Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Politiikka korvattava oikeudella Lähi-idässä

Keskiviikko 14.1.2009 klo 11.56 - Pirkko Turpeinen - Saari

Ostin Robert Fiskin upean opuksen The Great War for Civilisation heti sen ilmestymisen jälkeen 2005. Olin tutustunut Fiskin artikkeleihin brittiläisessä Independentissa sekä belgialaisessa De Morgenissa. Hän on britti ja on Libanonissa asuvana seurannut 30 vuoden ajan tiiviisti Lähi-idän tapahtumia.

Tänään hän oli tunnin ajan asiantuntijana Aljazeeran uutistunnissa. Hän kuvaili kuinka viimepäivien tapahtumat ovat syklinä toistuneet vuodesta toiseen ja Israelin sodasta toiseen. Hän referoi Tony Blairin mitään sanomatonta haastattelua Newsweek-lehdessä. Arabimaiden kyvyttömyyttä tukea palestiinalaisia. Egypti ja Saudi Arabia pelokkaina ja USA:sta riippuvaisina. Yhdysvallat linjansa betonoineena Israelin etuihin. Hän ei pitänyt Hillary Clintonia missään arvossa. Fisk oli varma, että Obama tulee jatkamaan tyhjänpäiväisiä vetoomuksiaan molempiin osapuoliin.

Robert Fisk korosti, että politiikassa ei puhuta siitä, että Gazassa asuvat palestiinalaiset ovat juuri sieltä peräisin, mihin he ampuvat rakettejaan.Hän korosti, että on aika alkaa puhua politiikan sijasta oikeudenmukaisuudesta.Hän ei uskonut lähitulevaisuuden tai keskipitkän tulevaisuuden tuovan minkäänlaista muutosta palestiinalaisten kärsimyksiin ja Israelin mielivaltaan. 

YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja, joka piti Gazan sotaa teurastuksena, katsoi, että muutosta ei saada aikaan ennenkuin YK:n yleiskokous muuttuu päättäväksi ja päätöksiä toteuttavaksi elimeksi ja Yhdysvaltojen mielivaltaan perustuva turvallisuusneuvosto menettää nykyisenkaltaista merkitystään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Robert Fisk, Tony Blair, kyynisyys