Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Israelin hallituksen röyhkeyden perusta- Presidentti Jimmy Carterin haastattelu

Perjantai 30.1.2009 klo 11.01 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen entinen presidentti Jimmy Carter toi Aljazeeran Riz Kahnin haastattelussa jälleen kerran esiin sen, mihin Israelin hallitusten brutaali vallankäyttö perustuu.

Haastattelussa Carter toi esiin Israelin jatkuvat sopimusrikkomukset lähtien Camp Davidin Egyptin-Israelin rauhansopimuksesta, jossa Israel sopi vetäytymisestä 1967 miehittämiltään alueilta mutta toteutti vain vetäytymisen Egyptin Siinailta jatkaen Länsi-rannan ja Gazan julmaa miehitystä.

Puhuttaessa viimeisimmästä Gazan tuhoa edeltäneestä tulitaukosopimuksesta Carter totesi Hamasin noudattaneen sopimusta mutta Israelin rikkoneen sitä jatkuvasti. Tulitaukosopimukseen oli sisältynyt Gazan saarron purkaminen, mutta Israel oli keventänyt saartoa vain 20%:lla. Israel oli myös sotilaallisesti jatkuvasti loukannut tulitaukoa.

Syyksi Israelin röyhkeyteen Carter naurahtaen totesi sen johtuvan AIPAC:ista amerikkalais-israelilaisesta lobbausorganisaatiosta, joka pitää Yhdysvaltojen kongressia kuristusotteessa. Mikäli kongressin jäsen haluaa tulla uudelleen valituksi hän ei saa sanoa poikkipuolista sanaa Israelin hallituksen toimista ei ihmisoikeusloukkauksista ei väkivallasta.

Haastattelun katsomisen jälkeen jäin miettimään miksi AIPAC pitää myös Euroopan unionia kuristusotteessaan. EU ei ole pystynyt itsenäiseen toimintaan YK:n päätösten toteuttamiseksi tai ihmisoikeuksien kunnioittamiseksi palestiinalaisalueilla. Sen sijaan EU on alistunut Israelin ja Yhdysvaltojen yhdessä aiheuttamien  materiaalisten tuhojen korjaajaksi Gazassa ja Länsi-rannalla. Kidutukseen verrattavan sorron aiheuttamia henkisiä vaurioita EU ei pysty paikkaamaan. Ymmärtäneekö osallistuneensa niiden aiheuttamiseenkaan.

Kirjailija Laila Hirvisaari hämmästeli HeSa:n mielipidekirjoituksessaan

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: AIPAC, kiristys, sopimusrikkomukset