Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Perustuslakivaliokunnan oikea päätös

Keskiviikko 28.4.2021 klo 12.06 - Pirkko Turpeinen-Saari


Perustuslakivaliokunta tuli niukasti edes jollakin tavoin perustuslakia noudattavaan päätökseen. Olin odottanut että edes Saksan perustuslakituomioistuin olisi tehnyt vastaavan kielteisen päätöksen elpymispaketin suhteen. Saksan tuomioistuin on sentään juridinen oikeusistuin eikä poliitikoista koostuva konklaavi.

Suomessa on harvoja valtiosääntöasiantuntijoita. Tai sitten useimmat vaikenevat. Keskeisenä asiantuntijana elpymispaketin suhteen esiteltiin oikeustieteen tohtori Allan Rosasia, joka jo alkumetreillä, lehtitietojen mukaan, totesi elpymispaketin olevan sopusoinnussa perustuslakimme kanssa.

Onko Allan Rosas rippumaton juristi? Hän on toiminut vuosina 1995-2001 Euroopan komission oikeudellisena pääneuvonantajana ja EU:n oikeudellisen yksikön varapääjohtajana. Sen jälkeen hän toimi Euroopan unionin tuomioistuimen tuomarina vuosina 2002–2019.

Curriculumista päätellen hän on hiusmartoaan myöten EU:n valtaintressien vartijana.

Oikeudellisena pääneuvonantajana toimiessaan en havainnut hänen ainakaan julkisuudessa arvostelevan holokaustin uhrien serbien pommituksia ja 10 vuotta kestäneitä talouspakotteita. En myöskään havainnut oikeudellsilta neuvonantajilta mitään kritiikkiä sille, että Yhdysvallat rakensi laittomasti jättimäisen sotilastukokohdan Serbian maaperälle, joka YK:n päätöksellä kuului Serbialle.

NATO-miehityksen avulla muodostettu Kosovon mafia-valtio, jossa, tosin NATO:n liittolaisina toimineet albaaniterroristit, saivat muodostaa alueen poliisitoimen ja myöhemmin armeijan ei herättänyt oikeudellisia toimenpiteitä Euroopan komission tai Eurooppaneuvoston taholta. Serbiasukkaiden jatkuva kansanmurha ei herättänyt oikeudellista omaatuntoa.

Yhdysvaltojen Serbiaan kuuluvan Kosovon maaperälle rakennettu jättimäinen laiton sotilastukikohta sekä USA:n sotilaallisesti miehittämän EU-Saksan taloudelliset intressit näyttävät ratkaisevan sen mitä on oikeus ja oikeudenmukaisuus.

Tuon oikeustajun mukaan Kosovon terroristi-armeija on saanut Yhdysvalloilta tähän mennessä 200 humvee sotilasajoneuvoa ja lisää varusteita tulee. Presidentti Ahtisaaren johdolla laittomasti itsenäiseksi julistettu Kosovo on suoraan Yhdysvalloista riippuvainen sotilasleiri, joka toimii 68 000 (presidentti Trumpin ilmoitus) Saksaan sijoitetun yhdysvaltalaissotilaan sivustatukena.Kosovossa tehtävänä on varmistaa CIA:lle tärkeät huume- ja elinkaupan reitit.

Yhdysvallat edellyttää Euroopan maiden sijoittavan lisääntyvästi sotilasvarusteluun. Jos tuo rahamäärä sijoitettaisiin ihmisten hyvinvointiin, koulutukseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan ei elpymispakettia tarvittaisi. Sotilaallinen toiminta on tutkitusti suurin uhka ilmastolle.

Senaattori Dick Marty tutki Euroopan neuvoston valtuuttaman Kosovon mafiaa.Hän luovutti raporttinsa jo 10 vuotta sitten Euroopan neuvostolle, joka hyväksyi sen. Vaikka hän paljasti Drenica-mafia-ryhmän johtajien toimet ja sotarikokset, vaikka EU:n EULEX laillisuusvalvontaprojektia toteutettiin Kosovossa, mitään ei EU-tasolla tapahtunut. Vasta vuonna 2020 mafia-pomo, yksi sadoista, Kosovon presidentti Thaci haastettiin oikeuteen.

Dick Martyn käsitys EU-komission toimista ja Euroopan parlamentista on lohduton. Hän katsoo Euroopan johtajien puhuvan ihmisoikeuksista sunnuntaina ja rikkovan niitä maanantaina.

Samaan käsitykseen saattaa päätyä myös perustuslaillisuuden toteutumisesta. Jos laki on taloudellisen mielivallan esteenä, laki saa väistyä.

Avainsanat: perustuslakivaliokunta, EUn elpymispaketti, perustuslakiasiantuntijat, Allan Rosas,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini