Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Israelin hallituksen röyhkeyden perusta- Presidentti Jimmy Carterin haastattelu

Perjantai 30.1.2009 klo 11.01 - Pirkko Turpeinen-Saari


sitä kuinka mikään suomalainen järjestö ei ole kiinnittänyt huomiota tai ryhtynyt toimiin Gazan lasten hädän johdosta. Samaa välinpitämättömyyttä on poliittisen johdon ja tiedonvälityksen alueella.

Suomen valtio on muiden Schengen maiden kanssa tehnyt mahdottomaksi helpottaa sorron alla eläneiden palestiinalaislasten ja - nuorten asemaa. Suomi ei myönnä viisumia edes lyhyttä virkistymiseen tarkoitettua lomaa varten palestiinalaisille. Pakolaisleireissä asuvilla palestiinalaisilla on pakolaisstatus asuivat he sitten palestiinalaisalueilla, Libanonissa, Syyriassa tai Jordaniassa, koska heillä ei ole omaa valtiota. Käytyään YK:n koulua, harrastettuaan kuvataiteita tai musiikkia tai urheilua he eivät pääse vierailemaan muiden maiden nuorten luo vaihtamaan kokemuksia ja saamaan näköalaa. Esimerkiksi tyttöjen soutujoukkue on harjoitellut ahkerasti päästäkseen osallistumaan kilpailuihin. Israel on estänyt uusien kilpasoutuveneiden kuljetuksen Gazaan ja estänyt joukkueen pääsyn Gazasta.

Israelin harrastama sorto on niin monikerroksista kaikki fyysiset ja psyykkiset rakenteet kattavaa, että vain palestiinalaisnuorten kokemukset jakanut henkilö voi käsittää tämän vuosikymmenten miehityksen vaikutukset. Piikkilankojen takana elävät lämpimät tuntevat ihmiset, jotka odottavat, että jokin taho heräisi ihmisoikeuksien kunnioittamiseen.

Avainsanat: AIPAC, kiristys, sopimusrikkomukset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini