kuvata niitä tunteita, joiden vallassa jouduin seuraamaan NATO:n toimesta suoritettua Jugoslavian ruhjomista vuonna 1999. Minä vihasin ja toisaalta ihailin sitä ammattitaitoa, jolla NATO:n propagandistit orkestroivat Kosovon sodan tiedottamisen,"Koivisto puuskahti.

"Nyttemmin orkestrointia ei enää tarvita, se on jo tehnyt tehtävänsä. Serbien oletetusta syntilistasta on tullut mantra, jota automaattisesti luetaan." Näin presidentti Koivisto kirjoittaa esipuheessaan Jarmo Laineen teokseen Toisenlainen totuus Kosovosta.

Presidentti Niinistö näyttäisi toimivan maailmanpolitiikassa osana tuota USA/NATO-propagandaa ja lähestyy tuon propagandatodellisuuden ulkopuolisia tahoja kuten Venäjän ja Kiinan presidenttejä NATO-propagandalasit silmillään.

Kansainvälisen oikeuden pykäliä ei sen mukaisesti tarvita. Highly likely- todennäköisyydet toimivat tutkimusten ja oikeudenkäytön sijaan mittapuina. Tekosyyt ja provokaatiot kelpaavat sotien syiksi.

"Läntinen" NATO-maiden propaganda jatkaa todellisuuden orkestrointia mieleisekseen. Miksi Kiinan presidentti haluaisi ottaa vastaan tällaisten voimien arviota omasta maastaan? Yhdysvaltojen presidentti George H.W. Bush yritti kaataa Kiinan järjestelmää mutta ei onnistunut korruptoimaan kiinalaisia niin kuin joidenkin muiden maiden poliitikkoja ja upseereita.

Suomalaisena tunnen harmistusta siitä, että Suomen presidentti asettaa itsensä arrogantilla tavalla ikäänkuin "läntisten" arvojen edustajana kiinalaisten arvojen yläpuolelle. Kiinalaiseen diplomatiaan ei kuulu arvostella siitä, että Suomen presidentti liittää maansa NATO:n isäntämaasopimukseen kansan selän takana, vaikka kansa vastustaa NATO:a. Tällainen epädemokraattinen teko loukkaa jokaisen suomalaisen ihmisoikeuksia ja turvallisuudentunnetta. Kiina ei puutu Suomen sisäisiin asioihin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö, presidentti Koivisto, presidentti Ahtisaari, Kiinan presidentti, Kiinan ihmisoikeudet, "lännen" ihmisoikeudet

Sipilän, Orpon ja Halla-ahon arvot

Tiistai 13.6.2017 klo 11.37 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomi on herännyt mielenkiintoiseen arvokeskusteluun. Pääministeri Sipilä ja kokoomuksen valtiovarainministeri Orpo katsovat pitkin nenänvarttaan uutta perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa. He leimaavat Halla-ahon jyrkän ja halventavia ilmaisuja sisältävän maahanmuuttovastaisuuden rasismiksi, minkä seurauksena tämän henkilön johtamaa puoluetta ei voi pitää hallituksessa.

Katsotaanpa minkälaisia Sipilän ja Orpon arvot ovat. Asetetaan maahanmuuttaja-sanan tilalle suomalaiset työttömät ja köyhät tai vaikkapa ammattiyhdistysliikkeessä aktiivisesti ihmisten oikeudenmukaista kohtelua ajavat henkilöt.

Ennen edellisiä eduskuntavaaleja Sipilä ja Orpo eivät paljastaneet puolueittensa aikeita peruuttaa suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ja militarisoida Suomen ulkopolitiikka ja kansainväliset suhteet.

Nyt kokoomuksen ja Sipilän edustaman keskustan kärkihankkeina ovat sosiaali- ja terveydenhuollon yhtiöittäminen ja yksityistäminen kansainvälisten pääomasijoittajien saalistuskentäksi. Kansainvälisten normien mukaan erinomaisia tuloksia tuottava nykyinen terveydenhuollon organisaatio suunnitellaan purettavaksi ja korvattavaksi hypyllä suureen tuntemattomaan, jossa ainoa varma asia on se, että ahneus ja taloudellisen hyödyn tavoittelu terveyshyötyjen sijaan voittaa.

Sosiaalista oikeudenmukaisuutta edellyttävät puolueet ovat katsoneet perusterveydenhuollon vahvistamisen ja nykyisten organisaatioiden johtamisen laadun parantamisen luovan mahdollisuudet edullisen ja oikeudenmukaisesti kansalaisia palvelevan terveydenhuollon kehittämiseen.

Kokoomus on "valinnan vapaus" termillä harhauttanut kansalaiset luulemaan, että termi merkitsisi samaa kuin auton valinta - Audi tai BMW. Kokoomus ei kerro, että yksityisiin lääkärikeskuksiin hankitut kalliit laitteet ja henkilökunta edellyttävät käyttöä. Kalliita turhia - hienolta ja vapaalta vaikuttavia - tutkimuksia silmät hämmästyksestä pyöreänä käyttävä asiakas ei tiedä, että tutkimukset maksavat. Tähän mennessä terveydenhuoltoon varatut rahat eivät riitä kattamaan "valinnanvapautta". Sen sijaan tarvitaan asiakasmaksuja. Terveydenhuolto ei olekaan enää ilmaista, vaan karkaa köyhien ulottuvilta. 

Kokoomuksen ja Sipilän keskustan arvomaailma hyväksyy Euroopan militarisoimisen hyvien naapuruussuhteiden rakentamisen sijaan. Ne hyväksyvät sodat taloudellisten voittojen saamisen välineenä. Sodat edellyttävät rasismia sotien kohteena olevia kansoja tai kansakuntien johtajia kohtaan. Johtajat ja heitä tukevat ryhmät on demonisoitava, jotta saadaan "moraalinen" oikeutus ryöstöretkeen, jonka perimmäisenä tarkoituksena on hyökkääjien saama taloudellinen hyöty.

Millä tavalla Belgradin laittomat pommitukset vuonna 1999 erosivat "kristalliyöstä"? Kristalliyössä natsit demonisoivat juutalaiset, tuhosivat heidän omaisuutensa ja vaativat juutalaiset maksamaan korvaukset. Natsit pitivät oikeana juutalaisten, serbien ja kommunistien tuhoamista ja heidän omaisuutensa konfiskoimista.

Jugoslavian valtion hajottaminen 1990-luvulla suoritettiin USA:n ja Saksan toimesta suunnitelmallisesti tarkoituksena ottaa Balkan haltuun, tuhon jälkeen ostaa infrastruktuuri halvalla ja siirtää USA:n ja Saksan pääomapiirien omistukseen. Päämäärään pääsemiseksi valtion perustuslakia ja demokratiaan suojelevat serbit oli jälleen demonisoitava. Läntisen valtamedian ja kansainvälisten poliittisten apurien avulla, mutta kansan hirvittävien kärsimysten jälkeen, suunnitelman katsottiin onnistuneen. Nobelin palkintoja jaettiin kaikille  suunnitelmaan osallistuneille tahoille. EU:lle, Ahtisaarelle, Lääkärit ilman rajoja -järjestölle (jonka puheenjotaja paistatteli päivää valokuvissa albaaniterroristien kanssa).

Jotta Nobelin palkintojen oikea osoite ja serbien pahuuden julistamisen oikeutus olisi pysyvä tarvitaan sotapropagandan jatkamista. Balkanilta EU-NATO ja Yhdysvallat siirtyivät töihin Irakiin, Georgiaan, Libyaan, Syyriaan, Ukrainaan ja moniin Afrikan maihin, joista ei viitsitä edes tiedottaa. Jokainen NATO-EU:n sota esitellään valtamediassa oikeutettuna, hyvän voittona pahasta.

Sotapropagandan seuraava vaihe on uhrien itseruoskinta. NATO-EU edellyttää, että pahaksi julistetut demonisoidut ryhmät ja valtiot myöntävät pahuutensa. Vasta tuon myöntämisen jälkeen investointeja tulee ja rahahanat aukeavat. Hyvänä esimerkkinä on Bosnian Srebrenican kansanmurha-myytti, joka on USA:n ja NATO-EU:n propagandan kantava voima.

USA ja NATO-EU ovat omalla kustannuksellaan pystyttäneet ihmisoikeustuomioistuimen Haagiin, jossa niiden itsensä palkkaamat tuomarit jakavat tuomioita. Perustuslakinsa ja kansainvälisten lakien mukaisesti maataan hajottamiselta puolustaneet kenraalit ovat syytettyinä. Kansainvälisten lakien perusteella laittomiin pommituksiin osallistuneet NATO- maiden kenraalit eivät ole syytettyjen penkillä. Arabimaista tuotettuja terroristeja rahoittaneet USA ja Kroatian neo-natseja aseistanut ja tukenut Saksa eivät ole syytettyjen penkillä.

Lukuisissa tutkimuksissa on todistettu, että mitään kansanmurhaa ei tapahtunut. Ei ole 8000 teloitettua muslimi-miestä ja poikaa. Siitä huolimatta Euroopan parlamentti edellyttää, että kukaan ei saa kieltää tuota myyttiä. Jopa Serbian parlamentin on ollut säädettävä laki, joka kieltää Srebrenican kansanmurhan kieltämisen. Siis julistaa USA:n ja NATO:n sotapropagandan edellyttävän serbien demonisoinnin olevan totta. Muuten Serbiaan ei tule investointeja, se ei voi liittyä EUhun ja sen on irrottauduttava ystävyydestä Venäjän kanssa.

Sipilän keskustapuolue ja kokoomus jakavat NATO-EU:n arvot yhdessä tasavallan presidentin kanssa. Laittomat NATO-pommitukset milloin missäkin maassa, terroristien tukeminen (Afganistanissa, Libyassa, Syyriassa, Ukrainassa) omien taloudellisten tai poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi sopivat viralliselle Suomelle, niin hallitukselle kuin medialle.

Kuinka erilaiset Halla-Ahon arvot itse asiassa ovat näiden kansainväliset sodat ja militarismin hyväksyvien puolueiden arvoista? Halla-Aho näyttää vastustavan sotien seurauksena maahan tuotettavia pakolaisia. Saksassa pakolaisten odotetaan luovan mahdollisuuden vielä puolalaisia ja ukrainalaisiakin siirtotyöläisiä edullisemmalle työvoimalle, jota saadaan miljoonan hädänalaisen pakolaisen reservistä.

EU rakennettiin Yhdysvaltojen ja Euroopan pääomapiirien toiveiden mukaiseksi. Eriarvoisuuden kasvu, halpatyövoima ja terrorismi ovat seurausta ja hinta saaduista voitoista. Halla-Ahon sanavalinnat ovat vastenmielisiä, mutta ovatko arvot loppujen lopuksi epäinhimillisemmät kuin Sipilällä, Orpolla ja EU:n päättäjillä ylipäänsä?

Päätelköön jokainen itse!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hallitus, perussuomalaiset, Sipilä, Orpo, Halla-aho, arvot, maahanmuuttajat, köyhien ihmisoikeudet, militarismi

Subjektiivinen päivähoito-oikeus on lapsen perusoikeus

Tiistai 6.10.2015 klo 10.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

Subjektiivinen päivähoito-oikeus on lapsen perusoikeus. Laki on tarkoitettu turvaamaan kaikille lapsille tasaveroinen oikeus paitsi varhaiskasvatukseen, myös rakentaviin ikätoverisuhteisiin ja vastavuoroiseen tunne-elämän kehittymiseen.

Subjektiiviseen päivähoito-oikeuteen puuttuminen vastaisi puuttumista täysi-ikäisten äänioikeuteen. Katsooko Sipilän hallitus mahdolliseksi puuttua tähänkin? Se katsoo mahdolliseksi puuttua ammatillisesti järjestäytyneiden perusoikeuksiin mutta äänioikeus on vielä jätetty rauhaan. 

Aikamme alkaa muistuttaa vuosia 1917-1918, jolloin täydet kansalaisoikeudet olivat köyhälistön haaveena. Porvarillinen ajatusmaailma koki sen aikaiset eriarvoisuutta pönkittävät ihmisoikeudet luonnonlakeina, joiden muuttaminen oli psykologisesti mahdotonta.

Olen kuvannut teoksessani "Ahdingossa luova lapsi ja nuori; tienviittoja kasvuun" kuinka lapsen luovuus kehittyy vain, jos hänen omat tunteensa savat tilaa. Jo alle vuoden vanhalle ikätoverisuhteet herättävät tunteet kokonaisvaltaisimmin käyttöön. 

Autoritaarinen kasvatus ruokkii äitiriippuvuutta ja sopeutumista kokemaan vain yhdenlainen kanssakäyminen turvallisena. Isien ja muiden läheisten osallistuminen täysivaltaisina vuorovaikutukseen lapsen kanssa auttaa lasta tuntemaan kuinka erilaisia ihmiset voivat olla, mutta silti turvallisia. Lapsi saattaa tunteillaan kokea eri ihmiset eri tavoin mielenkiintoisina, mikä vahvistaa hänen kykyään eritellä myös omia tunteitaan. Tuo ihminen tuntuu lämpimältä, tuo taas etäiseltä, tuon kanssa haluaisin olla enemmän!

Päiväkodin työntekijät tarjoavat rakastavia, koulutettuja ihmissuhteita lapselle itsensä kanssa. Sen lisäksi ja ehkä ensisijaisestikin he tukevat ja kannustavat lasten keskinäisiä rakentavia yhteistyösuhteita. Lapset luovat yhteisiä leikkejä, joihin työntekijät antavat virikkeitä.

Sipilän hallitus odottaa suomalaisilta luovuusloikkia, kekseliäisyyttä ja itsensä ylittämistä. Hallitus ei huomaa kuinka se on tuhoamassa tavoitteidensa toteuttamisen edellytyksiä juuri luovuuden syntysijoilla- päiväkodissa.

Millä tavalla sulkemalla osa lapsista pois leikeistä edistää luovuusloikkaa? Miten vaurioittavaa säännöllisesti kokoontuvalle lapsiryhmälle on se, että osa lapsista joutuu aina jättämään leikin kesken, kuullakseen seuraavana päivänä mitä hauskaa toiset lapset saivatkaan hänen poissaollessaan aikaan?

Kuinka työttömän perheeseen turhautunut syrjään jätetty lapsi toisi lisäarvoa? Kuinka pienen vauvan hoitoon keskittyvän äidin edellytetään käsittelevän turhautuneen tarhalapsensa tunteita?

Hallitus asettaa pääomatulojen vähäisen verotuksen ylläpitämisen, veroparatiisien käytön mahdollistamisen ja veronkierron vastakkain lapsen oikeuksien kanssa. Näillä toimilla se tukee arvomaailmaa, joka on hiipimässä takaisin Suomeen sadan vuoden jälkeen. Globaali yhden prosentin valta perustuu väkivaltaan eikä se missään ole kunnioittanut demokratiaa tai ihmisoikeuksia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lapsen ihmisoikeudet, subjektiivinen päivähoito-oikeus, luovuus, Sipilän hallituksen ideologinen erehdys

Hyttynen ja jättiläinen

Perjantai 7.11.2014 klo 11.35 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yle:n A-studion Moskova-lähetyksen ja presidentti Niinistön presidentti Putinille soittaman puhelun jälkeen nousee mieleen vertaus hyttysestä ja jättiläisestä. Suomen mediassa vallitsee täydellinen pimeys vallitsevan todellisuuden suhteen. Seurattuani Ulkopoliittisen instituutin edustajien käsityksiä maailmasta epäilen, että sama sokeus vallitsee myös poliittisten päätöksentekijöiden mielissä.

Yhdysvaltalainen tutkija professori Noam Chomsky kutsuu Yhdysvaltoja maailman johtavaksi terroristivaltioksi. Lontoon entinen pormestari Livingstone katsoo Ison-Britannian poliitikkojen ja kansalaisten tilanteen päätyneen siihen, että jos et ole samaa mieltä Yhdysvaltojen hallituksen kanssa sinut mustamaalataan lokakampanjalla tai sattumalta menetät henkesi.

Kuinka on mahdollista, että Suomen media ja poliittinen eliitti ei ole koskaan kuullut mitään kielteistä USA:n ja liittolaisensa NATO-EU:n toimista? Suomalaiset eivät ole koskaan kuulleet Yhdysvaltojen kongressin päätöksestä siitä, minkälaiset vaalit entisessä Jugoslaviassa oli järjestettävä. Ainoastaan mikäli Yhdysvalloissa asuvan fasisti-disporan tukemat tahot pääsisivät valtaan, Yhdysvallat aloittaisi uudelleen keskeyttämänsä taloudellisen yhteistyön. Suomalaiset eivät ole kuulleet siitä, miten synnytettyjen valtioiden tunnustaminen tapahtui USA:n ja EY:n toimesta heti itsenäisyysjulistuksen jälkeen. Sisäiset rajat muuttuivat yht'äkkiä valtakunnan rajoiksi. Liittovaltion perustuslakia puolustavat voimat pommitettiin alistumaan, jotta maat saatiin joko vapaaehtoisesti liittymään NATO:oon tai joutumaan NATO:n /USA:n miehittämiksi.

Suomalaiset eivät ole koskaan kuulleet sitä, minkä Russia Todayn katsojat näkivät pari viikkoa sitten. Dokumenttielokuva, The Weight of Chains jota n. vuosi sitten suosittelin jokaiselle USA/NATO/EU- vallankäytöstä kiinnostuneelle näytettiin RT:llä. Se on katsottavissa Youtubessa.

Enää ei tarvitse odottaa 50 vuotta, jotta USA:n ja CIA:n, NED:n ja NSA:n JSACK:in tai salaisten tuomioistuinten väkivalta paljastuu. Kamputsean 8 v (1965-73) jatkuneet 8 min väliajoin tapahtuneet pommikoneiden nousut, joissa pommeja pudotettiin yhteen maahan enemmän kuin koko toisessa maailmansodassa yhteensä, kuvattiin vasta hiljattain Yalen yliopiston julkaisussa.

Suomessa ei haluta tietää, että Yhdysvallat johtaa Ukrainan tapahtumia. Olen aikaisemmin maininnut oligarkki Pintchucin järjestämän Jaltan kokouksen,syyskuussa 2013 jossa olivat läsnä molemmat Clintonit, Puolan ulkoministeri, USA:n liuskekaasu/energia asiantuntijat, Israelin, Italian entiset johtajat, Janukovich ja Poroshenko. Siinä jaettiin Ukrainan infrastruktuuri.Maidanin mielenosoitukset olivat osittain aitoja, osittain masinoituja ohjaamaan Ukraina Yhdysvaltojen/Saksan haluamaan suuntaan. Heti laittoman hallituksen synnyttämisen jälkeen USA:n varapresidentin poika Hunter Biden nimitettiin keskeisen öljy-yhtiön hallitukseen samoin Puolan entien presidentti Kwasniewski.

Samalla tavalla kun Yhdysvallat ja EU-maista ensisijaisesti Saksa hyötyivät Jugoslavian hajoittamisesta, nyt samat maat haluavat jakaa hyödyn (sotilaallisen ja taloudellisen) Ukrainasta. Jälleen EU:n veronmaksajat pakotetaan kustantamaan Ukrainan saattaminen ylikansallisen pääoman siirtomaaksi EU:n miljarditukien avulla. Jugoslavian pakolaisvirrat ovat edelleen hajallaan Euroopassa, mutta suurelta osaltaan Serbian taakkana Serbiassa. Uudet Ukrainan pakolaisvirrat ovat sekä Venäjällä että muualla Euroopassa. Pääomapiirit eivät laskuja maksa; he keräävät vain hyödyn. Kuolleita surevat vain omaiset.

Malesialaiskoneen alasampuminen muistuttaa monia Bosnian-sodan provokaatioita. Kuten www.voltairenet.org kuvaa yksityiskohtaisessa erittelyssään, kone on pudotettu mitä ilmeisimmin hävittäjän tulituksessa eikä ohjuksella. Ohjuksen laukaisu olisi synnyttänyt niin voimakkaan räjähdyksen ja selkeän savuvanan, että tuhannet kansalaiset olisivat havainneet sen ja myös kuvanneet puhelimillaan. Se, että Kiovan hallitus ei ole päästänyt tutkijoita paikalle ja tutkimukseen osallistuvat maat ovat sopineet, että tulokset julkistetaan vain, jos kaikki asianosaiset siihen suostuvat, synnyttää vakavia epäilyjä tutkimuksen rehellisyydestä ja tutkijoiden motivaatiosta paljastaa totuus.

Suomen media ja poliittinen johto eivät huomaa, että Yhdysvallat on Ranskan rinnalla juuri tukenut sotilasvallankaappausta Burkina Fasossa. Edeltäjänsä, harvinaislaatuisia aikaansaannoksia synnyttäneen presidentti Thomas Sankaran henkilökohtaisesti ampunut presidentti Campaore joutui 27 vuoden (USA:n ja Ranskan tukeman)valtakauden jälkeen pakenenmaan maasta.Sankaran murha tapahtui Ranskan ja USA:n salaisten palveluiden tuella. Tämän jälkeen USA on saanut Ougadougoun lentokentän tukikohdasta käsin suorittaa lennokkimurhiaan Afrikassa.Sotilasvallankaappaus oli välttämätön estämään "Sankaristisen" opposition valtaanpääsy.

Presidentti Putin pyrkii ilmiselvästi siihen, että Ukrainasssa kaikilla kansalaisilla olisi samanvertaiset demokraattiset oikeudet. Vaikka puhuvat venäjää, vaikka ovat Venäjän ortodokseja. USA:n tukema laiton hallitus aloitti sodan. Tämä hallitus alkoi kutsua omia kansalaisiaan terroristeiksi.

 Venäjän presidentti tietää ja tiedostaa millä eri tavoilla Yhdysvallat pyrkii vahvistamaan omaa sotilaallista valtaansa kaikkien muiden maiden kustannuksella.(Sotilastukikohtia 130 maassa) Saksassa on toisesta maailmansodasta lähtien ollut vahva Yhdysvaltojen armeijan läsnäolo. Maassa on edelleen 40.000 yhdysvaltalaista sotilasta. Maiden edut ovat yhteiset. Saksa toteuttaa niitä hivenen pehmeämmin. Taloudellinen intressi on lähes sama.

Putinin kirje New York Timesille alkuvuodesta osoittaa henkistä suuruutta, sivistystä ja johtajuutta. Samaa saattoi sanoa presidentti Kekkosesta. Presidentti Niinistö ei ole vielä kertaakaan osoittanut sellaista suuruutta, joka osoittaisi hänen kykenevän nousemaan muuksi kuin Obaman ja pienemmässä määrin NATO-EU:n sanantuojaksi, joka pörisee jättiläisen ympärillä, kykenemättä näkemään mitä jättiläinen näkee ja kykenemättä kuulemaan mitä jättiläinen puhuu koska elinympäristö ja elintavat eivät luo edellytyksiä keskinäiselle ymmärrykselle. Suomen media ja UPI muodostavat sen suon ja ekologian, josta hyttysen on pakko ponnistaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ulkopoliittinen instituutti/Teija Tiilikainen, Malesialaiskone, Presidentti Niinistö, presidentti Putin, Ukraina, ihmisoikeudet, Venäjä, USA, demokratia

Gaza ja Ukraina

Torstai 31.7.2014 klo 11.59 - Pirkko Turpeinen-Saari

Gazan ja Ukrainan kriisit ovat osoitus ns. läntisen kansainvälisen yhteisön syvästä demokratia- ja ihmisoikeuskriisiä. Tiedonvälitys kuvaa päivittäisiä tapahtumia kokonaisuudesta irroitettuina yksityiskohtina, ruumiiden määrinä ja pommin sirpaleina, jättäen taustalla toimivat valtaryhmittymät ja vallankäytön pimentoon.

Yhdysvaltojen ja Ukrainan oligarkkien huolellisesti suunnittelema Ukrainan "haltuunotto" johti väkivaltaan. Vallankaappaus "länsimielisille" voimille tapahtui väkivallan uhkaa käyttäen. Väkivallan ja sen uhan avulla Ukrainan parlamentista ajettiin ulos parlamentin enemmistöä edustaneita Alueiden puolueen edustajia. Väkivaltaisen kansanjoukon osan huutoäänestyksellä valitsema hallitus, jota Yhdysvallat tuki, jatkoi hallitsemista "tynkäparlamentin" kanssa. Ukrainan perustuslakia rikkoen presidentin virkaa alkoi hoitaa tynkäparlamentin puhemies. Itä-Ukrainalaisia alettiin nimittää terroristeiksi. Presidentti ryhtyi yhdessä laittoman hallituksen kanssa aseelliseen hyökkäykseen Itä-Ukrainalaisia, hallitusta vastustavia joukkoja vastaan.

Tästä seurasi Venäjän tarve Krimin haltuunottoon.

Toukokuussa Ukrainan kommunistisen puolueen puheenjohtaja käytti parlamentissa presidentin ja hallituksen toimintaa kritisoivan puheenvuoron. Hän totesi, että jos hän johtaisi maata, hän vetäisi armeijan pois Itä-Ukrainasta. Tästä lähtivät liikkeelle toimenpiteet kommunistisen puolueen lakkauttamiseksi Ukrainassa. Tynkäeduskunta sääti lain, nykyinen laillisesti valittu presidentti Poroshenko allekirjoitti sen ja kommunistisen puolueen edustajat ajettiin ulos parlamentista.

Kaikissa vaiheissa Yhdysvaltojen keskeiset poliitikot ja sotilasasiantuntijat ovat olleet läsnä Ukrainassa. Apulaisulkoministeri Victoria Nuland ilmoitti toukokuussa Ukrainassa olevan 3300 neuvonantajaa. Viime kuussa presidentti Obama ilmoitti lähettävänsä lisää neuvonantajia ja tukea aseistuksen kehittämiselle ja käytölle.

EU on solminut lähentymissopimukset tällaista demokratiaa edustavan joukon kanssa. Entisenä kansanedustajana ja edelleen ihmisoikeusaktivistina koen tämän hämmentävänä. Oudoksun myös sitä, että EU ei ole edellyttänyt Yhdysvaltoja ja useita EU-maita lopettamasta sekaantumista Ukrainan sisäisiin asioihin. Pidän Yhdysvaltoja Venäjää keskeisempänä syynä kriisiin.

Gaza-uutisointi on vielä Ukrainaakin epätyydyttävämpää. Palestiinalaiset ovat Israelin, Länsirannan ja Gazan alkuperäisväestöä. 1900-luvun alkupuolella, ennen juutalaisten siirtolaisuuden alkua, Palestiinassa asui vain muutamia kymmeniätuhansia juutalaisia. Väestö oli arabeja, palestiinalaisia. Saksan aiheuttaman holokaustin seurauksena YK päätti perustaa juutalaisille oman valtion arabien asuttamaan Palestiinaan. Palestiina jaettiin arabien ja juutalaisten valtioihin. Arabit häädettiin kodeistaan, jotta juutalaiset voisivat ne valloittaa.

Gazasta ammutaan raketteja Ashkeloniin, israelilaiseen kaupunkiin. Monella gazalaisella on kuitenkin taskussaan askelonilaisen kodin avain. Heille jäi jäljelle vain avain, kun he joutuivat pakenemaan henkensä edestä. 

Presidentti Urho Kekkonen korosti aina puheissaan palestiinalaisten kokemaa vääryyttä ja katsoi, että niin kauan kun tuota vääryyttä ei korjata, maailmassa ei missään voi olla rauhaa.

Kun seuraan Yhdysvaltojen 3 miljardilla vuodessa tukeman Israelin hallituksen ja Israelin kansan tukemien asevoimien suorittamaa palestiinalaislasten teurastusta, kaipaan Urho Kekkosen oikeudentuntoa, kykyä eläytyä ja vaatimusta korjata tilanne.

Kaipaan myös Urho Kekkosen viisautta hänen katsoessaan Suomen aseman edellyttävän pysymistä suurvaltojen eturistiriitojen ulkopuolella. Pahoittelen Suomen joutumista Yhdysvaltojen väkivaltaan turvautuvan politiikan hiljaiseksi yhtiömieheksi. Katson Yhdysvaltojen olevan vastuussa Ukrainan ja Gazan väkivallan synnystä ja jatkumisesta. Suomalaiset poliitikot ja media ovat tietenkin vastuussa siitä, että nykyinen "hiljaisen yhtiömiehen" asema kuvataan ruusuisena ja siten annetaan lapsille ja nuorille paikkansa pitämätön kuva demokratiasta ja oikeudenmukaisuudesta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA Ukrainassa, Ukrainan tynkäparlamentti, Gaza, demokratia, ihmisoikeudet, Urho Kekkonen,

YLE ja Suomen ja Venäjän ihmisoikeudet

Tiistai 18.2.2014 klo 11.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

YLE on kunnostautunut russofobian lietsomisessa. Toimittaja Marja Mannisen innokkaalla myötävaikutuksella Suomen Amnesty yritti järjestää keskellä Moskovaa oman ihmisoikeusmielenosoituksen. Sotsin kisojen alla MOT esitti mielikuvituksellisen ihmisoikeusloukkaus-ohjelman, jonka tausta ja todenperäisyys jäi arvailujen varaan.

YLE käsittelee Venäjän politiikkaa niin kutsuttujen ihmisoikeusaktivistien haastattelujen avulla. Näillä henkilöillä ei kuitenkaan ole minkäänlaista poliittista kannatusta parlamentissa tai kunnanvaltuustoissa.Koskaan ei näy vastaavia haastatteluja Suomesta. Milloin on nähty Itsenäisyyspuolueen, Suomen kommunistisen puolueen tai vastaavien EU-vaaleihin osallistuvien puolueiden kommentteja päivän politiikasta? Ei koskaan.

Venäläiseen kulttuuriin kuuluu sosiaalisuus ja yhteisvastuu painokkaammin kuin suomalaiseen yksilökeskeiseen kulttuuriin. Venäläisten käyttäytyminen on arjessa sivistyneempää ja kanssaihmisiä huomioivampaa kuin suomalaisten. Lapset kunnioittavat vanhempiaan aidosti.

YLE toimii kuin norsu posliinikaupassa opettaen venäläisiä vaivautumatta syventymään siihen mitä Pietarin ja Moskovan ulkopuolella mietitään.

Seksuaalivähemmistöjen asiassa YLE:n toimittajat haistoivat suurvaltapoliittisen mahdollisuuden. Kun Yhdysvaltojen lähetystöväki, heti kun homovastainen ilmapiiri USA:ssa hiukan löystyi,osallistuivat näyttävästi Helsingin Pride-paraatiin, YLE huomasi, että Venäjä ei ole mukana. Venäläisten homouden markkinoinnin nuorille kieltävä laki selitettiin homovastaisena lakina. Nostettiin tuulimylly, jota vastaan voidaan taistella.

Jokainen toimittaja tietää Yhdysvaltojen lähetystön roolin "ihmisoikeusaktivismissa" niin Venäjällä, Georgiassa, Ukrainassa kuin kaikissa muissa entisissä sosialistisissa maissa.Jokainen yhdysvaltalaisia kriittisiä lehtiä lukeva toimittaja tietää, että abortteja tekeviä lääkäreitä voidaan ampua USA:ssa, aborttia on äärimmäisen vaikea saada. Raiskaukset ovat armeijan ja vankiloiden massiivisia ihmisoikeusongelmia.Homojen syrjintää käsitellään päivittäin eri osavaltioiden kunnanvaltuustoissa ja oikeusistuimissa. Pussy Riotin pyrkimys propagoida Venäjän huonoja vankilaoloja tyssäsi New Yorkiin järjestettyyn seminaariin. Siellä Pussy Riotille valkeni USA:n vankilaolojen surkeus ja oikeudettomuus.

YLE kunnostautuu myös suomalaisten demokraattisten oikeuksien loukkaamisessa vaaliohjelmissa. Eduskuntapuolueiden mandaattipaikoilla istuvat YLE:n hallituksen jäsenet ovat päättäneet vaaliohjelmien toteuttamisesta. YLE väittää järjestäneensä kaikille puolueille tasaveroisen mahdollisuuden esitellä tavoitteitaan.Tämä pätee ainoastaan eduskunnassa edustettuihin puolueisiin. Eduskunnan ulkopuolella olevat puolueet jätetään esittelemättä.

Jo aikaisempien vaalien yhteydessä ETYJ:n vaalitarkkailuelin ODIHR muistutti YLE:a velvollisuudesta kohdella kaikkia puolueita ilman syrjintää.Nyt tehdyn päätöksen pohjalta syrjintä jatkuu.Hävettää.

Veronmaksajat maksavat YLE:n kustannukset. EU-vaaleissa puolet kansalaisista jättää äänestämättä. Kuinka suuri osa tästä passiivisuudesta johtuu YLE:n tärkeilevien itseriittoisten toimittajien ja ohjelmasuunnittelijoiden kyyttömyydestä hahmottaa aitoa demokratiaa. Kuinka paljon itseriittoisesta omahyväisestä tuomitsevasta asenteesta erilaisuutta kohtaan.

Lasten-ja nuorisopsykiatrina näen, että heikommat, usein lapset ja nuoret on asetettava etusijalle, jotta he voisivat saada äänensä kuuluviin. Uteliaisuus syrjässä olevien ajatuksia kohtaan, kuuntelu ja empatia vain voivat rakentaa yhteiskuntaa.

YLE:stä on tullut valtakunnan uusi sensori, joka innostuu väkivallasta ja menee mukaan propagandaan lähettäen yksisuuntaista viestiä maailmasta. Vain historiadokumentit, joita voidaan esittää salaisuuksien paljastuttua ja vaitiolosäännösten umpeuduttua antavat oikeata tietoa. Kiitos edes niistä.

Kun nyt jännittyneenä odotamme tappaako presidentti Obama tuon Pakistanissa olevan Yhdysvaltojen kansalaisen lennäkillä, niin kuin hän suunnittelee, voimme selailla luetteloa Yhdysvaltojen presidenttien tappamista valtioiden johtajista: voimme aloittaa presidentti Eisenhowerin tapattamasta Kongon pääministeri Lumumbasta, Kennedyn yritykseen tappaa Fidel Castro, Clintonin Jugoslavian Milosevich eri presidenttien yrityksiin tappaa presidentti Mandelan ihailema Libyan Gaddafi, missä Obama onnistui jne jne

YLE kulkee vahvasti vakaumuksellisella linjalla, joka ei välttämättä ilmennä pyrkimystä totuuteen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ihmisoikeudet Suomessa, Marja Manninen, ihmisoikeudet Venäjällä, veronmaksajien YLE

Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksen silmälasit?

Tiistai 22.5.2012 klo 11.10 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime päivien HelsinginSanomien lukeminen on auttanut jälleen ymmärtämään miksi monet luovat ystäväni ovat jo vuosia sitten lopettaneet Helsingin Sanomien lukemisen. Varsinkin ulkomaankirjeenvaihtajien propagandistiset ylemmyydentuntoiset kannanotot ovat olleet häkellyttävää luettavaa.

Kiinan kirjeenvaihtaja Petteri Tuohinen kuvaa kuinka "maailman toiseksi suurimman talosmahdin ymmärrysvaje on hämmentävä." Hän kirjoittaa kuinka "Kiinaa yksinvaltaisesti johtava kommunistinen puolue on erityisen ärsyyntynyt sokean ihmisoikeusaktivistin Chen Guangchengin aiheuttamasta kansainvälisestä selkkauksesta"... "Tapaus osoitti taas kerran, kuinka Kiina ja länsimaat eivät pelaa edes samaa peliä, samoista säännöistä puhumattakaan."

Chenin "ihmisoikeusaktivismi" on käsittääkseni perustunut keskeisesti Kiinan yhden lapsen politiikan ja siihen liittyvien "pakkoaborttien" arvosteluun. Onko se ihmisoikeuksien puolustamista?

Maapallon keskeisin ongelma on liiallinen väestön lisääntyminen. Asiantuntijoiden mukaan tarvittaisiin useampi maapallo huolehtimaan kasvavan väestön tarpeista. Muistan jo ala-asteella 1950-luvun alussa maininneeni "Ystäväni" kirjaan väestönkasvun olevan suurin ongelma maapallolla.

Kiina on yhdenlapsen politiikallaan puolustanut lastenlasteni ihmisoikeuksia enemmän kuin mikään muu maa. Chenin ja Petteri Tuohisen toiminta pyrkii päinvastaiseen tavoitteeseen. Yhdysvallat, jonka länsilehdistö kuvaa Chenin pelastajana tuhoaa maapallon selviämisen edellytyksiä eniten, jos Lähi-idän öljymaita ei lasketa mukaan.

Petteri Tuohinen ei ole havainnut että Kiinassa on toisenlaisen yhteiskuntajärjestelmä kuin monessa muussa maassa hyvine ja huonoine puolineen. Kiina ei käsittääkseni aiokaan muuttaa sitä. Lehden lukija olisi kiinnostunut riittävistä aineksista, joista voisi itse päätellä mitä mieltä on Kiinan asioista tarvitsematta ottaa päähänsä Petteri Tuohisen ideologisia silmälaseja. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Petteri Tuohinen, ihmisoikeudet, Kiina, propaganda, suhteellisuudentaju, tiedonvälitys

Sisällissodat ja kaksinaismoraali

Perjantai 25.2.2011 klo 16.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Jälleen on saatu näyttöä läntisten suurvaltojen ja EU:n kulissipolitiikasta. Seurasimme säälin ja kauhunsekaisin tuntein Libyan johtajan Muammar Gaddafin puhetta, jossa hän uhkasi mieltään osoittavia kansalaisiaan tappamisella, mikä oli tulkittavissa sisällissotaan yllyttämiseksi.Kohtuullisen ajan kuluessa suurvaltajohtajat Obama ja Cameron sekä EU:n ulkoasioiden vastaava Ashton ilmaisivat jyrkän ja kohta vielä jyrkemmän paheksumisensa.

YK:n ihmisoikeusneuvosto edennee kohti toimenpiteitä;ehkä Gaddafin saamista kansainväliseen rikostuomioistuimeen (minkä jäsen USA ei ole) tuomittavaksi ihmisoikeus- ja sotarikoksista.Koko kansainvälinen yhteisö on julkisesti "jaloillaan" ja vaatii toimia.

Samaan aikaan Yhdysvallat, Israel ja EU jatkavat palestiinalaisten jakamista toisilleen vihamielisiin leireihin. Mitätöityään palestiinalaisten demokraattisten vaalien tuloksen ja nimettyään enemmistöä edustavan Hamasin terroristijärjestöksi, nämä tahot toimivat juuri julkisanottuja periaatteitaan vastaan. Luennot demokratiasta ja ihmisoikeuksista voidaan unohtaa kun on kyse palestiinalaisista.Viisitoista palestiinalaista kansanedustajaa ( viidestäkymmenestä viidestä pidätetystä) viruu nyt Israelin vankiloissa.USA:n ja Israelin yhteistyö Hamasin johtajien murhaamiseksi täsmäpommein jäi puolitiehen. Neljäsataa lasta ja tuhat aikuista tapettiin Israelin hyökkäyksessä Gazaan.

Yhdysvallat, Israel ja EU ovat rahoittaneet ja auttaneet organisoimaan vaaleissa häviölle jääneen Fatahin oman armeijan - ei palestiinalaisten armeijaa tai poliisia. Gazan sodan aluksi päinvastoin tapettiin 50 Gazan poliisikoulun päästötodistusta kentälle vastaanottamaan saapunutta Gazalais-poliisia.

Tällainen sisällissodan edellytysten luominen julkisuudelta piilossa ei herätä kuvotusta "demokratiaa" edustavissa länsimaissa.Suomessa, jossa syvällinen taustojen pohdinta ei ole muotia, ihmetellään kun miespuolinen työntekijä ei saa työskennellä naisten kampaamossa Gazassa vaikka tällaista työtä kieltävää lakia ei ole.

Mihin muuhun kuin uskontoon voi sellainen väestö turvautua, jolla ei ole mitään. Pommitettujen talon raunioiden keskellä,maalta, mereltä ja ilmasta suljettujen rajojen sisällä, yksipuolisen ravinnon heikentämin voimin perheenemännät pyrkivät haalimaan lapsilleen vatsantäytettä.

Gazan tuhoa ei viety (ainakaan vielä) kansainväliseen rikostuomioistuimeen. Suhtauduttaisiinko Gazalaisten ihmisoikeuksiin eri tavoin, jos Gazassa olisi öljyä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Libya, maailman johtajat, ihmisoikeudet

Mistä vaietaan?

Lauantai 29.5.2010 klo 17.10 - Pirkko Turpeinen-Saari

Luin junamatkalla Punkaharjulta Helsinkiin De Morgenia, Belgian toiseksi suurinta päivälehteä. Yhdessä ainoassa keskiviikkopäivän numerossa oli neljä merkittävää, tavalla tai toisella ihmisoikeusrikkomuksiin tai massiiviseen piittaamattomuuteen liittyvää ja niitä paljastavaa juttua.Lähes sivun jutussa, joka otsikoitiin " Punainen risti vahvistaa Bagramin vakilan yhteydessä olevan mustan vankilan". Mustalla tarkoitetaan salaista vankilaa ikäänkuin mustaa aukkoa, johon yksilö katoaa.Salainen siksi, että Punaisen ristin tiedoista huolimatta Yhdysvallat sitkeästi kieltää vankilan olemassaolon.

Artikkelissa viitataan BBC:n haastattelemiin yhdeksään entiseen salaisen vankilan vankiin ja heidän kertomuksiinsa sietämättömistä olosuhteista. Sellissä oli koko ajan valo, niin, että vanki ei tiennyt onko päivä vai yö. Sellin kamera näytti, jos vanki oli nukahtamassa, jolloin hänet tultiin herättämään. Yhdeltä haastatellulta puuttui rivi etuhampaita, jotka yhdysvaltalainen sotilas oli pidätettäessä iskenyt sisään kiväärinperällä.

Koska pidätetyt eivät paljastuneet Talibanin kannattajiksi pääsivät he viikkojen kuluttua vapaaksi vannottuaan, että eivät oman etunsa vuoksi!, kerro mitään kokemuksestaan.

Toinen juttu oli Paul Krugmanin, talouden Nobel-palkinnon 2008 voittaneen tiedemiehen ja New York Times-lehden kolumnistin artikkeli Meksikon-lahden öljyvuodosta otsikolla "Seksiä,huumeita ja jättimäinen öljyvuoto". Sisäministeriön tarkastuksen pohjalta on voitu todeta Minerals Management Servicessä vallinneen kulttuurin, joka "on liian shokeeraava kerrottavaksi". Siellä vallitsi "huumeidenkäytön ja promiskuiteetin kulttuuri".

Krugman puolustaa Obamaa yleensä, mutta BP sai Deepwater Horizon ympäristöluvan Obaman jo ollessa presidenttinä, joten tämä yksityiskohta saa Krugmanin tuomion. Toisin sanoen Obaman hallinon olisi tullut olla varovaisempi. Sen lisäksi Krugmanin mielestä Yhdysvalloissa tulisi tapahtua täydellinen suunnanmuutos suhteessa yhteisten asioiden hoitamiseen.

Krugman syyttää virkamiehistössä vallitsevaa hallituksen vastaista ilmapiiriä. Onkin hämmästyttävää, että Obama jatkoi pääasiassa Bushin aikaisella miehistöllä. " Kaivosonnettomuudet ovat huonon hallintokulttuurin seurausta".Tarvitsemme poliitikkoja, jotka uskovat hyvään hallintoon.

Suomalainen media vaikenee yllämainituista asioista. Miksi? 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: salaiset vankilat, kidutus, ihmisoikeudet

Paavo Haavikon ihmisoikeudet

Perjantai 30.10.2009 klo 10.39 - Pirkko Turpeinen-Saari

Luin vuosia sitten New Yorkissa asuvalle tyttären tyttärelleni tarinaa Seven blind men. Siinä pyydetään norsun vieressä seisovia sokeita miehiä kuvaamaan millainen norsu on. Yksi tarttuu hännästä ja kuvailee norsun hennoksi ja siimamaiseksi. Toinen tarttuu torahampaaseen ja kuvaa norsun kovaksi ja teräväkärkiseksi jne. Viisivuotias lapsikin tajusi metaforan symboliikan ihmisten arjessa.

Varmasti alallaan taitavat toimittajat Pia Ingström (Hufvudstadsbladet) ja Minna Lindgren (HeSa Kuukausiliite) ovat sokean innokkuudella kuvanneet todellisuutta, joka heidän mielestään on se ainoa oikea. Heille on tarjottu norsun häntä ja he ovat sokeasti uskoneet tietävänsä millainen elefantti on.

Heidän artikkelinsa eivät tavoita runoilijaa ja neroa; Paavo Haavikkoa. Minna Lindgren ei ollut lukenut Mauno Saaren kirjaa Haavikko niminen mies, mutta hän uskoi tuntevansa Paavo Haavikon suhteen Mauno Saareen ja minuun. Pia Ingström oli lukenut kirjan, mutta sen sisältö ei ollut tavoittanut häntä. Todellisuuden kieltäminen oli muodostunut tärkeämmäksi kuin todellisuus itse. Hän referoi tulkiten Minna Lindgrenin kuvausta Saaren ja Turpeisen kuumeisesta pyrkimyksestä tehdä itsensä korvaamattomiksi hämärin motiivein. Pia Ingström ei tunnu tunnistavan ihmisen kärsimystä kun sitä hänelle kuvataan. Hänen tarinassaan kärsijä on ollut Heikki Haavikko eikä tämän kuolemansairas isä.

Paavo Haavikko ei ollut henkisesti vanhus. Se, että runoilija ei ollut käytännöllinen ei tee häntä esineeksi, jonka tarpeet ja mielipiteet voi ohittaa. Kaikissa vaiheissa elokuuhun 2008 saakka hän säilytti neroutensa ja jatkuvat oivalluksensa. Hänellä oli tahto, kunnes hän lopulta itse kertoi Mauno Saarelle, että se oli murrettu. Hän halusi kotipalvelun lämpimän ruoan päivittäin, erityisesti kalaa mutta ei saanut sitä. Hän halusi turvarannekkeen jota poika ei katsonut hänen tarvitsevan. Hän halusi, että hänen ystävillään on avain, jotta hänen ei huonon liikkumisensa vuoksi tarvitse tulla portille vastaan. Tähän ei avaimen haltija suostunut. Paavo Haavikko halusi myös, että häntä hoitavilla lääkäreillä olisi todellinen kontakti häneen.

Tulisiko kenellekään mieleen kieltää musiikki Jean Sibeliukselta tai Leif Segerstamilta heidän vanhuuden päivinään? Tulisiko mieleen poistaa piano, kynät ja paperi henkilön elämästä, jonka päähän musiikin teemat tulvivat taukoamatta? Ei varmaankaan. Miksi sitten pidetään hyvänä sitä, että Haavikon paineisen ajattelun käsittelymahdollisuus katkaistaan.

Paavo Haavikon tajuntaan tulvi jatkuvasti ajatuksia, jotka hän oli tottunut kirjoittamaan paperille. Suuria merkittäviä oivalluksia. Niiden tulo muodostui tyydyttäväksi silloin kun ne sai ikuistettua ja jaettua muiden kanssa. Ajatusten tulo ei pysähtynyt sairaalakäyntienkään yhteydessä. Jokainen tunteva, ajatteleva ja oivaltava ihminen käsittää mitä seuraa siitä, että ajatukset vyöryvät mutta niitä ei saa jäsennettyä ja ulos mielestä.

Mauno Saari muodostui Paavo Haavikon viimeisinä vuosina elintärkeäksi ylläkuvatun prosessin jäsentäjäksi ja vastaanottajaksi. Se ei ollut hänen vikansa vaan miesten pitkän ystävyyden seuraus. Kun Haavikko ei enää nähnyt kirjoittaa, Mauno Saari kirjoitti ja lopuksi vain kuunteli, otti vastaan ja tulkitsi. Valitettavasti pojan kanssa käydyt keskustelut pörssikursseista ja turvesoista tai ilo lapsen lapsien näkemisestä ei voinut korvata tuota henkisen ja tunteellisen prosessin jäsentämistä.

Yksin pojan aikaansaama porttikielto sairaaloihin katkaisi julmalla tavalla kaiken sen, mikä kannatteli akateemikko Paavo Haavikkoa. Haavikon loppukuukaudet olivat kärsimysnäytelmä, jonka olisi voinut estää ja jokaisena sairaalapäivänä lopettaa solmimalla uudelleen yhteyden Mauno Saareen. Kun Saaren puhelinnumerotkin järjestelmällisesti katosivat niin Paavo Haavikon kotoa kuin sairaalapöydiltä, Haavikko pyysi Saarta kirjoittamaan sen otsaansa. "Ehkä se siinä säilyy", hän sanoi. Heikki Haavikon hallitsematon raivokohtaus ja aiheuttamansa kaaos sairaalassa juhannuksena 2008 sai akateemikon ymmärtämään, että pojan tahtoon on alistuttava. Edellisenä päivänä hän oli kaksin käsin käsistäni pitelemällä pyytänyt, että tulisin häntä tervehtimään joka päivä kunnes Mauno Saari pääsisi tulemaan.

Ihmisoikeuksien syvällinen ymmärrys ja niiden puolustaminen on Kuukausiliitteessä ja HBL:ssä tehty irvokkaaksi ja halveksittavaksi. Voiko ihmisoikeuksiemme tilaa sen paremmin paljastaa?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: neron ihmisoikeudet,

Afganistanissakaan voimapolitiikka ei tuo ratkaisua ongelmiin

Torstai 12.2.2009 klo 11.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Seitsemänkymmentäluvulla Afganistanin sisäiset vallankumoukset siirsivät maan feodalismista eteenpäin. Siihen saakka rikkaimmat 4000 perhettä olivat omistaneet kastelujärjestelmät, joiden avulla toimeentulo- ja koulutusmahdollisuudet keskittyivät heille.Rikkaimmille avautui opiskelumahdollisuudet Yhdysvalloissa. 

Neuvostoliiton tukiessa aseellisesti marxilaista hallitusta huumeviljely, WHO:n tilastojen mukaan, lähti laskuun, naiset voivat luopua kaavuistaan ja oppia lukemaan.Uskonnon merkityksen aliarviointi osoittautui kuitenkin vahingolliseksi ja vuosien mittaan uskonnolliset tunnukset palautettiin lippuun ja heimojen johtajien ja hallituksen välille kehitettiin yhteistyöprosesseja.Silti hallituksen valta ei ulottunut juuri Kabulin ulkopuolelle.

Yhdysvallat alkoi kommunisminvastaisen logiikkansa perusteella tukea Afganistanin hallitusta ja neuvostojoukkoja vastustavaa Taleban- sissiliikettä, jossa Osama Bin Laden vaikutti. USA varusti Talebanin Stinger ohjuksilla ja muulla tehokkaalla aseistuksella.Taleban onnistuikin saamaan vallan Neuvostoliiton armeijan vetäytyessä maasta. Talebanin hallinto oli äärimmäisen yksipuolista uskontopohjaista valtaa, josta sen oli kiittäminen Yhdysvaltoja. Talebanin valtaa pyrkivät monet muutkin heimopohjaiset ryhmät jakamaan, jonka seurauksena mitään luotettavaa parlamentaarista järjestelmää ei helposti ole luotavissa.

Afganistanin historian ja maantieteen huomioonottaen mitään sotilaallista ratkaisua ei maahan ole luotavissa. Väkivalta synnyttää lisää väkivaltaa, joka on jo muuttunut terrorismiksi, jälleen Yhdysvaltojen lyhytnäköisten toimien seurauksena. Aseteollisuuden määrätessä Yhdysvaltojen ulkopolitiikasta on muualta maailmasta löydyttävä se voima, joka kääntää prosessin rauhanomaiseksi.

Yhdysvaltojen valitsemana pidetty presidentti Hamid Karzai on viime

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: militarismin myötäily, ihmisoikeudet

Suomalainen todellisuus herättää huolta

Keskiviikko 28.1.2009 klo 16.29 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen yhteiskunnallinen ilmapiiri on huolestuttava. Tiedonvälitys on pinnallista ja perustuu rajattuihin tulkintoihin todellisuudesta. Yleisradion aloitettua oman uutistoiminnan sen taso on laskenut katastrofaalisesti.

Avasin presidentti Barack Obaman virkaanastujaisia seuraavana päivänä suomalaisten lehtien lisäksi ruotsalaisen Dagens Nyheterin ja belgialaisen De Morgenin. Dagens nyheterissä ja De Morgenissa oli Obaman puhe kokonaisuudessaan ruotsiksi ja vastaavasti hollanniksi käännettynä. Suomalaisissa lehdissä oli valittuja otteita kommentteineen mutta ei primaarimateriaalia, johon pelkästään suomea lukeva kansalainen olisi voinut myöhemmin palata.

De Morgenissa oli pelkästään yhdellä sivulla kuvien ja tekstin avulla selostettu koko Gazan tilanne.Gazalaisten historia, saarron kuristusote, salakuljetustunnelien merkitys elinkeinorakenteelle, israelilaisten asenteet, viime viikkojen tapahtumat.Jos lehden lukija ei ymmärrä prosesseja, jonkin läpileikkaustilanteen ehtoja, ei voi oppia itsenäisesti ajattelemaan. Vaikka Helsingin Sanomat kunnostautui tällä kertaa hyvin, jäi koko muuten hyvä informaatio roikkumaan ilmaan historiallisen prosessiotteen puutteessa.

Itsenäisen ajattelun välineiden puute heijastuu läpi suomalaisen yhteiskunnan. Koulussa opetetaan ulkolukua ei itsenäistä ajattelua. Tästä Oulun yliopiston kasvatustieteen ja psykologian professorit kirjoittivat hienon artikkelin HeSa:n yläkertana.

Itsenäisen ajattelun oppiminen edellyttää tunnevuorovaikutusta ja tunteiden elossaoloa. Miksi Eurooppalainen ihmisoikeusjärjestelmä joutuu jatkuvasti puuttumaan Suomen ihmisoikeusongelmiin vaaleissa, psykiatrisessa hoidossa, poliisiasemilla ja vankiloissa. Vuodesta toiseen.

Miksi belgialaiset lennättävät erikoiskoneen hakemaan haavoittuneita palestiinalaislapsia tehohoitoon Belgiaan mutta suomalaiset eivät. Miksi suomalaisnuorten ulko- ja turvallisuuspoliittinen ryhmä kannatta siviilipalvelun lakkauttamista ja sotilaallista liittoutumista. Mitä suomalaisnuorille opetetaan ulkoa? Humanismin ja rauhanaatteen puute tuo mieleen 1930-luvun. Sotaako me haluamme?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tiedonvälitys, yhteisvastuu, ihmisoikeudet

EU ei piittaa kansainvälisestä oikeudesta

Maanantai 19.1.2009 klo 13.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Mikään EU- maista ei ole ilmaissut varauksetonta tukeaan palestiinalaisten ihmisoikeuksien toteuttamiseksi. Tätä olen ihmetellyt yhdessä juutalaisten ulkomailla asuvien ystävieni kanssa.

Jokainen kansainvälistä politiikka tunteva toimija tuntee Palestiinaa ja Israelia koskevat YK:n päätökset. Jokainen tuntee mitä merkitsee demokratia, miehitys, vastarinta miehittäjää vastaan jne. Jokainen tietää mitkä ovat demokratian kriteerit.

Yhdysvallat ja Israel ovat näkyvissä olevan lähi-historian ajan sortaneet ihmisoikeuksia sekä omassa maassaan että ulkomailla. Rotusorto, apartheid, sotilaallisen voiman käyttö avuttomia alistettuja kansoja ja heidän puolustajiaan vastaan yhdistää näitä valtioita.

Valheet, taloudellinen vallankäyttö ja kansainvälisten tuomioistuinten yläpuolelle asettuminen yhdistävät molempia. Miksi Euroopan unioni Suomi mukaan luettuna säestää tätä duettoa?! Miksi miehittäjän, Israelin, suorittama Gazan ghetton pommittaminen ja 450 lapsen tappaminen ei herätä poliittisissa johtajissa edes sanoissa Israelin tuomitsemista. Psykiatrina yhdistän tämän tunneköyhyyden vieraantumiseen kyvystä tuntea ja eläytyä toisen asemaan valtapolitiikan ja kunkin EU-maan taloudellisten etujen suhteessa Yhdysvaltoihin määrätessä toiminnan sisällön.

Israelin toimien tuomitseminen "suhteettomasta" voimakäytöstä ja Hamasin tuomitseminen rakettien ampumisesta tarjoaa itse asiassa hyväksynnän Israelin toimille pitämällä molempia tahoja yhtä syyllisinä.Rikoksiahan ovat miehitys, saarto, nälkiinnyttäminen ja tauteihin tappaminen jo ennen näitä juuri nähtyjä hirveitä Israelin sotarikoksia.

On helppohintaista nimetä palestiinalaisten oikeuksien puolustajat terroristeiksi, jolloin heidän kanssaan ei myöskään EU:n mielestä tarvitse neuvotella. Sen jälkeen Israel voi jatkaa laittomien siirtokuntien rakentamista palestiinalaisten maille, palestiinalaisten verovarojen, veden ja kaasun varastamista, laittoman muurin rakentamista, joka erottaa palestiinalaiskyliä toisistaan. Toisin sanoen toimia niinkuin Yhdysvallat Irakissa ja muissa aiemmissa toimissaan Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Käyttäytyä kuin keskiaikaiset kuninkaat ryöstäen ja tappaen. Israelin sotilaiden jäljet Gazassa ovat pöyristyttäviä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ihmisoikeudet, demokratiakäsite, todellisuuden kieltäminen