Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Lainat ja ilmainen raha

Lauantai 25.8.2012 klo 13.03 - Pirkko Turpeinen-Saari


Talousguru on antanut espoolaisille koululaisille kolme tärkeätä taloudellista neuvoa. Kolmas niistä oli kehoitus hankkia ilmaista rahaa. Siis ryhtyä niin pian kuin mahdollista sijoittajaksi. Siinä koululaisille tikapuut kohti ahneuden valtakuntaa.

De Morgen-sanomalehden mukaan Hollannissa asuntojen hinnat laskevat. Lehti suoritti mielenkiintoisen vertailun naapurusten Hollannin, Belgian ja Saksan yksittäisten kansalaisten lainavastuista. Hollantilaisilla on henkeä kohti keskimäärin 30 000 euroa lainaa, Belgialaisilla 15 000 ja Saksalaisilla 2300 euroa.

Jo yli kymmenen vuotta sitten kiinnitin huomiota De Morgenin artikkeliin hollantilaisten sijoituksista. Jo tuolloin jokaisella hollantilaisella, lehden mukaan oli 30 000 euron arvosta sijoituksia.

Arnon Grundbergin Tirza romaanissa kuvataan havainnollisesti hollantilaisen päähenkilön nousu ja tuho Hedge-fund sijoitusseikkailussaan.

Hollantilaiset sijoittajat vaativat Islantia maksamaan heidän riskinsä kun Islannin talouskupla puhkesi. Monilla hollantilaisilla on kakkosasuntoja Espanjassa. Jos sekä Hollannin että Espanjan asuntojen hinnat ovat laskeneet, myös lainojen vakuudet ovat laskeneet.

Verratessamme Euro-alueen valtioiden tilaa olemme joutuneet huomaamaan, että pelkät valtion talouden tilaa koskevat luvut eivät anna todellista kuvaa kunkin maan taloudellisesta kestävyydestä. Yllätyksiä on tullut niin Espanjan kuin Italiankin eri alueiden ja kuntien voimakkaasta velkaantumisesta. Nyt on myös syytä tarkastella ongelmia yksilötasolla.

Halpa korko lainaa otettaessa ei takaa turvallista tulevaisuutta. Tässäkin asiassa saksalaisten varovaisuus ulottuu yksilötasolle.

Avainsanat: ilmainen raha, Hollanti, sijoitukset, asuntomarkkinat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini