Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Pahoinpitelylle hurrataan!

Torstai 6.9.2012 klo 10.48 - Pirkko Turpeinen-Saari

En ole käynyt jääkiekko-ottelussa. Siksi en voinut uskoa todeksi nähdessäni TV-uutisissa kuinka yleisö hakkasi käsiään innosta ja kannusti Jokerien jääkiekkoilijaa tämän pahoinpidellessä pelitoveriaan.

Vastaavasti opettajat ja toiset oppilaat taputtaisivat ja huutaisivat innostavia sanoja koulun pihalla oppilaan pahoinpidellessä kaveriaan.

Nakkikioskin ulkopuolella tapahtuvaa pahoinpitelyä kannustettaisiin kuten jääkiekko-ottelussa.

Olen pudonnut todellisuuteen. Siis aikuiset, lasten keralla kannustavat pelaajia hakkaamaan toisiaan.

Vieläkö ihmetellään suomalaista väkivaltakulttuuria.Vuosikymmenten aikana lapsijoukot on ohjelmoitu hyväksymään väkivalta jääkiekon avulla.  Jääkiekkoa kutsutaan kansallisurheiluksi. Toimintaa, jossa pahoinpitely hyväksytään, kutsutaan sankaruudeksi.

Eräät asiantuntijat sanovat monien tulevan katsomaan jääkiekkoa nimenomaan odottaen hyviä tappeluita. Kahakka on kohokohta.

On täysin turhaa vaatia lapsia olemaan tappelematta koulun pihalla tai nuorisojoukkoa olemaan pahoinpitelemättä toisiaan kaduilla, jos yhteiskunnassa vallitsee tällainen kansallinen väkivallan hyväksyvä kulttuuri.

Poliisiylijohtaja Paatero totesi poliisilla olevan nollatoleransssi väkivallan suhteen. Psykiatrina kannatan poliisin kantaa. Sen sijaan ihmettelen jääkiekon järjestöjen vähättelevää kantaa. Olisiko niin, että  väkivallan poistuessa pelikaukalosta myös yleisö katoaisi. Onko siis väkivallassa kyse rahasta ja lipputuloista?

Tämäkö on suomalainen todellisuus?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jääkiekkoyleisö, koulupahoinpitelyt, Paatero