Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

YK:llakin on Gazassa kahden kerroksen väkeä

Torstai 5.2.2009 klo 11.28 - Pirkko Turpeinen - Saari

Klassinen hajoita ja hallitse politiikka toimii palestiinalaisia vastaan. Israel ja Länsimaat sekä osittain YK toimivat palestiinalaisten poliittista jakautumista syventäen jolloin lopputulokseksi osoitetaan, että ei ole neuvotteluosapuolta, joka voisi sopia palestiinalaisten puolesta rauhasta.

YK:n pakolaisavun UNRWA:n tehtävänä on antaa humanitaarista apua niille Gazan pakolaisleireissä asuville perheille, joilla on virallinen todistus siitä, että heillä oli koti ja toimeentulo 1946- 1948 aikana sillä alueella, johon Israel muodostettiin( 900.000).

 Gazassa asuu lähes yhtä paljon palestiinalaisia, joilla ei ole tällaista virallista asemaa mutta jotka myös kärsivät ravinnon, huopien ja veden puutteesta sekä Israelin pommitusten aikana että sen jälkeen.Hamasin Gazan sosiaaliministeriötä syytetään siitä, että se on pakottaen ottanut UNRWA:n varastoista tarvikkeita myös näille muille hadässä oleville. Koska Israel on yli 1½ vuotta pitänyt Gazan rajat kiinni, mistä loput Gazalaiset voisivat saada elantonsa? Eräs Hamasin vaalivoitonkin perusta oli vuosia jatkunut pitkäjänteinen sosiaalityö ja koulutuksen järjestäminen. Ehkä sosiaaliministeriö toimi pakon edessä.

YK:n pakolaisapu on antanut rahaa Palestiinan itsehallinnolle, jota vuorostaan Fatah pitää hallussaan Länsirannalla hajotettuaan yhteishallituksen, jossa vaalien perusteella Hamasilla oli enemmistö.Itsehallinnon rahantarve johtuu siitä, että Israel on pidättänyt itselleen palestiinalaisille kuuluvia verorahoja, joilla olisi maksettu mm. Itsehallinnon virkamiesten palkkoja. Moittiessaan Hamasia, YK tulee tukeneeksi pelkästään Fatahia.

Tähän mennessä USA, Israel ja Länsimaat ovat käytännössä  toimineet johdonmukaisesti rauhaa, sekä sovintoa palestiinalaisten kesken että Israelin ja Palestiinan välillä, vastaan.

Tämä kehitys kulminoituu Israelin vaaleissa, joissa tuleva pääministeri Netanjahu kehuu tuhoavansa Hamasin lopullisesti. Hän ei aina vaivaudu enää puhumaan Hamasista vaan Iranin jatkeesta Gazassa. Tällainen kiviseinään törmäystä muistuttava tilanne johtuu yksinomaan siitä absoluuttisesta vallantunteesta, jonka USA ja länsimaat ovat toimillaan Israelille tarjonneet.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: avustukset, Hamas, Fatah, Lännen pelit

Oikeudenmukaisuuden vai vallan tavoittelu

Perjantai 9.1.2009 klo 18.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

Aljazeera televisiokanava on ainoana Gazassa paikalla. Kanavaa näkee Livestation ohjelman ladattuaan tai www.Aljazeera.net/English  nettisivuilta lähtien. Se haastattelee maailman parhaita asiantuntijoita ja johtavia poliitikkoja, välittää YK:ssa tapahtuvia puheita suorana ja antaa primaarimateriaalia.

Tavattoman mielenkiintoinen oli keskustelu siitä kuinka Israel, Yhdysvallat ja heitä myötäilevät länsimaat käyttävät palestiinalaisten ryhmien huonoja keskinäisiä suhteita demokratian romuttamiseen ja Israelin pyrkimysten ajamiseen. Fatahin hävittyä vaalit se on antanut käyttää itseään Hamasin eristämiseen ja Gazan kurjistamiseen.Se on sallinut sen, että Hamas ei vaalien voittajanakaan ja pääministeripuolueena ollut neuvotteluosapuoli. Sen sijaan Fatah/Abbas salli kouluttaa itselleen osapuoliarmeijaa ja nyt Israelin Gazan sodan avulla tappaa satoja Hamasin kouluttamia poliiseja ja  ja tuhota muuta infrastruktuuria toivossa saada valta vaalitappiosta huolimatta.

Torstaina 8.1. Helsingin sanomien kulttuurisivuilla oli Tuija Parvikon arvio Mirjam Bollen kirjasta "Jotta saisit tietää- kirjeitä Amsterdamista ja keskitysleireiltä" otsikolla "Pelastuneet olivat parempaa väkeä". Kirja kertoo juutalaisten kokemuksista Hollannissa Saksan miehityksen alla.Saksalaiset perustivat juutalaisista koostuvan Juutalaisneuvoston, johon oli keskitetty kaikki kaupungin juutalaisyhteisöä koskevat asiat.Neuvoston jäsenet nauttivat muille juutalaisille tavoittamattomia etuoikeuksia ja heillä oli paremmat mahdollisuudet välttyä keskitysleireiltä.Juutalaisneuvostot valitsivat ne muut, jotka leireille lähetettiin. Ts eliitti lähti pienemmän pahan politiikkaan yrittäen neuvottelemalla, lahjomalla ja käymällä ihmiskauppaa pelastaa edes osan juutalaisväestöä. Pelastuneet

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: juutalaiset, Hamas, Fatah