Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10, 10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

EU:n sotalaivat rientävät apuun

Torstai 22.1.2009 klo 3:51 - Pirkko Turpeinen-Saari

EU-maat saavat erinomaista tietoa asioiden tilasta Lähi-idässä. He tietävät miehitetyn Palestiinan vuosikymmenten kärsimykset ja sen, että  Hamasin raketit ovat ilmaus vuosikymmenten sorrosta ja alistamisesta, joka on tullut kestämättömäksi.

EU ilmeisesti odottaa, että palestiinalaiset vuosikymmenten sorron jälkeen alistuvat hiljaisina ydinaseita ja viimeisintä aseteknologiaa omaavan Israelin määräysvaltaan lopullisesti. 

EU on passiivisesti hyväksynyt sen, että Israel ei salli kansainvälisten lakien mukaisia ydinlaitosten tarkastuksia. EU on passiivisesti hyväksynyt, että Israel valtavalla sotakoneistollaan hyökkää milloin Libanonin milloin palestiinalaisten kimppuun. Libanonissa kuoli Israelin viime hyökkäyksessä 1000 ihmistä ja Gazassa nyt 1300. Valtavat materiaaliset tuhot Israel siirtää muiden korjattaviksi.

Kun Israel nyt edelleen saartaa Gazaa ilmasta, mereltä ja maitse niin, että ihmiset eivät pääse Gazasta ulos eikä sisään eikä mikään elinkeinotoiminta  voi menestyä eikä jälleenrakennus toteutua mitä lupaa EU??Se lupaa SOTALAIVOJA Israelin lisäksi valvomaan, että aseita ei salakuljeteta Gazaan.

Järkeenkäypää olisi ollut, että EU olisi luvannut sotalaivoja turvaamaan Gazan palestiinalaisia Israelin hyökkäyksiltä. Turvaamaan Gazalaisten kalastajien pääsyn merelle hankkimaan Gazan asukkaille tuoretta kalaa syötäväksi- mutta ei- Gazan kalastajat istukoon rannalla Israelin sotalaivojen estäessä jo 1,5 vuoden ajan merelle pääsyn.

EU lupaa tukea Egyptin ja Gazan välisen rajan salakuljetuksen estämiseksi!! sen sijaan, että se takaisi miehityksen ja saarron lopettamisen ja rajojen pysymisen auki niinkuin kaikkien muidenkin maiden kohdalla on asian laita. Eihän salakuljetusta tarvita, jos rajat ovat auki.Eihän raketteja tarvita, jos asioista neuvotellaan YK:n päätösten pohjalta. Liian moni keskeinen EU-maa on entinen tai nykyinen siirtomaavalta, jolla on isännän asenne puolustuskyvyttömiin kansoihin nähden. Sortajan on helppo liittoutua toisen sortajan kanssa. Silloin ei tarvitse tuntea häpeää omasta toiminnasta koska sorto näyttää normaalilta; itse asiassa velvollisuudelta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: siirtomaapolitiikka, nöyryyttäminen, alistaminen