Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Yle: Venäjän tiedustelupalvelu FSB kiduttaa nuoria

Lauantai 5.1.2019 klo 12.47 - Pirkko Turpeinen-Saari


Yle lähetti 4.1.2019 laajan uutiskatsauksen Venäjän tiedustelupalvelun harrastamasta nuorten kidutuksesta. Uutisessa vedottiin useisiin ihmisoikeusjärjestöihin, mutta ei mainittu yhtäkään nimeltä. Selostaja seisoi pahamaineiseksi kuvaamansa FSB:n päämajan edustalla, synkissä tunnelmissa. Ihmisoikeusaktivistin haastattelussa kerrottiin hänen joutuneen pidätetyksi laittoman mielenosoituksen järjestämisestä, hänen seinällään oli valokuvia nuorista, joilla oli mustelmia kasvoissaan.

Kriittinen katsoja jää ymmälleen.

Onko uutinen totta. Mihin tällä pyritään.

Yle kuuluu Mediapooli verkostoon, jonka edellinen puheenjohtaja oli Yle:n toimitusjohtaja Kivinen. Nykyinen toimitusjohtaja istuu myös Mediapoolin hallituksessa. Vuoden 2019 puheenjohtajana toimii kustannusyhtiö Otavan toimitusjohtaja. Mediapooli, johon kuuluvat lähes kaikki tiedotusvälineet sanomalehdistä Yle:en ja MTV:hen, on sitoutunut yhteistyöhön USA/NATO-EU- hybridikeskuksen kanssa sitoutuen siten NATO-myönteiseen uutisointiin. Valtioneuvosto eli Suomen hallitus liittyy kokonaisuuteen siten, että Huoltovarmuuskeskus toimii yhteistyössä Mediapoolin ja Hybridikeskuksen kanssa.

Mediapoolin uutisten sisällön on tulkittava varmistavan porvarihallituksen määrittämän Suomen turvallisuuden.

Valtioneuvosto koulutti Suomen mediaväkeä ja virkamiehiä Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa Venäjävastaiseen hybridisotaan. Valtioneuvoston tiedottaja, joka koordinoi toimintoja, onkin siirtynyt NATO:n palvelukseen. Samoin varsin kriittistä Venäjä-tiedotusta harrastaneita Suomen parlamentin Ulkopoliittisen instituutin virkailijoita on siirtynyt USA/NATO-EU:n hybridikeskuksen palvelukseen.

CIA, Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu on tunnettu aktiivisesta toiminnastaan Yhdysvaltojen geopoliittisten intressien edesauttajana. Sosialististen maiden hajottamisessa ja kansallisvarallisuuden ryöstössä, Lähi-Idän värivallankumouksissa ja Ukrainan vallankaappauksessa sen rooli on ollut keskeinen. 

Entä meillä?

Hybridikeskuksen taustamaa NATO-Saksa on ollut toisesta maailmansodasta lähtien USA:n miehittämä. Presidentti Trumpin mukaan Saksassa on 58 000 amerikkalaissotilasta. Toiset arvioivat joukkoja olevan 40 000. Kuinka itsenäistä ulko-ja puolustuspolitiikkaa maa voi harjoittaa, joka toimii keskeisenä alustana Yhdysvaltojen suorittamille lennokkimurhille Afrikassa tai jonka alueella toimivat yhdysvaltalaisjoukot tarvitaan pitämään Balkania kurissa?

Suomi on ollut monin tavoin riippuvainen Saksasta ja EU:hun liittymisen jälkeen Suomi on jälleen asettunut palvelemaan Saksan tarpeita USA:n rinnalla.

Yhdysvaltojen ja NATO-maiden ahneus ja yksinapaisen "rikkaiden" maailman tarpeiden tyydyttämisen keskeisyys on johtanut tarpeeseen demonisoida erilainen Venäjä. 1990-luvulla presidenttien Bush ja Clinton avulla suoritettu Venäjän ryöstö ja rahasäkit mukanaan kuljettaneiden oligarkkien tukeminen muutossa länteen ei tyhjentänyt Venäjää. Jäljelle jäi runsaasti ryöstämättä jääneitä luonnonvaroja.

Nyt länteen muuttaneet oligarkit rahoittavat USA:n ja CIA:n ohella kaikkia niitä voimia, jota yrittävät tehdä presidentti Putinin työn vaikeammaksi. He pyrkivät uuteen vallankaappaukseen. Rahaa löytyy myös suomalaisten korruptoimiseen.

Miksi USA:n edellinen suurlähettiläs Orek opettaa Aalto-yliopistossa? Mihin hän tarvitsee suurta kiinteistöä Helsingin keskustassa? Kuinka CIA, NED ja erilaisia nimiä omaavat "ihmisoikeusjärjestöt" muun muassa "demokraatit ulkomailla" vaikuttavat Suomen järjestöissä?

Yle:n FSB-uutista seuratessa jää miettimään onko uutinen suoraan CIA:n ja hybridikeskuksen suunnittelema, vai onko sen tekemiseen päässyt mukaan koulutetuja suomalaisia toimittajia.

CIA:n kellonsoittajaksi päätynyt Robert Baer kuvaa kirjoissaan kuinka hänellä oli Sarajevossa vuonna 1990 miljoonia dollareita käytössään. Niillä hän keksi kansanryhmien vastakkainasettelua voimistavia valheellisia uutisia osana provosointia sotaan.

Yle:n FSB-uutisen kohdalla jäin pohtimaan, oliko kyseessä CIA:n laatima uutinen. Sattoiko NATO:n hybridikeskus olettaa, että demonisoimalla Venäjän yhteiskuntaa suomalaiset kääntyisivät NATO:on liittymisen kannattajiksi?

Valtioneuvosto on rakentanut aukottoman sensuurijärjestelmän. Nähtäväksi jää, taipuuko Suomen kansa tämän propagandan alle vai onko sen perusitsetunto niin vahva, että se näkee oman etunsa rauhan ja ystävyyden rakentamisessa.

Avainsanat: FSB, kidutus, Yle:n luotettavuus, CIA Suomessa, puolitotuudet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini