Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Oikeudenmukaisuuden vai vallan tavoittelu

Perjantai 9.1.2009 klo 18.41 - Pirkko Turpeinen-Saari


kuuluivat valtaosin eliittiin ja parempaan väkeen, jolla oli varaa maksaa huikeita summia vapaudestaan. Kirjan kirjoittajan onnistui olla joukossa, jonka jäsenet vaihdettiin liittoutuneiden ottamiin saksalaisiin sotavankeihin. Hän pääsi Palestiinaan lähtevään kuljetukseen.

Samoin kuin Juutalaisneuvoston jäsenet myös Fatah tai nimenomaan presidentti Abbas näyttävät pyrkivän hyötymään periksiantamalla ja kompromisseilla, jotka romuttaisivat YK:n päätöksiä ja jotka otetaan itsenäisyyttä, demokratiaa ja ihmisoikeuksia tavoittelevien palestiinalaisten selkänahasta. Sen sijaan, että Abbas olisi Israelin hyökkäyksen alettua tuominnut Gazan saarron ja Israelin 4.11. tekemät pommitukset, jotka rikkoivat tulitaukoa hän Israelia ja länttä miellyttääkseen syytti Hamasia.

Paradoksaalista on se, että "Jotta saisin tietää" kirjan tekijä päätyi rakastettunsa luo Palestiinaan, jossa Brittimiehitys sorti palestiinalaisia, mutta heitä alkoi sortaa ja karkottaa kodeistaan myös maahan muuttavat juutalaiset aseistetut ryhmät. Kirjeiden kirjoittajan rakastettu oli juuri näitä taistelijoita.

Gazan pakolaisleirien asukkaat ovat näitä juutalaisten kodeistaan karkottamia palestiinalaisia ja heidän jälkeläisiään. Ei ole vaikea eläytyä heidän tunteisiinsa ja Hamasin vaatimukseen siitä, että Israelin on palestiinalaisten oikeuksien tunnustamisella ansaittava itsensä ja olemassaolonsa legitimointi. Se on kansainvälisen oikeden mukaista.Ei sorretun tarvitse ensin tunnustaa sortajaansa saadakseen leipää. Purkamalla Gazan saarron Israel olisi päässyt eroon raketeista rauhanomaisesti. Ilmeisesti Hamasin tuhoaminen on rakettien loppumista tärkeämpi tavoite.

Avainsanat: juutalaiset, Hamas, Fatah


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini