Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

GAZA JA KOSOVO - YHDYSVALTOJEN EKSPANSIIVISET HANKKEET

Tiistai 14.5.2024 klo 11.53 - Pirkko Turpeinen-Saari


GAZA JA KOSOVO – YHDYSVALTOJEN EXPANSIIVISET HANKKEET

 

Israelin hallitus on päättänyt tuhota Palestiinan kansan pommittamalla ja näännyttämällä nälkään ja sairauksiin. Useiden ministerien on todettu sanovan, että palestiinalaiset ovat eläimiä ja saavatkin kuolla, Suuri osa Israelin valtion asukkaista, yli 60% kannattaa hallituksen suunnitelmaa.

 

Palestiinan vapautusliike ja vuoden 2006 vaalit voittanut Hamas hallinnoi Gazaa. 75 vuotta jatkuneen Israelin miehityksen ja sorron lopettamiseksi Hamas hyökkäsi Gazan rajalla pidettyyn konserttiin saadakseen panttivankeja, joiden avulla voisi neuvotella sorron lopettamisesta ja tuhansien Israelin vankiloissa olevien palestiinalaisvankien vapauttamisesta, joista vangeista suurin osa on vangittuna ilman oikeudenkäyntiä.

 

Reaktiona tähän miehityksen alla olevien palestiinalaisten kansainvälisten lakien mukaan oikeutettuun hyökkäykseen (miehityksen alla olevilla on oikeus puolustautumiseen, ei miehittäjä Israelilla) Suuri osa siviiliuhreista oli Israelin hätääntyneen ja vailla järjestystä olevan armeijan tappamia.

 

                                                                       ***

Israelin armeija ryhtyi raivoisaan hyökkäykseen Gazan asukkaita vastaan. Se tuhosi käytännössä koko Gazan rakennuskannan, sairaalat, moskeijat, koulut, yliopistot, museot pyrkien tuhoamaan kaiken mikä osoittaisi palestiinalaisten asuneen alueella paljon ennen juutalaissiirtolaisten tuloa.

 

Israel on säännöstellyt koko miehityksen ajan palestiinalaisten ravinnon- ja vedensaantia. Kaikki rakennustarvikkeet ja veden laadun ylläpitämiseksi tarvittavat laitteet ovat olleet Israelin vallan alla. Israel on säännöstellyt liikkumavapautta, matkustaminen on ollut äärimmäisen vaikeata. Jopa meren rantaa on valvottu ilmasta käsin ja kalastajat pääsevät vain pienen matkan päähän rannasta.

 

Yhdysvaltojen tukemien pommitusten kestettyä yli puoli vuotta suuri osa 1,2 miljoonaisesta väestöstä on kuolemassa nälkään, janoon ja sairauksiin, joihin ei saa lääkkeitä.

 

Avustustarvikerekat seisovat jonossa Egyptin rajalla, jonka Israel on nyt tuhonnut pommituksin. Laittomat, yleensä Yhdysvalloista tulevat siirtokuntalaiset estivät aseilla uhaten rekkojen etenemisen, silloin kun jokin niistä vielä pystyi ylittämään rajan.

 

Miksi tämä USA:n ja Israelin yhteistyössä tapahtuva teurastus ja tuholaistoiminta saa jatkua?

 

                                                                       ***

Nyt rakennetaan monikerroksisille valheille naamioita.

Yhdysvallat väittää rakentavansa valtavan laiturin avustustarvikkeiden vastaanottamista varten, joita hypoteettiset laivat toisivat palestiinalaisten hengissä pitämiseksi.

 

Miksi tarvitaan jättilaituri, johon tulevat tarvikkeet Israel voisi tuhota hetkessä? Miksi USA ei edellytä Israelin avaavan Egyptin raja-asemaa, jossa täydet rekat odottavat?

 

Onko sittenkin niin, että Yhteistyössä Israelin kanssa USA rakentaa sotilastukikohdan Gazaan odottamaan ja varmistamaan alueen tyhjentämistä palestiinalaisista.

 

Miksi USA on vastustanut toistuvasti itsenäisen Palestiinan muodostumista YK:n täysivaltaiseksi jäseneksi? Maa on vastustanut systemaattisesti myös kaikkia tulitaukoehdotuksia. 

 

Itsenäinen Palestiina olisi luonnollinen Gazan läheltä Välimerestä löytyneen kaasuesiintymän haltija. Onko niin, että Dick Cheneyn puheenvuoroa Vice-elokuvassa lainatakseni, ”siellä missä on öljyä, siellä USA.” Yhdysvaltoja ja Israelia kiinnostaa valta ja raha. Yhdysvaltojen kongressi on AIPACin ja aseteollisuuden hallitsema. Palestiinan kansakunnan elämällä ei ole heille mitään arvoa. 

 

                                                                 ***

 

1980-luvulla Ronald Reagan pani tavoitteekseen Jugoslavian kommunistijohtoisen sosialistisen liittovaltion hajottamisen. Bush vanhempi valmisteli hankkeen yhdessä Saksan liittokansleri Helmut Kohlin kanssa. Menetelmänä oli yht’äkkinen kaikkien Jugoslavian lainojen irtisanominen yhteistyössä IMF:n ja maailmanpankin kanssa.

 

Sen rinnalla oli CIA:n vahva propagandakampanja toisen maailmansodan aikaisten vastakkainasettelujen nostattamiseksi uudelleen.

 

Toisen maailmansodan aikana Balkanilla oli Kroatian fasistinen liittovaltio, joka pystytti 17 keskitysleiriä ortodoksisille serbeille, kommunisteille ja juutalaisille. Kosovon alueen albaanit toimivat Kroatian liittolaisina.

 

Sodan traumoista huolimatta kansanryhmät päättivät jatkaa yhteiselämää ja Jugoslavian serbienemmistön avulla maasta muodostui kaikkien 12 kansanryhmän tasa-arvoinen liittovaltio. Maa oli 24 sijalla kansantulolla mitattuna.

 

                                                                 ***

Euroopan unionin perustavassa kokouksessa 1992, Saksa, liittokansleri Helmut Kohlin suulla ehdotti Kroatian osavaltion itsenäisyyden tunnustamista, minkä jokainen tiesi johtavan sotaan laillista liittoarmeijaa vastaan. Kroatian puolustusministeriksi valittiin Kanadan natsidiasporan jäsen. Saksa oli luvannut Kroatialle aseita Itä-Saksan ylijäämävarastoista.

 

Yhdysvallat lupasi lainoja jokaiselle osavaltiolle, joka julistautuisi itsenäiseksi ja saisi vaaleissa sopivan poliittisen kokoonpanon, mutta ei Jugoslavian liittovaltiolle.

 

                                                              ***

Bosnian sota ratkesi myös Yhdysvaltojen sekaantumisella. Eri kansanryhmät olivat sopineet alueen jakamisesta serbien, kroaattien ja Bosnian muslimien alueisiin Lissabonissa. Bosnian presidentiksi valittu Fikret Abdic ei päässyt valtaan vaan hänen ohitseen valikoitui Alija Izetbegovic, joka vuonna 1970 oli kirjoittanut Islamilaisen julistuksen, jonka mukaan ”paras serbi on kuollut serbi”. USA taivutteli hänet poistamaan allekirjoituksensa Lissabonin sopimuksesta ja valitsemaan väkivallan tien.

USA toimi yhteistyössä Osama bin Ladenin kanssa, joka toimitti Bosniaan 10 000 jihadistitaistelijaa. Izetbegovic toivotti heidät tervetulleeksi arabiankielisellä rukouksella ottaessaan vastaan heidän ohimarssinsa. Nämä taistelijat kuvasivat mielellään itsensä serbisotilaan katkaistua päätä nostaen.

 

Sodan ensimmäinen vaihe päättyi ”Operaatio myrskyyn”, jossa yhdysvaltalaiset MPRI sotilaat kouluttivat 10 kuukauden ajan kroaattiarmeijaa tyhjentämään 250 000 serbiasukasta Kroatian Krajinasta, mikä oli ollut heidän sukujensa kotipaikka 1600-luvulta lähtien.

Yhdysvaltojen kaikissa sotilasakatemioissa opetetaan Operaatio Myrskyn taktiikkaa ja Yhdysvaltojen puolustusministerit kutsuvat sitä "upeimmaksi taisteluksi sitten toisen maailmansodan".

 

Peittääkseen Operaatio Myrskyn kammottavuudet, Yhdysvallat keksi Srebrenica-kansanmurhatarun, jossa väitetyn 8000 muslimipojan ja- miehen sijaan löytyi vain alle 2000, enimmäkseen taistelussa kaatuneen ruumista.

 

Rauhanneuvottelut pidettiin Daytonissa 1995.

 

 

                                                                       ***

 

Kosovon maakunnan albaaniasukkaat olivat 10 vuoden ajan halunneet muodostaa alueesta puhtaan albaanivaltion, ilman serbejä. Toisen maailmansodan asenteet oli nostettu pintaan. Albaanit kieltäytyivät Jugoslavian valtion kouluista, terveydenhuollosta ja vähitellen myös käymästä työssä serbi -johtoisissa tehtaissa. Kieltäytymisiin liittyi väkivaltaa mm poliiseja kohtaan. Poliisien autoja ammuttiin väijytyksistä.

 

Yhdysvallat halusi muodostaa vahvan läsnäolon Balkanille. Se halusi NATO-miehityksen koko Jugoslaviaan. ETYJ-tarkkailijat olivat Kosovossa läsnä ja tarkkailivat myös Racakin kylässä alkutalvesta 1999 käytyjä taisteluita, jotka syntyivät, kun poliisit olivat etukäteen ilmoittaneet tulevansa kylään takavarikoimaan laittomia aseita. Kylässä ei ollut siviilejä, vaan se oli KLA-taistelijoiden tukikohta.

 

ETYJ:n tarkkailijoiden johtaja William Walkerilla oli kaksoisrooli, hän oli myös CIA:n palkkalistoilla. CIA:lla oli toimisto Albanian puolella kuten sillä on 12 toimistoa nyt yli 20v myöhemmin Ukrainan Venäjän-vastaisella rajalla. Walker lavasti taistelussa kaatuneet teloitetuiksi keräämällä heidät yhteen kuoppaan ja keräämällä lehtimiehet toteamaan tilanteen hänen kuvauksensa mukaiseksi.

 

Olen kuvannut Racakin kylän taistelun kirjassani ”Lupa olla julma.” Salaamalla suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimukset tapahtumien kulusta, Suomen ja Saksan hallitukset salasivat myös tutkimustulokset ja antoivat presidentti Bill Clintonin julistaa valheellisen kuvauksen, jonka Walker hänelle tarjosi.

 

                                                                         ***

Presidentti Clinton käytti Racakin ”teloitusta” syynä Jugoslavian pommitusten aloittamiseen.

 

Ennen pommitusten aloittamista Ranskan Rambuilletissa oli laadittu sopimusluonnokset Jugoslavian liittovaltion ja albaanien välillä. Viime hetkessä Yhdysvallat lisäsi siihen lausekkeen, joka olisi edellyttänyt koko Jugoslavian NATO-miehitystä. Siihen Jugoslavia ja presidentti Milosevic ei tietenkään voinut suostua.

 

USA:n ja Länsi-Euroopan media, markkinointitoimisto Ruder-Finnin johdolla, oli saatu selostamaan serbit väkivaltaisina ja alistavina kun taas kroaatit, Bosnian muslimit ja Kosovon albaanit uhreina.

Saksan oikeuslaitos näki asian toisin: Münsterin korkeimman hallinto-oikeuden päätös koskien Kosovon albaanien palautusta Saksasta takaisin Kosovoon on seuraava: ”Kosovon albaanit eivät ole olleet eivätkä ole alueellisen tai valtakunnallisen vainon kohteena Jugoslavian liittotasavallassa.”

 

Yhdysvalloissa alettiin turvautua dominoteoriaan. ”Ellei levottomuuksia Kosovossa pysäytetä nyt, ne saattavat levitä naapurimaihin” sanoi USA:n ulkoministeri Albright Saksan ulkoministeri Kinkelille. (Albright tuli tunnetuksi lausahduksestaan, että puoli miljoonaa kuollutta lasta Irakissa, on sopiva hinta. Kinkel vuorostaan siitä, että hän heti ulkoministeriksi tultuaan lausui toimittajille ”serbit on saatava polvilleen” Biden, tuleva presidentti vuorostaan sanoi serbien olevan ”kretiinejä”.)

 

 

Pommitukset alkoivat 24.3. 1999

 

NATO:n laittomat pommitukset kestivät kesäkuuhun saakka ja loppuivat siihen, kun lentäjät sanoivat, että ei ole enää mitään pommitettavaa. Tehtaat, koulut, luostarit maantiet, rautatiesillat, kemiantehtaat, Tonavan luonto kaikki oli tuhottu.

 

Rauhansopimuksessa Jugoslavia suostui siihen, että Kosovoon tulee NATO-joukot, mutta ei Serbiaan. YK päätti päätöslauselmalla 1244 että Kosovo on edelleen Serbian maakunta.

 

Heti pommitusten päätyttyä Yhdysvallat alkoi rakentaa NATO-joukkojen suojeluksessa jättimäistä Yhdysvaltojen sotilastukikohtaa Kosovoon – siis Serbian maaperälle.

 

NATO-joukkojen valvonnassa Kosovon albaaniväestö aloitti serbiväestöön kohdistuvat pogromit. Albaanit ajelivat autoilla keskellä yötä heittäen kranaatteja serbitalojen seiniin, estivät maanviljelijöitä hoitamasta peltojaan ja uhkailivat karjaansa laitumella hoitamaan pyrkiviä asukkaita ampuma-aseilla. Latoja poltettiin.

Pelottelukampanja johti siihen, että suuri osa serbiväestöstä joutui lähtemään kodeistaan Kosovossa kohti Belgradia, sinne, minne sadat tuhannet muut serbipakolaiset olivat joutuneet muuttamaan Kroatiasta ja Bosniasta henkensä pitimiksi. Terrori oli samaa kuin mitä Gazalaiset kokevat tänään. Toisen maailmansodan keskitysleirit ja kauhut ovat palanneet kansakuntaan, joka itse kunnioittaa kutakin 12 alueellaan asuvaa kansanryhmää samanveroisena.

 

Toinen puhdistuksen taso on kulttuuriperinnön tuhoaminen kuten Gazassa. Keskiaikaisen Serbian kuningaskunnan ja myöhempien aikojen ortodoksisten kirkkojen ja luostareiden räjäyttämiset ja polttamiset aloitettiin heti kesäkuussa 1999. Yli 150 kirkkoa ja luostaria, osa UNESCO:n maailmanperintökohteita, on tähän mennessä tuhottu bakkanaaleissa, joissa albaaniväestö juhlii ja tanssii palamaan sytyttämiensä kulttuurikohteiden ympärillä KFOR: in Natojoukkojen tekemättä mitään rakennusten suojelemiseksi tai tekijöiden rankaisemiseksi.

 

                                                                         ***

Kosovo on muutettu Yhdysvaltojen vallan aikana elinkaupan, huume-, ihmis- ja asekaupan keskukseksi. 20 v kestäneen Afganistanin sodan aikana CIA osallistui huumekauppaan ja hyödynsi Kosovon roolia. Ukrainaan lähetetyt aseet löytyvät muualta kuin Ukrainasta.

 

Yhdysvallat luopui muodollisestikin noudattamasta kansainvälisiä lakeja Bratislavassa v. 2000. Sen jälkeen se noudattaa liittolaistensa kanssa sopimusvaraisesti itselleen sopivia sääntöjä.

 

Jugoslavian hajottamisen tutkiminen on tuonut tietoisuuteen Yhdysvaltojen piittaamattomuuden ihmisarvosta ja demokratiasta. Maan senaattia ja kongressia määräävät aseteollisuuden ja juutalaisjärjestö AIPAC: in rahoittajat. CIA:n valta yli demokraattisen päätöksenteon on johtanut terrorismin omaksumiseen kanssakäymisen välineenä. Hyvinvointivaltio Jugoslavian ajaminen yhteistyössä Saksan kanssa kaaokseen ja 24. sijalta maapallon hyvinvointitilastossa kunkin osavaltion ajautumiseen kehitysmaaluokkaan, ei liikuta Yhdysvaltoja eikä sen NATO-liittolaisia.

 

Tänään katsoessamme Yhdysvaltojen johtamaa ja rahoittamaa, mutta Israelin toteuttamaa Palestiinan kansan teurastusta voimme päätyä ainoastaan siihen, että Eurooppa on aivopesty samaan tunteettomuuteen, jonka vallassa Yhdysvallat on tyydyttänyt ahneuttaan ja vallanhaluaan ja suorittanut sotiaan ja talouspakotteitaan jo vuosikymmeniä.

Myös Euroopan kansojen ja heidän johtajiensa täydellinen vieraantuminen inhimillisyydestä on totta.

 Mikä mahti, muu kuin pakko, saa aikaan muutoksen. YK on täysin voimaton.

 

 

                                                                        

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                           

 

 

 

Avainsanat: Gaza, Kosovo, Yhdysvaltojen väkivaltaan pohjautuva valta- ja ryöstöpolitiikka, ihmisyyden katoaminen Euroopasta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini