Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

ONKO RKP:n LÄSNÄOLO ORPON HALLITUKSESSA SEN AATTEEN MUKAISTA?

Sunnuntai 24.9.2023 klo 11.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yksilöt ja puolueet myyvät periaatteensa hetkessä. Onko RKP:lle käynyt näin jälleen Orpon hallituksessa? Puolue antoi itselleen luottamuslauseen Eva Biaudetin hieman kiemurrellessa äänestyksessä.

Miten mahtaisi käydä, jos ruotsinkielen puhuminen olisi Suomessa sallittua vain oman kodin sisäpuolella?Entä jos laulaminen kadulla ruotsinkielellä johtaisi pidätykseen? Jos Ahvenanmaan asukkaat joutuisivat tykkitulen kohteeksi siksi että eivät noudattaisi ihmisoikeuksiensa täyden kieltämisen seurauksia?Jos papit ruotsinkielisillä alueilla eivät saisi saarnata ruotsinkielellä?

Olisiko RKP valmis siihen, että Porvoossa ja Tammisaaressa kaupan äidinkieleltään ruotsinkieliset myyjät joutuisivat työssään käyttämään ainoastaan suomea, vaika asiakaskin on ruotsinkielinen?

Olisiko opetusministeri Anna-Maja Henriksson valmis sulkemaan ruotsinkieliset päiväkodit, koulut ja yliopistot? Olisiko hän valmis polttamaan kaikki historiankirjat ja kaunokirjallisuuden, joissa esitellään Suomen historiallisia yhteyksiä Ruotsin kanssa? Esittäisikö hän Turun linnan purkamista? Entä Suomenlinnan?

                                                     ***

Koska oletan RKP:n suhtautuvan ehdotuksiini kielteisesti, miksi se hyväksyy vastaavat toimet Ukrainassa, kutsuen maata demokratian kehdoksi ja hallituksen esitysten mukaisesti antaa aseita ja tukea sen hallitukselle venäjänkielen tuhoamiseksi, Ukrainan ja Venäjän yhteisen historian mitätöimiseksi historiankirjoissa ja venäjänkielisten asukkaiden tappamiseksi?

Kaiken kukkuraksi Suomen hallitus jatkaa aseiden lähettämistä ja täysin korruptoituneen Ukrainan virkamieskunnan elättämistä sen sijaan, että se miettisi, miten elätetään yhä suurempi hädänalaisten suomalaisten joukko. Ehdotukset nykyisenkaltaisen Ukrainan jäsenyydestä EU:ssa osoittavat vain sen kuinka alas koko EU on vajonnut.

RKP:n jäsenten kannattaa lukea esimerkiksi Naapuriseura.fi sivustolta Naapuriseuran Sanomien julkaisema Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin puhe YK:n yleiskokokuksessa suomenkielellä. Puheessa esitellään kattavasti Ukrainan sotilaallisen konfliktin taustat ja venäjänkielisten alueella asuvien asukkaiden kohtalo ja Yhdysvaltojen, NATO:n ja näiden voimien yhdessä natsien kanssa pystyttämän hallituksen tekemät muutokset perustuslakiin ja ihmisoikeuksiin.

RKP:n hallussa on opetusministerin salkku. Miten opetusministeri tulee korvaamaan Euroopan Unionin asettaman sensuurin vaikutukset kouluopetukseen? Euroopan Unioni turvautuu valheisiin kuten ulkoministeri Lavrovin puhe yksityiskohtaisesti osoittaa. Miten valheisiin perustuva tiedonvälitys kompensoidaan alaikäisten ja nuorten kouluopetuksessa?

Vai onko niin, että yhden rasisminvastaisen kansanedustajan puheenvuoro kompensoi kaiken sen vahingon, joka lasten ja nuorten mieleen on aiheutettu viimeisten kymmenen vuoden aikana?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: RKP, ihmisoikeudet, rasismi, eettisyys, Eva Biaudet, asekaupat, ruotsinkielisten oikeudet, venäjänkielisten oikeudet Ukrainassa

Suomen kirkko ei kunnioita ihmisoikeuksia

Maanantai 9.2.2009 klo 18.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Vuonna 1918 Suomen kirkko ei kyennyt puolustamaan heikkoja ja oikeudettomia vaan asettui selkeästi valkoisen vallan puolelle ja ummisti silmänsä terrorilta.Useissa viimeaikaisissa keskusteluissa on todettu, että anteeksi ei tarvitse virallisesti pyytää näitä historiaan siirrettyjä tekoja mutta olisi ehkä perusteltua odottaa, että kirkko nyt yhdeksänkymmentä vuotta myöhemmin voisi toimia toisin.

Vihkiessään Mikkelin piispan virkaansa arkkipiispa Jukka Paarma valittaa puheessaan, että "piispoihin kohdistetaan oikean ja väärän kysymyksissä kohtuuttomankin suuria odotuksia"." Silloin kun itse ei kykene olemaan tietä näyttävänä majakkana, on asetuttava etsijäksi ja kyselijäksi muiden kyselijöiden rinnalle", hän vastaa.

Arkkipiispaa on viime aikoina arvosteltu siitä, että hän on ilmoittanut olevansa "neutraali" Israelin pommittaessa puolustuskyvyttömiä palestiinalaisia Gazassa. Neutraalius konfliktissa, jota on vuosikymmeniä käsitelty YK:ssa ja josta jokaisella on niin paljon perusteluiksi riittävää tietoa, että voi ottaa kantaa tarvitsematta olla " neutraali etsijä". YK:n sadoissa äänestyksissä Israelin väkivallan puolelle systemaattisesti asettuvat vain Israel itse ja Yhdysvallat muutaman parin taloudellisesti riippuvaisen Tyynenmeren saarivaltion keralla.

Suomen kirkon asenne ei ole täysin johdonmukainen ruohonjuuritasolla. Kirkon ulkomaan apu tekee merkittävää työtä Gazalaisten terveydenhuollossa sekä Länsirannalla suojaten fyysisesti läsnäolollaan palestiinalaisia israelilaisten mielivallalta ja pahoinpitelyiltä.

Milloin arkkipiispa sisällyttää palestiinalaiset esirukouksiinsa ja antaa kerätä kolehdin kirkon ulkomaanavun työhön palestiinalaisalueilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eettisyys, historian painolasti, ristiriidat kirkon sisällä