Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Valheiden markkinat

Torstai 25.9.2014 klo 11.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien otsikon mukaan presidentti Niinistö ei katso haluavansa arvostella Yhdysvaltoja.(sen Syyrian sotatoimissa) Sen sijaan hän haluaa tölväistä Venäjää alkuperäiskansojen edustusta koskevassa kysymyksessä, jossa Suomella itsellään olisi todella syytä hävetä. Presidentti Halonen arvosteli omalla presidenttikaudellaan Yhdysvaltoja Irakin laittoman sodan johdosta. Hyökkäys Syyriaan on laiton.

Katsoin Aljazeeran suorassa lähetyksessä presidentti Obaman puheen YK:ssa. Presidentti käytti kaikki lännen Ukrainan kriisiä koskevat propagandakliseet. Halveksivalla äänensävyllä esitetyn Malesialaiskoneen alasampumista koskevan paheksunnan aikana Aljazeeran kamera kohdistui tutkinnasta vastuussa olevan Hollannin delegaatioon. Ryhmä näytti todella vaivaantuneelta.

Puheen jälkeen Aljazeeran asiantuntija Marwan Bishara totesi haastattelijalle puheen olleen todellinen limbo. Obama on juuri aloittanut seitsemännen laittoman sotansa vuoden 2009 presidenttikauden alun jälkeen. Nyt yhteistyökumppanina on Saudi Arabia. Robert Fisk, valtavan Lähi-Itää koskevan teoksen The Great War for Civilisation; the Conquest of the Middle East kirjoittaja totesi the Independentissä 21.6.2014 kuinka Saudi Arabian viimeisin hirviömäinen anti maailmanhistoriaan on ISIL, joka tulee lopulta nöyryyttämään Bushin ja Obaman.

Saudi Arabia, Kuwaitin miljardöörit ja USA itse ovat rahoittaneet terroristeja niin Libyassa kuin Syyriassa. Agitoidessaan taistelijoita Syyriaan USA:n Libyan suurlähettiläs sai surmansa toisen kilpailevan terroristijoukon hyökkäyksessä. USA:n arroganssin kasvaessa se ei enää peittele terrorismin tukeaan. Yhdysvallat haluaa hallituksen vaihdoksen maissa, jotka vastustavat sen valtapolitiikkaa. Syyria on liittoutumaton, uskonnollisesti sekulaarinen, kaikkien kansanryhmien tasa-arvoisen kohtelun takaaja, kurdien aseman muutoksen jälkeen. Yhdysvallat ei halua antaa Syyrian kansan valita johtajiaan demokraattisesti äänestämällä. He ovat aikaisemmin valinneet parlamenttiin myös sosialisteja jopa kommunisteja.

Moni asiantuntija katsoo USA:n ja sen arabiliittolaisten pommitusten olevan Pentagon vastaan Pentagon. Samalla kun Yhdysvallat huolehtii Al-Nusran ja ISISin rahoituksesta se pommittaa niitä.

Obama ei maininnut Ukraina-osuudessaan Yhdysvaltojen osuutta kriisin synnyssä. Yhdysvaltojen valta-asemaa maailmassa osoittaa se, että Obama voi ladella puolitotuuksia pelkkään valtaan perustuen. Jokainen, joka seurasi Maidan prosessia, verilöylyä, ja laitonta väkivaltaan perustuvaa hallituksen muodostusta ja sen seurauksena äärioikeiston uhkauksia koskien venäjänkielisten asemaa ja turvallisuutta, tiedostaa, että vastuussa ovat ne, jotka olivat rahoittaneet ja harjoittaneet aseisiin turvautuvia kommandojoukkoja.

Äärioikeistolaiset joukkiot "laillistettiin" laittoman hallituksen päätöksellä. Nämä joukot, joilla Saksan television kuvauksen mukaan on natsitunnukset kypärissään ja olkanauhoissaan ovat olleet etummaisina armeijan hyökätessä itä-ukrainalaisia vastaan. Nyt yhdysvaltalaisten eläkkeellä olevien kenraalien yksityisyritys kouluttaa näitä "fasistisiksi" käsittämiäni joukkoja. Näiden joukkojen tavoitteena ei ole rauha vaan puhdistus. Sen tarkoituksena on muuttaa Itä-Ukraina Yhdysvaltojen ylikansallisen teollisuuden vasallivaltioksi.

Sama kenraalien yritys koulutti 10kk ajan v.1995 kroatialaisia palkka-armeijoita, jotka oli "laillistettu", puhdistamaan asein ja pommituksin 250.000 serbiä pois Kroatiasta. Selkeästi fasistinen presidentti Tudjiman oli tuolloin presidentti Clintonin liittolainen. Tiedonvälityksen infrastruktuuri saatettiin yhdysvaltalaisiin käsiin. Ukrainassa venäläiset televisiokanavat on kielletty. Presidentti Poroshenko omistaa yhden televisiokanavan ja Ukrainan lännettämiseksi pidetyt Jaltan kokoukset organisoinut oligarkki Pintchuc omistaa 4 televisiokanavaa.Presidentti Clinton oli vaimoineen läsnä myös ensimmäisessä Jaltan kokouksessa syksyllä 2013. Siten Clintonit hoitavat USA:n pääoman etuja Euroopassa asein.

Britannian Shell on jo 2013 helmikuussa tehnyt 50v sopimuksen liuskekaasun hyödyntämisestä Itä-Ukrainassa. Chevron on saanut vastaavanlaisen 50v sopimuksen, jonka arvo on 10 miljardia.Yhdysvaltojen varapresidentti Bidenin poika, Hunter Biden, nimitettiin heti USA:n pystyttämän laittoman hallituksen otettua vallan, Ukrainan suurimman yksityisen kaasuyhtiön hallitukseen.

Suomalainen media ei kertonut siitä kun Bosnian muslimitaistelijat katkoivat serbien päitä ja täyttivät kuoppia niillä 1990-luvullla.Media ei myöskään kertonut kun Yhdysvaltojen ja monien EU-maiden rahoittamat "vastarintataistelijat" katkoivat Syyrian armeijan sotilaiden ja upseereiden päitä. Vasta kun samat taistelijat katkoivat yhdysvaltalaisten lehtimiesten päitä, julkisuus tuli liian kiusalliseksi. Kaksoisrooli ja petos piti pommittaa pois tietoisuudesta.

Vertasin aikaisemmin suomalaisen median tietoisuutta 1930-luvun lopun tilaan, aikaan, jolloin maa oli lietsottu sotapropagandalla hysteriaan. Nyt Yhdysvaltojen touhuja tarkkaillessa tulee mieleen Ruotsin Kaarle XII ja Suuri Pohjan sota Ukrainassa, Peter Englundin Pultava-teoksen mukaan, jossa sotilaiden tuli tulla toimeen ilman palkkaa, mutta he saivat ryöstellä ruumiita halunsa mukaan. Joskus sotilaat joutuivat viiltelemään ruumiit auki koska moni kansalainen oli niellyt kultakolikot ja sormukset, voidakseen säästää itselleen edes jotakin kylien palaessa maan tasalle.

Itä-ukrainalaisten henki ei ole minkään arvoinen kun sitä verrataan suuryritysten Shellin, Chevronin, Monsanton ja muiden suuryritysten hamuamiin voittoihin. EU on huolehtinut pohjatyöstä luomalla edellytykset hankkeen sotilaalliseen pohjaan ja markkinoiden "vapauttamiseen" demokratian kustannuksella. Kuolkoon venäjänkieliset, ortodoksiset ukrainalaiset joko pommeihin tai luoteihin tai värjötelköön kylmässä ja nälkäisinä, Obama ja Clinton tulevat vakuuttamaan, että kaikki menee oikein ja oikeudenmukaisesti!

Olemmeko me suomalaiset presidentti Niinistön ja median johdolla todella tämän läntisen jengin jäseniä?

Brief English summary: President Obama gave his misleading propagandistic speech in the UN general assembly. Aljazeera's Marwan Bishara critisized it accurately. From my point of view the emergency in Europe is not because of anything that Russia does, but the US. The whole of Europe has changed since the US started expanding its economic might through wars. First by supporting through secret weapons deliveries Croatian fasist leader Tudjiman and jihadism supporting Bosnia's Alija Izetbegovic. The retired american general's MPRI trained the Croatian army to expell 250.000 Serbs from Croatia.Now the same generals are training the Ukrainan fasist militia in order to guarantee the interests of the multinational enterprises. The EU countries have to express their loyalty to the US might more and more through military means. Collaboratin in US illegal wars in Irak and Afganistan have been the stepping stones. US/NATO militarisation of Europe is the problem. Hundreds of thousands of US and NATO soldiers are present in Europe. The US military is policing the Serbs in Kosovo. So it is not enought that the military and combat equipment  is used inside the US to police the citizens, it is being used also to keep the Europeans in control.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: US military control of Europe, YK, presidentti Niinistö, Obama, Ukraina, Aljazeera, Marwan Bishara, Robert Fisk, ISIS,

Syyria - Lännen peli Iranin heikentämiseksi

Lauantai 18.2.2012 klo 16.34 - Pirkko Turpeinen-Saari

Aljazeeran uutiset haastatteli perinteisesti parasta Lähi-idän asiantuntijaa, Robert Fiskiä. Fiskin laaja teos Great War for Civilisation; the Conquest of the Middle East on jokaiselle tärkeä Lähi-Idän perusteos. Haastattelu koski Syyrian monimutkaista tilannetta.

Fisk totesi opposition olevan varsin hajanaisen ja yhä selvemmin voimakkaan uskonnollinen. Syyrian vapaa armeija ei ole varsinainen armeija, vaan siihen kuuluu eri joukkioita, joiden aseistus ei varustuksiltaan vastaa varsinaista armeijaa. Toisaalta myöskään Syyrian hallitus ei käytä täyttä voimaansa, koska se vähentäisi hallituksen saamaa tukea.

Hän katsoi, että oppositiota tukevat ja aseistavat tahot, USA, Ranska, Qatar etunenässä eivät välitä syyrialaisista ihmisuhreista koska opposition tukemisen motiivi on heikentää Irania heikentämällä Syyriaa. Aseita tulee Libanonin kautta. Jos opposition tukijat haluaisivat todella tankkeja ja muuta raskasta sotakalustoa opposition käsiin, ainoa mahdollisuus olisi saada niitä Turkin rajan yli. Turkin halukkuutta Fisk epäili.

Fisk kuvaa Homsissa opposition edustajien katkaisevan kauloja Assadin kannattajilta. Tällaiset mestaukset ovat käytettyjä myös Saudi-Arabiassa.

Mikäli Assad syöstäisiin vallasta, odotettavissa olisi väkivallan lisääntyminen. Sunnivalta olisi USA-myönteisempi mutta väkivaltainen. Fisk kertoi, esimerkin mainiten, kuinka henkilö, joka asuu Homsin lähellä, on puoli alawiitti - siis Assadin uskontoa- ja vastustaa Assadin hallintoa,pelkää henkensä puolesta juuri uskontonsa vuoksi. Pelkkä uskonto riittää mestaamiseen, ei se, mitä on tehnyt.

Toivoisin, että Yhdysvallat oppisi historiastaan, jossa se on tukenut aseellisesti ja taloudellisesti kiihkouskonnollisia tai -poliittisia liikkeitä lyhyen tähtäyksen tavoitteidensa vuoksi. Punaiset khmerit Kambodiassa, talebanit ja Osama bin Laden Afganistanissa, Saddam Irania vastaan Irakissa ja tuulen käännyttyä perusteellinen Irakin sunnien tuhoaminen ja shiiamuslimien valtaannosto. Aina on tullut umpikuja vastaan. Nykyinen verenvuodatus Syyriassa ei ole kenenkään etu. Mitä kauemmin se jatkuu ja mitä enemmän USA ja sen liittolaiset oppositiota yllyttävät, sitä järkyttävämmäksi lopputulos tulee. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Robert Fisk, kiihkouskonnollisuus, mestaukset, USA, Ranska, Qatar,

Politiikka korvattava oikeudella Lähi-idässä

Keskiviikko 14.1.2009 klo 11.56 - Pirkko Turpeinen - Saari

Ostin Robert Fiskin upean opuksen The Great War for Civilisation heti sen ilmestymisen jälkeen 2005. Olin tutustunut Fiskin artikkeleihin brittiläisessä Independentissa sekä belgialaisessa De Morgenissa. Hän on britti ja on Libanonissa asuvana seurannut 30 vuoden ajan tiiviisti Lähi-idän tapahtumia.

Tänään hän oli tunnin ajan asiantuntijana Aljazeeran uutistunnissa. Hän kuvaili kuinka viimepäivien tapahtumat ovat syklinä toistuneet vuodesta toiseen ja Israelin sodasta toiseen. Hän referoi Tony Blairin mitään sanomatonta haastattelua Newsweek-lehdessä. Arabimaiden kyvyttömyyttä tukea palestiinalaisia. Egypti ja Saudi Arabia pelokkaina ja USA:sta riippuvaisina. Yhdysvallat linjansa betonoineena Israelin etuihin. Hän ei pitänyt Hillary Clintonia missään arvossa. Fisk oli varma, että Obama tulee jatkamaan tyhjänpäiväisiä vetoomuksiaan molempiin osapuoliin.

Robert Fisk korosti, että politiikassa ei puhuta siitä, että Gazassa asuvat palestiinalaiset ovat juuri sieltä peräisin, mihin he ampuvat rakettejaan.Hän korosti, että on aika alkaa puhua politiikan sijasta oikeudenmukaisuudesta.Hän ei uskonut lähitulevaisuuden tai keskipitkän tulevaisuuden tuovan minkäänlaista muutosta palestiinalaisten kärsimyksiin ja Israelin mielivaltaan. 

YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja, joka piti Gazan sotaa teurastuksena, katsoi, että muutosta ei saada aikaan ennenkuin YK:n yleiskokous muuttuu päättäväksi ja päätöksiä toteuttavaksi elimeksi ja Yhdysvaltojen mielivaltaan perustuva turvallisuusneuvosto menettää nykyisenkaltaista merkitystään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Robert Fisk, Tony Blair, kyynisyys