Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomi ja Nicaragua

Lauantai 3.7.2010 klo 14.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomalaiset virkamiehet löytävät yllättävän paljon perusteluja osallistumisellemme erilaisiin ihmisoikeusrikkomuksiin. Käymme sujuvasti asekauppaa sotarikoksiin syyllistyneen Israelin kanssa. Etelä-Afrikan apartheidhallitus ei estänyt kaupankäyntiä Suomen ja tuolloisen Etelä-Afrikan hallituksen välillä. Media jättää yleensä virkamiehet ja poliitikot rauhaan joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. 

 Helsingin Sanomat innostui tänään 3.7.2010 kuvaamaan ongelmaa, joka on syntynyt Suomen tukiessa Nicaraguaa tietyissä projekteissa vaikka Nicaraguassa syyllistytään puoluepoliittisin perustein tuettuun toimintaan terveydenhuollossa.Artikkeli oli kriittinen.

 Tarkemmin ajatellen toimintatavassa oli jotain tuttua.Juuri näinhän suomalaiset poliitikot ja virkamiehet toimivat myös Suomessa.

Puoluetukea, vaalitukea, lehdistötukea, sivistystukea, harrastustukia,järjestötukia, milloin mitäkin tukia annetaan eduskuntapuolueille ja niille, jotka äänestävät näitä eduskuntapuolueita. Ne kansalaiset, jotka eivät löydä kannatettavaa nykyisissä eduskuntapuolueissa ts änestävät vääriä puolueita tai liikkeitä tai eivät äänestä lainkaan - joskus jopa puolet kansasta jää vaille näitä verorahoista toimintaansa maksettavia tukia.

Kun hallituksessa on pelkkiä oikeistopuolueita, jotka ajavat varakkaiden etuja mm. terveydenhuollossa, johtavat nuo päätökset siihen, että eriarvoisuus terveydenhuollossa jatkuvasti kasvaa ja köyhät kuolevat aikaisemmin kuin rikkaat. Miten tämä nyt eroaa Nicaraguan käytännöstä??

Pidän Nicaraguan ja Suomen linjoja, molempia,ongelmallisina, mutta ilmeisesti vain Nicaraguassa tämä on johtanut köyhien aikaisempaa parempaan terveydenhuoltoon. Suomessa sitävastoin köyhien terveys on kurjistunut.

Suomalaisen eliitin ja median on vaikea nähdää malkaa omassa silmässä kun se tarkastelee demokratian tilaa muualla.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: malka omassa silmässä