Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

YK:llakin on Gazassa kahden kerroksen väkeä

Torstai 5.2.2009 klo 11.28 - Pirkko Turpeinen - Saari


Klassinen hajoita ja hallitse politiikka toimii palestiinalaisia vastaan. Israel ja Länsimaat sekä osittain YK toimivat palestiinalaisten poliittista jakautumista syventäen jolloin lopputulokseksi osoitetaan, että ei ole neuvotteluosapuolta, joka voisi sopia palestiinalaisten puolesta rauhasta.

YK:n pakolaisavun UNRWA:n tehtävänä on antaa humanitaarista apua niille Gazan pakolaisleireissä asuville perheille, joilla on virallinen todistus siitä, että heillä oli koti ja toimeentulo 1946- 1948 aikana sillä alueella, johon Israel muodostettiin( 900.000).

 Gazassa asuu lähes yhtä paljon palestiinalaisia, joilla ei ole tällaista virallista asemaa mutta jotka myös kärsivät ravinnon, huopien ja veden puutteesta sekä Israelin pommitusten aikana että sen jälkeen.Hamasin Gazan sosiaaliministeriötä syytetään siitä, että se on pakottaen ottanut UNRWA:n varastoista tarvikkeita myös näille muille hadässä oleville. Koska Israel on yli 1½ vuotta pitänyt Gazan rajat kiinni, mistä loput Gazalaiset voisivat saada elantonsa? Eräs Hamasin vaalivoitonkin perusta oli vuosia jatkunut pitkäjänteinen sosiaalityö ja koulutuksen järjestäminen. Ehkä sosiaaliministeriö toimi pakon edessä.

YK:n pakolaisapu on antanut rahaa Palestiinan itsehallinnolle, jota vuorostaan Fatah pitää hallussaan Länsirannalla hajotettuaan yhteishallituksen, jossa vaalien perusteella Hamasilla oli enemmistö.Itsehallinnon rahantarve johtuu siitä, että Israel on pidättänyt itselleen palestiinalaisille kuuluvia verorahoja, joilla olisi maksettu mm. Itsehallinnon virkamiesten palkkoja. Moittiessaan Hamasia, YK tulee tukeneeksi pelkästään Fatahia.

Tähän mennessä USA, Israel ja Länsimaat ovat käytännössä  toimineet johdonmukaisesti rauhaa, sekä sovintoa palestiinalaisten kesken että Israelin ja Palestiinan välillä, vastaan.

Tämä kehitys kulminoituu Israelin vaaleissa, joissa tuleva pääministeri Netanjahu kehuu tuhoavansa Hamasin lopullisesti. Hän ei aina vaivaudu enää puhumaan Hamasista vaan Iranin jatkeesta Gazassa. Tällainen kiviseinään törmäystä muistuttava tilanne johtuu yksinomaan siitä absoluuttisesta vallantunteesta, jonka USA ja länsimaat ovat toimillaan Israelille tarjonneet.

 

Avainsanat: avustukset, Hamas, Fatah, Lännen pelit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini