Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Geenimuunneltu vilja vyöryy Eurooppaan

Torstai 13.2.2014 klo 23.00 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pankkien ja pääomapiirien vallassa oleva EU- komissio on tuomassa luvan geenimuunnellun viljan, aluksi maissin,viljelyyn EU:n alueelle.19 EU maata on vastustanut hanketta. Sillä ei näytä olevan merkitystä.

Suomi on kyseenalaisessa seurassa.Kansainvälisten tiedotusvälineiden mukaan Suomi, Ruotsi ja Viro olisivat Espanjan ja Ison-Britannian rinnalla tai ainakin vanavedessä hyväksymässä geenimuunnellun maissin viljelyn "koska muuten ei pystyisi kilpailemaan GMO:ta käyttävien maiden kanssa".

Mistä Suomen Eurooppa-asioista vastaava ministeri on saanut myönteiselle kannalleen mandaatin?

USA:n ja EU:n kauppasopimusta valmistelevat tahot tietävät, että presidentti Obama on ottanut GMO:n markkinoinnin ohjelmaansa. Yhdysvallat painaa päälle. Antaako tuo paine oikeuden olla kuulematta kansalaisten mielipidettä.

Ilmeisesti ensimmäistä kertaa maailmassa luomuviljelija on haastanut GMO-viljelijän oikeuteen Australiassa sen vuoksi, että geenimuunneltu vilja on levinnyt luomuviljelyn alueelle siten, että luomuviljelijä on menettänyt oikeuden kutsua tuotteitaan luomuksi.

Ei se riitä, että kukin maa voisi päättää omalta kohdaltaan viljelläänkö vai ei. Miten voit vihannessekoituspussista tietää mistä maasta sen koostumukseen kuuluva maissi tulee.

Suomen media on vaiennut GMO- asian käsittelystä komissiossa täysin. Miksi? Aihe lienee EU-vaaleissa tärkeä.Koska tähänkään komission päätösvaltaan kuuluvaan asiaan ei voi vaikuttaa, lisääkö se kansalaisten luottamusta siihen, että EU-parlamentti huolehtii kansalaisten terveydestä ja ruokaturvallisuudesta?

Maissi liikkuu EU:ssa vapaasti kuten ihmiset. EU:n on demokraattisesti päätettävä pitää GMO EU:n rajojen ulkopuolella. Maissitähkän ja vihannespussin on oltava turvallinen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: oikeudenkäynti luomun suojelusta, GMO, EUkomissio, Suomen GMO-politiikka, Obama, Eurooppaministeri