Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Aivopesun monet ulottuvuudet

Keskiviikko 15.1.2020 klo 13.24 - Pirkko Turpeinen-Saari


Sen sijaan, että ajattelin kirjoittaa serbikulttuurin tuhosta YK:n, NATO:n ja EU:n valvovan silmän alla, päätinkin kirjoittaa suomalaisen kulttuurin tuhosta.

Suomalaisten aivopesu ja kulttuurinen surkastaminen tapahtuu valtamedian toimesta. Se tapahtuu Yle:n uutisissa, dokumenteissa ja taide-esityksissä. Ei kuitenkaan pelkästään valtamedian toimesta. Eilen koin Syyriaa-koskevan paneeliesityksen, jossa kaksi alustajista oli Yle:n vakituisia Lähi-Idän toimittajia.Aivopesun uusi aluevaltaus.

Koivisto-dokumentin aivopesuosuus liittyi rekvisiittaan ja siihen mitä jätettiin pois. Koiviston NATO-kriittisyyttä ei nähdäkseni mainittu, mutta erityisesti ei mainittu hänen syvää vihaansa ja inhoaan valtamedian serbivastaista NATO-propagandaa kohtaan. Dokumentissa mainittiin monissa yhteyksissä kuinka Koiviston syvimmistä ajatuksista oli vaikea päästä perille. Hänen esipuheensa teokseen "Toisenlainen totuus Kosovosta" ei jätä hänen tunteistaan arvailulle varaa. Varsinkin kun ottaa huomioon koko kirjan sisällön.

Ulkopolitiikasta väläytettiin Tianmenin aukion "verilöylyä" oikein ruumista esittävän kuvan kanssa. Yhdysvaltojen ulkoministeriön julkitulleista raporteista ilmenee, että aukiolla ei kuollut ketään ja mieltään osoittaneiden, CIA:n kouluttamien opiskelijajohtajien siirtyminen pysyvästi pois Kiinasta Hong-Kongin kautta hoidettiin Yhdysvaltojen lähetystön toimesta.

Sankariviittaa puettiin myös "aktivisti" poliitikko Jeltsinin ylle, jonka tiedetään saaneen runsaasti CIA-rahaa ja lisäksi vaalikampanjatukea 1996-vaaleihin.

Koiviston hautajaiskuvat zoomattiin Mannerheimin patsaan hevosen korvan takaa liittäen siten Koivisto ikäänkuin tähän uljaaseen suomalaiseen porvarilliseen "vapaussotatarinaan" kun kohteelta ei voitu enää kysyä moiseen allegoriaan lupaa.

Seurasin eilen Ydin-lehden järjestämää paneelikeskustelua Lähi-Idästä. Keskustelijoina Tom Kankkonen ja Antti Kuronen Yle:stä sekä Liisa Liimatainen, joka viimeksi mainittu jäi mietteisssään hieman sivummalle.

Keskustelun aikana kävi ilmeiseksi kuinka Yle:n toimittajilla on vahva ideologinen pohja ja varmuus siitä, että toimittajalle riittää, että tapaa "toisinajattelijoita" ja samaistuu heihin. Todennäköisesti "länteen erityisesti Yhdysvaltoihin ja sen tiedonvälitykseen" samaistuminen on oleellinen vaikuttava tekijä.

Olin odottanut, että paneelin jäsenet toisivat ilmi "länsimaiden" tavoitteet Syyrian hallituksen vaihtamiseksi - teemalla "Assadin on lähdettävä". Odotin, että kuulijat saisivat tietää, että "länsimaat" uskoivat muslimiveljeskunnan avulla saavansa Syyrian haltuunsa, kuten Egyptissä hetkeksi tapahtui.

Olin pudota tuolitani kun kuulin vastauksena kysymykseeni lännen vaikutuksesta, että: "EU-maat eivät ole vaikuttaneet". Uskomus tällaisesta vaikuttamisesta olisi "salaliittoteorioita" tokaisi Kankkonen.

Thierry Meyssanin erinomainen kirja In front of our very eyes, jossa kuvataan yksityiskohtaisesti USA:n ja EU-maiden tukemien jihadistien toiminta terroritekoineen kertoo jotakin aivan muuta. Ranska veti sotilaansa Syyriasta Libanonin puolelle sopimuksesta jo ensimmäisen sotavuoden aikana. Ranska jatkojalosti Turkin varastaman öljyn vuosien ajan. Sementtitunneleiden massiivinen rakentaminen jihadisteille sai myös taustoituksensa.

USA:n ja EU-maiden talouspakotteet sodan kammottavien kärsimysten lisänä ovat myös EU:n vastuulla. Kulttuuriaarteiden tuhoaminen Syyriassa mm Palmyrassa on saanut USA:n ja EU:n toimien siivittämänä tapahtua aivan kuten Afganistanissa tai Kosovossa.

Balkanilla Yhdysvallat ja EU-maat tukivat jihadisteja ja kalifaatin rakentamista Bosniaan ja Kosovoon. Myös Syyriassa kalifaattia rakentanut ja siitä edelleen haaveileva ISIS on "lännen" luomus.

Yle:n toimittajilla oli selvät pahikset: Syyrian (Lähi-Idän ainoan sekulaarisen maan) hallitus, Iran ja Venäjä. Hyviksiä ovat Yhdysvallat ja Kurdit.

Samalla tavoin Balkanilla demokratiaa ja kansanryhmien tasa-arvoa tukeva presidentti Milosevic leimattiin lännen valtamediassa pahikseksi ja kalifaattia rakentavat Bosnian muslimit ja etnisesti puhdasta muslimi-Kosovoa etnisen puhdistuksen ja pogromien avulla rakentavat albaanit puolustettaviksi hyviksiksi. Yhdysvaltojen presidentti Clinton rahoitti ja aseisti molempia ja pommitti serbejä. Hän kävi jopa kalifaatin suunnittelijan ja rakentajan presidentti Izetbegovicin  kuolivuoteella. Kosovossa taas albaanijohtajat ovat rakennuttaneet hänelle komean patsaan. 

Presidentti Clinton pääsi tavoitteeseensa. NATO-miehityksen avulla Kosovoon, Serbian maaperälle, rakennetiin massivinen Yhdysvaltojen sotilastukikohta Bondsteel.

Kansanedustaja Anna Kontulan mielenosoitusmatkan kuvaus Helsingin Sanomissa vuorostaan kuvaa lehden ja valtamedian asennetta erinomaisesti. Taustakuvaukseksi palestiinalaisten ihmisoikeuksien kuvaukseksi riittää se, että "Gaza on pieni maakaistale Välimeren rannalla. Israel ja Egypti ovat saartaneet aluetta yli kymmenen vuotta. Saartoa perustellaan turvallisuudella, mutta se on johtanut pahaan humanitaariseen katastrofiin."

Siinä se! Valtamedian tyhjentävä taustoitus Palestiinasta. Lehti käsittelee asiaa Israelin turvallisuuskysymyksenä, myötäilee Yhdysvaltojen ja sen liittolaisen gangsterismia. Israel miehittää paitsi Palestiinaa myös Syyriaa eikä sillä ole rauhansopimusta Syyrian kanssa. Yhdysvallat on "tunnustanut" Syyrialle kuuluvan Golanin Israeliin kuuluvaksi.

Palestiinan kysymys oli presidentti Kekkoselle eräs merkittävimpiä kansainvälisiä kysymyksiä. Hänen mukaansa on mahdotonta saada aikaan maailmaan rauhaa elleivät palestiinalaiset saa oikeutta.

Syyria-paneeli antoi jälleen perusteen olla seuraamatta Yle:n uutisia. Työssäni kohti oikeudenmukaisempaa maailmaa ja totuuteen pohjautuvaa, inhimillisyyden huomioon ottavaa tiedonvälitystä on käytettävä muita lähteitä.

Avainsanat: Koivisto-dokumentti, Syyria paneeli Yleläisittäin, Anna Kontulan Palestiina-visiitti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini