Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Kohti laittomuuden aikaa

Keskiviikko 16.6.2021 klo 11.24 - Pirkko Turpeinen-Saari


Euroopan komissio syyttää Saksaa vakavasta laittomuudesta. Saksan perustuslakituomioistuin on kyseenalaistanut Euroopan keskuspankin rahapolitiikan ja sen, että se on ratkaisuissaan mitätöinyt periaatteet, joiden mukaan EU-valtiot eivät voi joutua vastaamaan toinen toistensa veloista.

Olen tottunut arvostamaan Saksan perustuslakituomioistuinta ja Saksan tuomioistuinlaitosta kohtalaisesta linjakkuudesta poliittisesti tulehtuneissakin kysymyksissä.

Euroopan unionin tuomioistuin päätyy ratkaisuihin sen mukaan, ovatko ratkaistavat asiat sopusoinnussa Euroopan unionin perussopimuksen kanssa. Siis noudattavatko ratkaistavaksi tulevat asiat kapitalistisen järjestelmän sisäistä logiikkaa. 

Euroopan unionin oikeusjärjestelmällä ei ole ollut pahaa sanottavaa valtiorajojen muuttamisesta, sotien aloittamisesta, liittoutumattomien maiden pommittamisesta, ulkomaisen jättisotilastukikohdan rakentamisesta eurooppalaisen liittoutumattoman maan maaperälle, tiettyjen etnisten ryhmien omaisuuden konfiskoinnista, poliittisen tuomioistuimen perustamisesta, EU:n oman oikeusjärjestelmän pystyttämisestä huolimatta mafiavaltion ylläpitämisestä keskeisellä Euroopan alueella.

Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Paavo Rautio luonnehtii tänään 16.6.2021 EU-komission aloittamaa rikkomusmenettelyä Saksaa vastaan po. perustuslakituomioistuimen menettelystä "imperiumin vastaiskuksi".

Todellakin! EU-komissio on vaaleilla valitsematon imperiumi, jonka tehtävänä on toteuttaa kapitalistisen aseteollisuuden ja NATO:n tavoitteita yhteistyössä Yhdysvaltojen valtapyrkimysten kanssa. Yllämainitsemani kriittiset näkökohdat oikeusjärjestelmän puutteista liittyvät tilanteisiin, joiden syntymisessä Yhdysvaltojen painostus on ollut keskeinen.

EU-komissio osoittaa käytännöillään pyrkivänsä ohittamaan yksittäisten jäsenvaltioiden suvereenin oikeuden ajatella itse ja toteuttaa perustuslakiensa oikeudellisia periaatteita.

Samaan ajattelutapaan, suorastaan ideologiaan, liittyy myös se, että Euroopan unionin eduselimet, parlamentti, neuvosto ja komissio, ovat ilmaisseet EU-maiden siirtyneen osaksi "sopimusvaraista demokraattisten maiden yhteisöä". Tämä yhteisö käsittää maailman maista ainoastaan Yhdysvallat ja Euroopan unionin maat.

Siten laillisuutta, yhteistyökykyä ja rauhaa mitataan vain tähän yhteisöön kuuluvien valtioiden keskinäisten määrittelyjen pohjalta.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö päätti Bratislavassa pitämässään kokouksessa v. 2000, että kansainväliset lait saavat väistyä, jos ne estävät Yhdysvaltoja pääsemästä päämääriinsä, NATO:n laajentamiseen Baltiasta Odessaan ja Venäjä pääsyn estämiseen Itämerelle.

"Sopimusvarainen uusi kansainvälinen järjestelmä" perustuu sotaisuuteen, ei yhteistyöhön. Esimerkkeinä tästä kansainvälisistä laeista ja YK:sta riippumattomasta käytännöstä ovat olleet Afganistanin sota, Irakin sota, Libyan pommitukset, lukuisat Lähi-Idän värivallankumoukset, Syyrian sota, Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus. Kaikkien näiden tuhotöiden jäljiltä on valtava määrä kurjuutta, josta "sopimusvarainen yhteisö" ei näytä kantavan vastuuta.

Tätä muutosta voi kutsua muutokseksi kohti laittomuuden aikaa. Euroopan komission isku arvostettua Saksan perustuslakituomioistuinta vastaan on alkusoitto Euroopan sisäiselle laittomuuden legitimoinnille, itsenäisen ajattelun loppumiselle ja mielivallalle.

Kun "sopimusvarainen yhteisö" päättää sopimusvaraisesti pommittaa, pommitetaan. Kun sopimusvarainen yhteisö perustaa poliittisen tuomioistuimen, jossa pommituksen uhrit ovat syytettyjen penkillä ja pommittajat tuomareina, EU-oikeus toteutuu sopimusvaraisesti. 

Näyttää siltä, että Euroopan Unionin päätöksenteon täydellinen vieraantuminen jäsenvaltioiden kansoista on mennyt niin pitkälle, että siltä tieltä on enää vaikea palata.

Avainsanat: Saksan perustuslakituomioistuin, EU-tuomioistuin, EU-komissio, sopimusvarainen demokraattisten maiden yhteisö, Bratislava 2000, kv lait ja sopimukset, YK


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini