Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

EU:n jäsenmaiden ihmisoikeusloukkaukset ja Ukraina

Maanantai 28.7.2014 klo 9.57 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tuomitsi äskettäin Puolan maan luotua edellytykset pidätettyjen kidutukselle maaperällään sijainneessa Yhdysvaltojen salaisessa kidutuskeskuksessa. Siten Yhdysvaltojen salainen kidutuskeskus on ollut Liettuan lisäksi myös Puolassa.

Pari päivää sen jälkeen Puolalaisen vaikutusvaltaisen lehden Gazeta Wyborczan päätoimittaja tuomitsee jyrkästi EU:n hampaattomuuden Ukraina-kriisissä ja vaatii tiukempia pakotteita presidentti Putinia vastaan. Tämä artikkeli saa laajan levityksen Eurooppalaisissa tiedotusvälineissä, myös Helsingin Sanomissa.

Tiedotusvälineet eivät kuitenkaan kerro sitä, kuinka puolalaiset ja yhdysvaltalaiset tiedustelu- ja sotilashenkilöt ovat olleet osallisina sekä Maidanin väkivaltaan että "terrorismin vastaiseen" toimintaan Itä-Ukrainassa. Maidanilla osa väkivaltaisista mielenosoittajista otti ohjeita puolalaiselta Jan Tombinskilta, joka toimi EU:n edustajana Kiovassa. Voltaire-uutissivuston mukaan Puolan ulkoministerillä Sikorskilla oli erikoinen kaksoisrooli; toisaalta neuvottelijana, toisaalta sopimuksen rikkojana.

Muun muassa Voltaire- uutissivustolla on nähtävissä valokuva ja informaatiota puolalaisen entisen kansanedustajan ja Puolan presidentin turvallisuspoliittisen asiantuntijan Jerzy Dziewulskin osallistumisesta Slavianskin operaatioon, jota johti Yhdysvaltojen apulaispuolustusministeri Derek Chollet.

Suomen sanomalehtien päätoimittajat ilmoittautuivat jo vuosia sitten kannattamaan Suomen liittymistä NATO:on. Nyt propagandan päätavoite on maailman kuvaaminen siten, että tuo tavoite voisi toteutua.

Helsingin Sanomat julkaisee Gazeta Wyborczan uutisen osana pääkirjoitustaan. Sisemmällä kerrotaan yksityisen brittiläisen asianajotoimiston pyrkimyksestä haastaa presidentti Putin amerikkalaiseen oikeuteen.

Yksityisen asianajotoimiston nyt naurettavalta tuntuva mahdollisuus haastaa valtionpäämies oikeuteen on vallitseva trendi. TATIP:in eli USA:n ja EU:n välisen kauppasopimuksen tavoite on suoda yksittäisille investoijille mahdollisuus haastaa valtiot yksityiseen välimiestyyppiseen oikeuteen, mikäli jokin valtion toimi tai toimimattomuus estää yritystä saamasta tavoittelemiaan voittoja.

Helsingin Sanomat ei kuitenkaan kerro sitä, kuinka Yhdysvaltojen teekutsuliike republikaani Boehnerin aloitteesta pyrkii äänestämään kongressissa lakialoitteesta, joka sallisi presidentti Obaman haastamisen oikeuteen.

Siten ylikansalliset pääoman voimat, joiden poliittisena edustajana Yhdysvaltojen ns. haukat toimivat, pyrkivät saamaan tavoitteensa toteutumaan niin Ukrainassa kuin Yhdysvaltojen kongressissa.

Presidentti Putin ja Obama ovat tietyllä tavalla samassa veneessä. Heitä luulisi yhdistävän yhteinen vastustaja, sotia ja väkivaltaa kaihtamattomasti käyttävä ylikansallinen pääoma.  Presidentiksi haluava Hillary Clinton, joka oli mukana suunnittelemassa Ukrainan haltuunottoa, on jo ottanut etäisyyttä presidentti Obamaan, lähestyäkseen "haukkoja".

Saan joka päivä sähköpostia Obaman kannattajilta, jotka keräävät rahaa tukeakseen presidenttiään, torjuakseen oikeudenkäynnin.

Yhdysvaltojen taloudelliset sitoumukset Israelille ja Egyptille eivät päästä Obamaa irti rikollisten sotien kierteestä. Presidentti Putinilla ei ole vastaavaa ongelmaa.

The Polish newspaper Gazeta Wyborcza is trying to direct attention away from Polands role in participating through among others Jerzy Dziewulski, EU-representative in Kiev Jan Tombinski and FM Sikorski in the coup and hostilities in East-Ukraine. The tight relation between the US and Poland has materialized in the European court for human rights coviction of Poland for its torture of inmates in US secret prison on Polish soil. Instead the editor in chief is trying to collect EU media in condemning the president of Russia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puolan ja USA:n toimet Ukrainassa, salaiset vankilat, Liettua, Voltaire-sivusto, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Gazeta Wyborcza, Jerzy Dziewulski, Putin,

Mistä vaietaan?

Lauantai 29.5.2010 klo 17.10 - Pirkko Turpeinen-Saari

Luin junamatkalla Punkaharjulta Helsinkiin De Morgenia, Belgian toiseksi suurinta päivälehteä. Yhdessä ainoassa keskiviikkopäivän numerossa oli neljä merkittävää, tavalla tai toisella ihmisoikeusrikkomuksiin tai massiiviseen piittaamattomuuteen liittyvää ja niitä paljastavaa juttua.Lähes sivun jutussa, joka otsikoitiin " Punainen risti vahvistaa Bagramin vakilan yhteydessä olevan mustan vankilan". Mustalla tarkoitetaan salaista vankilaa ikäänkuin mustaa aukkoa, johon yksilö katoaa.Salainen siksi, että Punaisen ristin tiedoista huolimatta Yhdysvallat sitkeästi kieltää vankilan olemassaolon.

Artikkelissa viitataan BBC:n haastattelemiin yhdeksään entiseen salaisen vankilan vankiin ja heidän kertomuksiinsa sietämättömistä olosuhteista. Sellissä oli koko ajan valo, niin, että vanki ei tiennyt onko päivä vai yö. Sellin kamera näytti, jos vanki oli nukahtamassa, jolloin hänet tultiin herättämään. Yhdeltä haastatellulta puuttui rivi etuhampaita, jotka yhdysvaltalainen sotilas oli pidätettäessä iskenyt sisään kiväärinperällä.

Koska pidätetyt eivät paljastuneet Talibanin kannattajiksi pääsivät he viikkojen kuluttua vapaaksi vannottuaan, että eivät oman etunsa vuoksi!, kerro mitään kokemuksestaan.

Toinen juttu oli Paul Krugmanin, talouden Nobel-palkinnon 2008 voittaneen tiedemiehen ja New York Times-lehden kolumnistin artikkeli Meksikon-lahden öljyvuodosta otsikolla "Seksiä,huumeita ja jättimäinen öljyvuoto". Sisäministeriön tarkastuksen pohjalta on voitu todeta Minerals Management Servicessä vallinneen kulttuurin, joka "on liian shokeeraava kerrottavaksi". Siellä vallitsi "huumeidenkäytön ja promiskuiteetin kulttuuri".

Krugman puolustaa Obamaa yleensä, mutta BP sai Deepwater Horizon ympäristöluvan Obaman jo ollessa presidenttinä, joten tämä yksityiskohta saa Krugmanin tuomion. Toisin sanoen Obaman hallinon olisi tullut olla varovaisempi. Sen lisäksi Krugmanin mielestä Yhdysvalloissa tulisi tapahtua täydellinen suunnanmuutos suhteessa yhteisten asioiden hoitamiseen.

Krugman syyttää virkamiehistössä vallitsevaa hallituksen vastaista ilmapiiriä. Onkin hämmästyttävää, että Obama jatkoi pääasiassa Bushin aikaisella miehistöllä. " Kaivosonnettomuudet ovat huonon hallintokulttuurin seurausta".Tarvitsemme poliitikkoja, jotka uskovat hyvään hallintoon.

Suomalainen media vaikenee yllämainituista asioista. Miksi? 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: salaiset vankilat, kidutus, ihmisoikeudet