Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Vääriä uutisia

Sunnuntai 26.1.2020 klo 17.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Eilen saimme tietää, että Yhdysvallat on pakottanut iranilaisen Fars-uutissivuston alas osana Iranin talouspakotteita. Samaan aikaan saamme tietää, että Yhdysvallat sijoittaa 30 miljoonaa dollaria Syyriassa tapahtuvaan "oikeaan" tiedonvälitykseen.Muistanemme, että Yhdysvallat syytti Jugoslavian hallitusta väärän tiedon levittämisestä Jugoslavian sodan aikana. Ratkaisuksi löytyi ohjusisku 23.4.1999 suoraan valtion television toimitaloon, jolloin 16 "väärän tiedon" levittäjää kuoli ja koko rakennus tuhotui. Kolme henkilöä loukkaantui lisäksi vakavasti.

Ellei "oikeita tietoja" saada aikaan rahalla, niitä saadaan aikaan väkivallalla.

Suomen media noudattaa melko kiltisti USA:n ja NATO:n oikeaksi viitoittamaa tiedonvälityksen linjaa. 

Odotin viime perjantaina mielenkiinnolla kuinka Yle raportoisi Jerusalemissa tapahtuneen Leningradin piirityksen muistomerkin paljastuksen.

Ennen uutisia saimme mainospätkän, jossa kehotettiin vierailemaan suomalaisilla sankarihaudoilla ja kokemaan niiden rauha. Varsinaisissa uutisissa kerrottiin inkeriläisten kärsimyksistä Stalinin keskitysleireillä ja inkeriläisiä koskevasta näyttelystä Kansallismuseossa. Mutta ei sanaakaan Leningradin piirityksen muistomerkin paljastustilaisuudesta, jossa Venäjän presidentti Putin piti tunteikkaan puheen ja leikkasi yhdessä Israelin pääministerin kanssa silkkinauhan, jonka jälkeen muistomerkin peittänyt verho laskeutui alas. Presidentti Putin mainitsi veljensä kuolleen piirityksen aikana ja hänen silmänsä kyyneltyivät koska huomionosoitus liikutti häntä.

Sankarihaudoilla käynti on arvokas asia ja inkeriläisten kärsimykset ansaitsevat kunnioittamistamme ja huomiotamme mutta miksi vain ne? Miksi venäläisten kärsimykset Leningradissa, nykyisessä Pietarissa, eivät ansaitse eläytymistämme.

Suomalaiset osallistuivat Leningradin piiritykseen ja suomalaisilla oli keskitysleirejä Petroskoissa. Näissä oli 20 000 venäläistä naista, lasta ja vanhusta. Neuvostoarmeija vapautti leirit 28.6.1944.

Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja Jukka Petäjän arviot ja kolumnit ovat poikkeuksellisia lehden ilmeessä. Niiden osoittama eläytyminen ja luovuus saavat vastakaikua ja ovat harvinaisia lehden profiilissa. Tänään hän vetoaa suomalaisia kokemaan olevansa osa historian virtaa. "Liian usein Suomessa halutaan uskoa, että historian isot traagiset käänteet eivät meitä kosketa, koska meillä on oma erityinen kansallinen tarinamme. Suomi ei kuitenkaan voi hypätä pois historian virrasta."

Samaan aikaan kun tämän päivän Helsingin Sanomat kertoo laajasti Auschwitzin keskitysleirin kärsimyksistä ja juutalaisten tuhosta, lehti vaikenee serbien holokaustista Jasenovac'in keskitysleirissä, Sava-joen äärellä fasistisessa Kroatiassa. Kuten teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja kuvaan, saksalaiset pitivät Jasenovac'ia helvettinä maan päällä ja pahempana kuin omaa toimintaansa.Nürnbergin tuomioistuimen mukaan 700 000 serbiä kuoli tuossa keskitysleirissä. Fasistisessa Kroatiassa oli 17 keskitysleiriä.

Helsingin Sanomat on ollut eräs kiivaimpia serbivastaisen propagandan levittäjiä viimeisten kahdenkymmenenviiden vuoden aikana. Propaganda teki mahdolliseksi holokaustin toistamisen 1990-luvulla. Jugoslavian valtiota puolustavien serbien vaino oli välttämätön, jotta ylikansallisen pääoman vallan edellyttämä Balkanin sotilaallinen ja taloudellinen miehitys saatiin toteutettua.

Nyt näemme että samat tahot tavoittelevat valtaa Lähi-Idässä. Syyrian hallitukseen kohdistettu vihapuhe pyritään 30 miljoonan dollarin avulla monipuolistamaan ja voimistamaan. Iranin oma tiedotus pyritään estämään. Keinottelija George Soros on luvannut miljardeja taistellakseen "nationalismia vastaan" koulutusverkoston avulla.

Pelkistettynä hanke tarkoittanee suvereenien valtioiden itsepuolustuksen estämistä ja ylikansallista pääomaa palvelevan sisäpiirin vallan kasvattamista. Tähän sisäpiiriin kuuluvat Clintonit, Montit, Summersit, Bildit, Ahtisaaret Sorosin rinnalla. Aseina ovat rahan antaminen "oikealla tavalla" ajatteleville tahoille ja hirviömäiset talouspakotteet demokratian ja itsenäisyyden  kannattajille.

Milloin mediamme alkaa kertoa tästä vaietusta historian virrasta?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: väärät uutiset, Leningradin piiritys, Fars-News, Syyrian tiedonvälitys, Belgradin TV-aseman pommitus