Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

EU ja Iran

Sunnuntai 29.1.2012 klo 16.14 - Pirkko Turpeinen-Saari


Kansalainen on hämmästynyt Euroopan Unionin ja tiedotusvälineiden sata prosenttisesta mukaanmenosta Yhdysvaltojen ja Israelin Iran-politiikkaan.

Kysymyksenasettelussa on vain yksi näkökulma, toista ei ole. Kuitenkaan  asiat eivät yleensä ole yksinkertaisia, varsinkaan silloin kun Yhdysvallat ja Israel ajavat omaa asioiden käsittelyjärjestystään.

Yhdysvallat sai Britannian mukaansa hyökkäykseen entistä liittolaistaan Irakia vastaan. Perusteena olivat "olemassa olevat" joukkotuhoaseet. Yhdysvallat valehteli YK:ssa. Suomen presidentti tuomitsi sodan kansainvälisen lain vastaisena.

Nyt Yhdysvallat on saanut koko EU:n mukaansa ajojahtiin Irania vastaan. Talouspakotteet ovat sodankäyntiä, joka vaarantaa kohdemaan kansalaisten hyvinvoinnin ja terveyden. Irakin kohtalo on karmaiseva esimerkki.

IAEA on muuttunut poliittisemmaksi. Hans Blixin ja hänen jälkeensä El Baradein johtama IAEA oli tieteellinen, luotettava yhteisö. Nykyisen IAEA:n tiedot Iranin ydinenergiatilanteesta ovat epäselviä. Iran on allekirjoittanut ydinaseiden leviämistä estävän sopimuksen.

Agendaansa ajava Israel ei ole tällaista allekirjoitusta tehnyt, saati kutsunut IAEA:n tarkastajia ydinaselaitoksiinsa. Sen sijaan mitä todennäköisimmin se on tappanut useita Iranilaisia tiedemiehiä, jotka ovat perehtyneet ydintutkimukseen.

Aljazeeran nettisivuilta www.aljazeera.com voi löytää EMPIRE-ohjelman, jonka videolla loistavat asiantuntijat toimittaja Marwan Bisharan puheenjohdolla käsittelevät Iran-kysymystä. Toimittaja kuvaa loppurepliikissään kuinka jo 1980- luvulta saakka Yhdysvallat on propagoinut, että Iranilla on kahden vuoden kuluttua ydinase, seuraavana vuonna julistetaan, että 6kk kuluttua, sitten taas jotain muuta. Propaganda vyöryy kuin lumipallo. Nyt eletään vuotta 2012 ja taas kuullaan samat puheenvuorot.

Onko EU:lla todella oikeus syöstä EU:n ulkopuolinen maa taloudelliseen katastrofiin pelkästään siksi, että tuo maa haluaa olla itsenäinen ja toivoo, että sitä kohdellaan samalla mittatikulla kuin Israelia kansainvälisessä ydinenergiapolitiikassa.Onko EU:n moraali sama Israelin suhteen kuin Iranin suhteen. Miksi Israelia ei vaadita kutsumaan IAEA:ta ydinlaitoksiinsa vaan annetaan sen uhata naapuriaan, joka myöskään ei halua, tai ei ainakaan väärillä ehdoilla.

Avainsanat: ydinaseet, ydinvoima, talouspakotteet, Iran, Israel


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini