Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

EU ei piittaa kansainvälisestä oikeudesta

Maanantai 19.1.2009 klo 13.31 - Pirkko Turpeinen-Saari


EU käyttäytyy niinkuin se ei ymmärtäisi tosiasioita. Hamasin raketit ovat seurausta miehityksestä ja saarrosta. Palestiinalaiset ovat jo usemman kerran elämänsä aikana joutuneet rakentamaan kotinsa pommitusten tai muun aseellisen tuhon jälkeen uudelleen. Sabran ja Shatillan " 2000 hengen teurastuksen" jälkeläisiä asuu Gazassa. Sderotin ( palestiinalaisten asuessa kylässä sen nimi oli Najd) ja Askelonin entisten asukkaiden jälkeläisiä asuu myös siellä. Miksi EU ei pysäytä Israelin toimia niillä poliittis-kaupallisilla keinoilla joita sillä on.

On liikuttavaa, että YK:n Gaza yleiskokouksessa köyhien kehittyvien maiden, Nicaraguan, Venezuelan ja Bolivian edustajat puhuvat inhimillisyyden, oikeudenmukaisuuden ja kansainvälisen lainsäädännön luoman oikeuskäsityksen pohjalta. He katsovat, että Israel on saatava kv rikostuomioistuimeen vastaamaan teoistaan. Samoin vaadittiin talouspakotteita Israelia kuten aiemmin Etelä-Afrikkaa vastaan.

Euroopan Unioni vaikenee koko painollaan. Euroopan Unionin toimijoiden sukkulointi on tapahtunut täysin Israelin ehdoilla. En ole kuullut tai nähnyt yhdenkään pääministerin tai presidentin sanovan, että palestiinalaiset ovat päivittäin rikosten kohteena kansana ja, että Israel on saatava vastuuseen jatkuvasta sorrosta ja Gazan sotarikoksista erityisesti.

On vaikeata uskoa, että nuoriso EU:ssa voisi kasvaa oikeudenmukaisuuteen, jos he päivittäin näkevät tiettyjen johtajien asettuvan lakien yläpuolelle ja vaikenevan sorrosta.

Avainsanat: ihmisoikeudet, demokratiakäsite, todellisuuden kieltäminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini