Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Kansainvälinen oikeus on vitsi

Tiistai 11.2.2020 klo 12.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Perinteisesti valtioiden suvereniteetti oli koskematon.

Yhdysvallat ja Euroopan entiset siirtomaavallat Saksa, Ranska ja Iso-Britannia perustelivat Balkanin valloitustaan humanitaarisella interventioilla.

Humanitaarisen intervention perusteet tulevat pomminvarmoiksi, kun asianomaiset ryöstöä suunnittelevat valtiot itse tulkitsevat humanismin ja ihmisoikeuksien tilaa. Saksan oikeuslaitos esimerkiksi oli vuonna 1998 todennut, että Kosovon albaanit eivät ole, päinvastoin kuin propaganda väittää, vainon kohteena. Saksan poliitikot väittivät toista.

Jugoslavian pommitukset aloitettiin provokaation seurauksena. Jugoslavian pollisi oli ilmoittanut tyhjentävänsä albaaniterroristien tukikohtana tunnetun Racakin kylän aseista. Terroristit ampuivat rinteillä olevista juoksuhaudoistaan kohti poliiseja, jolloin syntyi taistelu.

Seuraavana aamuna ETYJ:n tarkkailijoiden johtaja yhdysvaltalainen William Walker tuli kylään suuren toimittajalauman kärjessä ja kuljetti heidät kuopalle, johon oli kerätty ruumiita. Hän ilmoitti ruumiiden olleen teloitettuja. Hän levitti "kauhistuneen" käsityksensä NATO-maiden hallituksille ja YK-lle.

Silminnäkijät ja suomalaiset oikeuslääkärit tulivat toiseen tulokseen, mutta heidän tuloksensa salattiin Saksan ja Suomen ulkoministeriöiden toimesta. Pommitukset saattoivat alkaa.

Lähes 20 vuotta myöhemmin nyt itsenäiseksi julistetun Kosovon presidentti Hashim Thaci, Euroopan neuvoston asiantuntijan senaattori Dick Martyn mukaan, väkivaltaisen albanialaisen Drenica-mafiaryhmän johtaja, seisoi William Walkerin vieressä Racakin kylässä. Kyseessä oli William Walkerin patsaan paljastus. Tämä jo Yhdysvaltojen Väli-Amerikan "likaisten temppujen" johtaja sai siis ansioistaan pommitusten mahdollistajana muistomerkin.

Paljastustilaisuudessa pitämässään puheessa Walker ilmoitti olleensa alusta lähtien Kosovon Albaniaan liittämisen kannalla. Tästä voinee päätellä laajemminkin minkälaisia geopoliittisia suunnitelmia Yhdysvalloilla saattaa olla.

Kosovo oli toisen maailmansodan aikana fasistisen Italian miehittäessä sekä sen jälkeen natsi-Saksan aikana osa fasistista Albaniaa, jolloin ortodoksiset serbit kuljetettiin keskitysleireihin.

Pommitettuaan vuonna 1999 78 vuorokauden ajan Jugoslaviaa NATO-maat päättivät, että laittomat, useita kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia rikkovat toimet voidaan lopettaa. YK päätti Kosovon olevan Serbian maakunta, joka Serbia sallii Kosovon tilapäisen NATO-miehityksen.

Yhdysvallat alkoi rakentaa Serbiaan kuuluvalle maalle valtaisaa sotilastukikohtaa. Miten se on mahdollista?

Kosovo tuli YK:n hallinnon alaisuuteen ja toimia kehysti päätöslaiselma 1244. Monikansallisten NATO-joukkojen tehtävänä oli taata turvallisuus.

Turvallisuutta ei taattu. Ortodoksiset serbit olivat yltyvän vainon kohteena. 150 poltetun tai muuten tuhotun kirkon ja luostarin lisäksi, serbien elämä, elinkeinon harjoittaminen ja toimeentulon saaminen kävi mahdottomaksi. Väkivallan avulla albaanit ottivat haltuunsa serbien talot ja huoneistot.

YK:n pääsihteerin edustaja toimi korkeimpana viranhaltijana. YK vastasi hallinnosta. Serbian valtion ja yksityishenkilöiden omaisuutta alettiin yksityistää. Serbien ei sallittu ylittää rajaa Kosovon puolelle voidakseen valvoa omaisuuttaan.

Ortodoksikirkkojen ja luostareiden tilalle on rakennettu Saudi-Arabian ja muiden Lähi-Idän maiden avustuksella moskeijoita. Imaameja tuotetaan Lähi-Idästä. 

Presidentti Ahtisaaren johdolla itsenäistettiin Kosovo, tämä YK:n päätöksen mukaan Serbian keskeinen osa. Minkä lakien mukaan? Ei minkään. YK:n alainen näennäinen "parlamentti" äänesti itsenäisyydestä. Se ei kuitenkaan voinut laillisesti äänestää asiasta, koska se olisi rikkonut YK:n päätöstä.

Ahtisaari oli yrittänyt viedä itsenäisyysasian YK:n päätettäväksi, mutta ei saanut YK:ssa sille kannatusta. Toisin sanoen Ahtisaari ei tarvinnut  laillisuutta, ei pommitusten aloittamiselle, ei rauhan ehdoille eikä väkisin itsenäistämiselle.

Internationa Court of Justice tuli apuun.Se totesi, että "parlamentin" jäsenet olivatkin äänestäneet yksityishenkilöinä.

Kansainvälisen juridiikan asiantuntijat ovat päätyneet siihen, että Kosovo tulee aina toimimaan eräänlaisella laillisuuden harmaalla alueella.

Samalla tavalla kuin Lähi-Idän ryöstöt tapahtuvat entisten siirtomaaherrojen toimesta jihadisti- palkka-armeijoiden avulla, hallituksen vaihdokset eri puolilla maailmaa suunnitellaan suoran toiminnan menetelmiä käyttäen. Ratkaisijoiksi saadaan joko raha, talouspakotteet, aseellinen uhkailu tai suoranaiset ohjusiskut ja pommitukset.

Suomen ulkopoliittinen johto kehoittaa Serbiaa ja Kosovoa "sopimaan keskinäiset suhteensa". Se on vitsi. Kristittyjen vainoa ja kalifaatin rakentamistako me kannatamme?

Jos et tue entisten siirtomaiden "elintilan laajentamista," kuten natsi-Saksan tarpeita aikanaan, tulet joutumaan serbien esimerkin mukaisesti jälleen keskitysleiriin tai taloudelliseen eristykseen ja kurjuuteen. Sinut demonisoidaan kuten juutalaiset ja serbit oman uskontonsa perusteella. Katolinen EU-maa Kroatia onnistui serbien etnisessä puhdistuksessa ja kansanmurhassa. Onko meidän tavoitteenamme historiallisen Serbian sijaan Suur-Albania?

Mikä merkitys on kansainvälisillä laeilla, jos YK:n hallinnon alaisuudessa, EU:n oikeusjärjestelmän vallitessa ja NATO:n taatessa turvallisuuden laittomuus rehottaa, rikollisia ei saada oikeuteen ja ainoa turvallinen kulkuneuvo  oikeutta puolustaville virkailijoille on panssaroitu auto turvamiehineen?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahtisaari, yksityistämistä ohjuksilla, jihadismi ja rasismi, YK yksityistäjänä, William Walker, Kosovon ja Albanian yhdistäminen