Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

162.000:n trolliarmeija

Lauantai 2.5.2015 klo 16.04 - Pirkko Turpeinen-Saari


162.000 työntekijää palvelee yhdysvaltalaista mainostoimisto Hill+Knowltonia ja sen omistajayhtiötä WPP plc:ta niiden muuttaessa globaalin politiikan konnat kyyhkysiksi ja päinvastoin. WPP plc:lla on 162.000 työntekijää 3000 toimistoa 110 maassa. Hill+Knowltonilla 90 toimistoa 52 maassa.

Olin mukana WILPF:in Women's International League for Peace and Freedom 100 vuotis- juhlakongressissa tällä viikolla Haagissa. Siellä tohtori Sabine Schiffer Media Responsibility Instituutista kertoi Hill+ Knowltonin vastaavan lännessä kulovalkean tavoin levinneestä "Venäjän aggressio-" ja "Putin hirviö-" propagandasta. Kammottavat kuvat kiilusilmäisestä Putinista halventavine otsikoineen Newsweekin kannessa sekä tuhansissa muissa lehdissä, TV- uutisissa ja netissä ovat tämän Hill+Knowltonin trolliarmeijan tuotoksia.

Sabine Schiffer mainitsi myös tutun Ruder-Finn-mainostoimiston osuuden holokaustin serbi-uhrien muuttamisessa 1990-luvulla Jugoslavian hajottamisen aggressoreiksi. Ruder-Finnillä oli satojen toimittajien yhteysverkosto, jolle syötettiin "totuus" valmiina. Heidän tarvitsi mennä vain valmiin jutun kanssa paikalle ja saada siihen mukaan hieman ruudintuntua ja kuvamateriaalia.

Schiffer mainitsi Georgian sodan aloittaneen presidentti Saakashvilin propagandavälineen belgialaisen Aspect Consultingin aikaansaannoksen Venäjän demonisoinnissa ja Georgian pyrkimysten kaunistelussa. Suomalaiset toimittajat selittävät vieläkin Venäjän aloittaneen sodan kuten Alexander Stubb sodan alkaessa väitti.Sodan alusta on olemassa EU:n Tagliavinin virallinen raportti, jossa todetaan sodan alkaneen Georgian hyökätessä venäläisten rauhanturvaajien kimppuun.

Hill+Knowlton on tullut tunnetuksi tupakkateollisuuden raivokkaana puolustajana. Nyt se ajaa särötystä ja Monsanton geenimuuntelun levittämistä. 

Miksi vimmattu aggressio Venäjää ja Putinia vastaan juuri nyt?

Ukraina on ollut viljava maa. Se on kieltänyt geenimuunnellun viljan viljelyn. EU:n lähentymissopimuksessa puhutaan kautta rantain velvollisuudesta uusien viljelymenetelmien kokeiluun ( tarkoittaa geenimuuntelua), mitä presidentti Janukovitsh mm kavahti. Nyt Yhdysvaltojen vaikutuspiiriin kuuluva IMF edellyttää Ukrainan lainan ehtona entistä paljaammin sitoutuvan geenimuunnellun viljan viljelyyn.Ukrainan laisäädäntöä on tässäkin suhteessa aloitettu muuttamaan kohti Yhdysvaltojen tavoitteita.

Venäjän pääministeri Medvedev on ilmoittanut, että Venäjä ei aio tuoda maahan geenimuunneltuja tuotteita ja kehoittaa amerikkalaisia itse syömään geenimuunnellut tuotteet. 

Hill+ Knowlton ei ole mukana ainoastaan Venäjän ja Putinin vastaisen propagandan tuottajana vaan sen varajohtaja Wasylyk on Yhdysvallat- Ukraina liiketoimintaneuvoston hallituksen jäsen. (US-Ukraine business council)

Itsenäisesti käyttäytyvä Venäjä on paitsi propagandan tilaajien (Yhdysvaltojen hallitus + muut yhdysvaltojen pääomapiirien edustajat kuten Soros) myös Hill+ Knowltonin omien taloudellisten intressien toteutumisen esteenä.

Venäjää rangaistaan talouspakotteilla itsenäisestä toiminnasta ja poikkiteloin asettumisesta. Koko Eurooppa on niellyt Hill+Knowltonin massiivisen propagandan. 

Yhdysvaltojen omatunto Noam Chomsky kutsuu Yhdysvaltoja maailman pahimmaksi terroristiksi. Yhdysvaltojen aiheuttama kaaos Lähi-Idässä, Afganistanissa ja Pakistanissa puhumattakaan sadoista sotilasoperaatioista muualla Afrikan mantereella luo maailmaan rankaisemattomuuden logiikan. Yhdysvallat kutsuu itseään presidentti Obaman suulla "poikkeukselliseksi", paremmaksi kuin mikään muu maa ja siksi velvoitetuksi johtamaan maapalloa. Mikään ei näytä voivan estää tätä propagandalla kuorrutettua sotilasvaltaa.

Länsi- media kiinnittää huomiota pakistanilaisen koulutytön, sittemmin Nobel-palkitun nuoren naisen kammottavaan murhayritykseen. WILP:in kokouksessa pakistanilainen edustaja kertoi Obaman terrorismin vastaisten lennokkimurhien tappaneen 50.000 siviiliä. Obama määrää henkilökohtaisesti jokaisen lennokkimurhan. Siten hänen vastuullaan pelkästään Pakistanissa on näin monta viatonta siviiliä. Montako Jemenissä? Somaliassa? Obama pyysi anteeksi kahdelta Pakistanissa kuolleelta viattomalta uhrilta- yhdysvaltalaiselta ja italialaiselta. Pakistanilaisen kokousedustajan ahdistus oli pohjatonta.

Suomen uutismedia ei läpäise totuustestiä. Se on läpeensä korruptoituneen yhdysvaltalaisen rahan vallan lumoama. Yksikään suomalainen poliitikko ei propagandan vallassa olevan median pelossa, ehkä Paavo Väyrystä lukuunottamatta, uskalla puhua asioista niiden oikealla nimellä. Paavo Väyrynen totesi Pressiklubi-ohjelmassa taannoin, suomalaisen median olevan anglo-amerikkalaista propagandaa. Voiko sen nasakammin sanoa!

Avainsanat: mediatoimistot ja valta, Venäjä-ja Putinpropaganda, Hill+Knowlton, Media Responsibility Insitute,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini