Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Helsingin Sanomien satu Balkanilta

Sunnuntai 20.1.2019 klo 15.10 - Pirkko Turpeinen-Saari


Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi julistaa 22.12.2018 lehdessään kuinka "Faktapohjaisessa journalismissa ei ole sijaa kompromisseille".

17.1.2019 Otsikolla "Trumpin katse nyt Kosovoon", toimittajat Tommi Hannulan ja Jussi Niemeläisen faktat ovat hukassa.

Tekijät toteavat, että "Kosovo irtautui Serbiasta käytännössä vuosina 1998–1999 käydyn sodan myötä ja julistautui itsenäiseksi vuonna 2008. Serbia ei ole tunnustanut Kosovon itsenäisyyttä vaan pitää tätä virallisesti maakuntanaan."

Kosovo ei irtautunut Serbiasta. Yhdysvallat ja EU:n NATO–maat halusivat hajottaa liittoutumattoman Jugoslavian ja miehittää sen sotilaallisesti. Hajottamissotien loppuvaiheessa Serbia (tuolloin Jugoslavia) ei halunut antautua koko Jugoslavian NATO-miehitykseen. Sen seurauksena USA ja NATO-EU aloittivat lähes 3 kk kestäneet pommitukset, siviilikohteet mukaanluettuna. Bosnia-Hertsegovina oli jo NATO:n miehittämä ja USA/EU:n hallinnon alainen.

USA ja EU:n NATO-maat tukivat Kosovon albaaniterroristeja niin aseeellisesti kuin taloudellisesti. Terroristiarmeijan KLA:n johtaja oli samalla myös äärimmäisen väkivaltaisena tunnettu Drenica-ryhmän albaani-mafiajohtaja Hashim Thaci, joka tavoitteli etnisesti puhdasta albaani-Kosovoa.

Pommitukset päättyivät YK:n päätöslauselmaan 1244, jossa päätetään Kosovon kuuluvan Serbiaan. Kosovoon päätettiin sijoittaa tilapäinen YK/NATO- miehityshallinto. Päätöslauselmaa ei ole peruutettu YK:ssa. Miksi sitten Serbia tunnustaisi itselleen kuuluvan alueen itsenäisyyden.

Helsingin Sanomat kirjoittaa: "YK:n turvallisuusneuvoston pysyvä jäsen Venäjä tukee asiassa Serbiaa, mikä käytännössä estää Kosovon YK-jäsenyyden."

Tosiasiassa Suomen presidentti Ahtisaari valmisteli Kosovon itsenäisyysjulistusasiakirjan, mutta YK:n turvallisuusneuvosto ei hyväksynyt sitä eikä Kosovon itsenäisyyttä. YK:n turvallisuusneuvoston kaikkien jäsenmaiden enemmistö ei hyväksynyt Ahtisaaren ehdotusta eikä siis pelkästään pysyvä jäsen Venäjä.

Kosovon itsenäisyysjulistus on riidanalainen. Kansinvälinen rikostuomioistuin ICJ totesi kansojen saavan julistautua itsenäiseksi. Julistaa kyllä saa. Lisäksi ICJ edellytti Kosovon YK-hallinnon alaisen parlamenttia muistuttavan joukon äänestäneen itsenäisyydestä yksityishenkilöinä! Muuten näet joukko olisi rikkonut YK:n päätöstä 1244.

HS lainaa vielä Yhdysvaltojen haukkoja edustavan Atlantic Council' in asiantuntijaa Daniel Vajdich'ia "Yhdysvaltojen strategisissa intresseissä on selvittää kiista, jolla Venäjä kiristää Serbiaa alistumaan sen tahtoon ja pitää Balkania alati epävakaana."

Lehti unohtaa mainita faktat. Yhdysvallat ja NATO/EU painostivat liittoutumatonta Jugoslaviaa alistumaan sotilaallisella väkivallalla ja talouspakotteilla tahtoonsa vuosina 1991-1999. Heti viimeisten pommitusten päätyttyä Yhdysvallat alkoi rakentaa jättimäistä sotilastukikohtaa Bondsteeliä Serbiaan kuuluvaan Kosovoon.

Presidentti Ahtisaari auttoi kaikin mahdollisin keinoin Yhdysvaltoja ja NATO:a saavuttamaan tavoitteensa. NATO:n hybridikeskuksen sijoituttua Helsinkiin, koko Suomen media, Helsingin Sanomat etunenässä jatkavat 1990-luvulla aloitettua NATO-propagandaa, josta presidentti Koivisto aikoinaan mainitsi tuskastuvansa. 

Sota Jugoslaviaa vastaan rikkoi YK:n peruskirjaa artikla 2, joka kieltää voimankäytön itsenäistä valtiota vastaan, joka ei ole käyttäytynyt hyökkäävästi muita valtioita kohtaan.

Sota rikkoi myös NATO:n peruskirjaa, joka määrittelee NATO:n puolustusliitoksi

Sota rikkoi USA:n perustuslakia

Sota rikkoi kansainvälistä lakia koska pommituksissa käytettiin uraani- ja rypälepommeja

Sota rikkoi Wienin konventiota niin Rambuillet'in neuvottelussa kuin myös Ahtisaaren neuvotellessa pommitusten lopettamisesta. Sopimus kieltää pakotuksen ja voimankäytön.

Sota rikkoi Saksan perustuslakia.

Mielenkiintoisin yksityiskohta on Bondsteelin sotilastukikohta. Onko muilla kuin Yhdysvalloilla otsaa rakentaa sotilastukikohta YK:n hallinnon alaisena olevaan Serbialle kuuluvaan maakuntaan. Tosin presidentti Ahtisaari kiiruhti laillistamaan tilanteen julistuttamalla alueen "itsenäiseksi" kun pommitusten päättymisestä oli kulunut kahdeksan vuotta.

NATO-propaganda ei ole vain propagandaa, vaan se on myös tekoja. Propagandan seurauksena uhkaillaan sotilaallisesti, asetetaan talouspakotteita, rikotaan kansainvälisiä lakeja.

Propaganda nostaa ihailun kohteeksi henkilöitä, jotka palvelevat NATO-propagandan avulla tehtäviä tekoja. Suomessa näitä vaikuttavia henkilöitä ovat Martti Ahtisaari, Elisabeth Rehn, Helena Ranta ja Pekka Haavisto. Kaiki he ovat julkisuudessa vuodesta toiseen vahvistaneet median propagandaa esiintymällä asiantuntijoina, joiden asiantuntijuus ohjaa ainoastaan propagandan voimistumiseen.

Tutustuin Espanjassa asuessani NATO:n eläkkeelle jääneeseen tiedottajaan. Pitkien keskustelujen aikana totesimme olevamme sama mieltä Kosovon tapahtumista. Kysyin häneltä kummissani, miksi sitten valehtelit? Hän vastasi. "Katsos minulla on kaksi poikaa, joiden opskelut yksityisissä yliopistoissa maksavat. En voinut muuta kuin puhua, sitä mitä minulta odotettiin."

Niinpä! Ahtisaari sai palkinnoksi Nobelin, Rehn, Ranta ja Haavisto ovat NATO-julkisuuden kunnioitettuja jäseniä.Haavisto muisti todeta kun häneltä kysyttiin kemiallisen tehtaan tuhon merkitystä terveydelle:"Kai ne tehtaat olivat heikossa kunnossa jo ennen pommituksia!" siten uhrit olivat itse syyllisiä kohtaloonsa.Propagandaa suoltavat toimittajat kirjoittava usein pakon edessä. Muuten on edessä karkotus Siperiaan.

Avainsanat: Kaius Niemi, Helsingin Sanomat, Balkanin tilanne, NATO-propaganda


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini