Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Taloussota- globaali sisällissota rikkaiden ja köyhien välilla

Tiistai 14.8.2012 klo 11:11 - Pirkko Turpeinen-Saari


USA ja vanhat siirtomaavallat Britannia etunenässä katsovat edelleen, että heillä on valta päättää maailman asioista. Heillä on oikeus tuhota valtioita, määrätä muiden yhteiskunnallisista suhteista. Elleivät taloudelliset pakotteet riitä kiristystoimenpiteinä sitten käytetään aseita ja Hollywood-propagandaa.

Lontoon City on patologisen taloudellisen vallankäytön ydin, jonka sääntöjä tai sääntelemättömyyttä myös Wall Street hyödyntää. Niin sanotuilla markkinavoimilla, joiden panokset taloussodassa ovat yhtä suuret kuin Yhdysvaltojen ylivoima aseellisessa maailmanvallassa, on ollut toistaiseksi myös poliittinen tuki kautta läntisen maailman. Pienen Suomen sisäpolitiikassa nähdään kuinka porvarilliset hallituspuolueet eivät suin surmin halua minkäänlaista markkinavoimien kontrollia veronmaksajien hyväksi. Sosialidemokraattisen puolueen uusliberaali osio myötäilee porvaripuolueita.

Tähän saakka talouskriisiä on ratkaistu tukemalla kuplarahaa, pankkeja ja sijoittajien etua ts markkinavoimia reaalitaloudesta eli tuottavalla työllä ansaituilla varoilla. Sisäsiittoinen markkina on tilavuudeltaan niin valtava, että siihen kytkeytyy ja siitä hyötyy suuri määrä poliitikkoja ja varakkaita kansalaisia. Tätä hyötyä voi kutsua korruptioksi, sillä hyödyn korruptoiva voima estää uudistukset, jotka palauttaisivat painopistettä tuottavan työn ja reaalimaailman suuntaan.

Keskuspankkien toiminta tukee yhä enenevässä määrin markkinavoimia ja köyhdyttää ja alistaa työllään eläviä ja eläkeläisiä. Mitä enemmän keskuspankit jatkavat tällä "pelastuslinjalla" sitä katastrofaalisemmaksi lopullinen maailman konkurssi tulee.

Riski tai lopputulos ei ole vain hyperinflaatio vaan muita mahdollisia vaihtoehtoja ovat pankkien tuhoutuminen tai velkojen kuittaaminen. Varakkaat, markinoilla toimivat, epäsosiaalisia menetelmiä hyväksyvät yksilöt ja valtiot ovat kriisin ytimessä. Epäsosiaalisesta toiminnasta hyötyvä yksilö ei lopeta toimintaansa muuta kuin pakon edessä. Samoin on valtion laita. Yhdysvallat ei lopeta väärää vallankäyttöään ennenkuin taloudellinen katastrofi pakottaa sen siihen.

On mielenkiintoista nähdä kuinka pitkälle "itsenäinen" Suomi menee siirtomaavaltojen myötäilyssään on sitten kyse Euroopan keskuspankista tai vaikkapa Syyrian sodasta.

Avainsanat: epäsosiaalisuus markkinoilla, taloussota sodan korvikkeena


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini