Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Julian Assange ja Ruotsi

Keskiviikko 22.12.2010 klo 18.25 - Pirkko Turpeinen-Saari

David Frost haastatteli Wikileaksin Julian Assangea Aljazeeran Frost over the World ohjelmassa.( www.aljazeera.net/English, josta pääsee Frost over the World videoihin) Ohjelmassa Assange kertoi mysteerisen pidätyksensä taustoista. Ruotsin ja Yhdysvaltojen keskinäinen riippuvuus ja Yhdysvaltojen kyky vaikuttaa ruotsalaisiin poliitikkoihin erilaisten salaisuuksien varjolla tuli ilmeiseksi.

Haastattelun pohjalta näytti selvältä, että Yhdysvallat katsoo Ruotsin jo olevan Naton jäsen. Ruotsin sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtaja pyörsi sanansa Ruotsin vetäytymisestä Afganistanista oltuaan kutsuttuna vieraana Yhdysvaltojen lähetystössä. Kun muistetaan kuinka paljon taloudellista apua CIA on antanut, aikaisemmin pitkäaikaiselle valtionhoitajapuolueelle, epämiellyttävien ilmiöiden kurissapitämiseksi vuosikymmenten ajan, lienee mahdollista, että tätä keskinäistä Hyvä Veli - verkostoa ei voi vahingoittaa ilman seurauksia.

Ruotsin ylin syyttäjä Tukholmassa oli ilmoittanut mielipiteenään, että Assange ei ole tehnyt mitään, mikä edellyttäisi syytteen nostamista. Sosialidemokraattinen poliitikko Göteborgissa oli vienyt asian paikalliselle syyttäjälle, joka alkoi vaikuttaa syytteen nostamiseksi.

Wikileaksin johtava hahmo kuvaa kuinka hänen ei tarvitse pyytää aineistoa vaan monet kellonsoittajat, tavallista rehellisemmät, tuntevat ihmiset toimittavat Wikileaksille materiaalia.

Assange kuvaa korruption kietoutuneisuutta globaalisti.Aluksi Wikileaks paljasti lähellä olevien valtioiden vallankäyttöä ja korruptiota. Yhdysvaltojen sotilastiedustelun budjetti on suurempi kuin muiden yksittäisten valtioiden yhteensä. Vaikka Yhdysvallat ei ehkä olekaan maailman korruptoitunein valtio,vähitellen paljastui materiaalin lisääntyessä, että se on aina sidoksissa muihin vielä korruptoituneempiin maihin, jolloin sen osuus maailman korruptiossa on suurin.Sen imperiumin luonne antaa sen valtiohallinnon ja armeijan toimijoille mielikuvan, että he voivat tehdä mitä tahansa, laeista, ihmisoikeuksista tai kansainvälisistä säädöksistä riippumatta.

Ohjelman vetäjä Sir David Frost totesi lopuksi, että jäämme kaikki jännityksellä odottamaan mitä jatkossa tapahtuu. Itse Assangeen erityisesti Ruotsin taholta kohdistetut oikeusvaltion periaatteiden hämärtymiseen viittaavat toimet, Nato-kysymys ja poliitikkojen sidokset ovat meitä suomalaisia erityisesti kiinnostavat mutta myös meihin liittyvät yksityiskohdat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruotsi, Nato, demarit, Wikileaks

Valheenpaljastus on vaarallista

Tiistai 14.12.2010 klo 19.42 - Pirkko Turpeinen-Saari

En tiedä onko nyt jo saavutettu inhimillisyyden tuhoamisen äärilaita. Ainoa suurvalta, joka uskoo poliittisia erimielisyyksiä voitavan ratkaista sodalla, Yhdysvallat, on paljastanut kaikille valtansa kammottavat puolet Wikileaksin julkaisemissa salaisissa asiakirjoissa.

Yhdysvaltain ja Ison-Britannian yhteistyö näyttää vievän molemmat yksittäiset valtiot vielä kammottavampiin toimiin kuin mitä kumpikaan yksinään näyttäisi voivan suorittaa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bushin ja Ison-Britannian pääministeri Tony Blairin keskustelu Aljazeera uutistoimiston pommittamishankkeesta on minun kokemistani pöyristyttävistä uutisista pöyristyttävin.Irakin sodan aikana Yhdysvallat on tietoisesti tappanut monia toimittajia ja yrittänyt tappaa vielä useampia, mutta kokonaisen 1000 työntekijän uutistoimitusrakennuksen pommittamishanke on mieletön.

Eurooppalaista sananvapautta ja rohkeutta edustaa brittiläinen The Guardian-lehti, joka julkaisi tämän kauhean tiedon pommitusaikeesta Aljazeeran pääjohtajan haastattelussa.

Toimittajien tappamisella on yritetty estää totuuden julkituloa. Nyt Wikileaksin julkaisemat sadat tuhannet dokumentit tekevät nuo aikaisemmat tapot entistä turhemmiksi.Yhdysvaltojen ja siitä riippuvaisten kymmenien muiden valtioiden yhteistyöllä koetetaan estää Wikileaksin toiminta.Samoin Aljazeera uutiskanava on Yhdysvalloissa non grata.

Aljazeera-uutiskanavaa ( www.Aljazeera.net/English)  on totuttu pitämään moraalisesti korkeatasoisena, asioita monipuolisesti selostavana uutiskanavana. Se on arvioitu Monacossa 24t uutiskanavien vertailussa parhaimmaksi.Oma arvioni on myöskin tämä. BBC-worldiin verrattuna ero on huomattava.

Totuus on vallankäyttäjien näkökulmasta vaarallinen.Juuri siksi niinkutsutut kellonsoittajat, henkilöt tai tahot, jotka tuovat esiin vallankäytön pimeitä puolia joutuvat vainon kohteeksi. Historia on heitä täynnä. Globalisoitunut tiedonvälitys joutuu tahtoen ja tahtomattaankin näyttämään kuinka koko maailma henkeään pidättäen seuraa kyseenalaisiin toimiin sekaantuneiden vallankäyttäjien yritystä työntää totuutta ja sen aiheuttamaa sekasortoa takaisin suljettuun salaisuuksien myrkkypulloon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aljazeera, Wikileaks,