Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Markkinat ja vastuu

Keskiviikko 27.7.2011 klo 12.25

Nykyaikaiseen "liberalismin" otsikolla liittyvään vastuuttomuuteen kuuluu ilmastonmuutoksen kieltäminen. Vastuuttomuuteen liittyy myös kaiken demokraattisen päätöksenteon ulkopuolella toimivat "markkinat".

Afrikansarven kuivuus on seurausta ilmastonmuutoksesta. Kaksitoista miljoonaa ihmistä on vaarassa kuolla nälkään ja tauteihin. Joka kuudes minuutti lapsi kuolee Afrikan sarven pakolaisleireillä. 

Suomalainen media mainitsee nälänhädän uutisissa  ohimennen. Mitään sidosta suurempiin kokonaisuuksiin ei esitetä.

Venäjän viime vuotiset laajat metsäpalot ja kuivuus ovat lähempänä olevia esimerkkejä ilmastonmuutoksesta. ( Ikiroudan sulamisen aiheuttamat valtavat metaanimäärät tulevat ehkä kiinnostamaan myös suomalaisia)

Metsäpalojen ja kuivuuden seurauksena Venäjä menetti suurimman osan vehnäsadostaan. Venäjältä ei vehnäpulan johdosta riittänyt vehnää vientiin. Vehnäpulan seurauksena MARKKINAT alkoivat spekuloida vehnän hinnalla, joka hinta nousi pilviin.Venäjän vehnän päämarkkina-alue oli ollut Egypti. Nyt Egypti ei saanut Venäjän vehnää vaan joutui hankkimaan valtavasti kallistunutta viljaa.

Vuoden vaihteessa leivän hinta nousi merkittävästi Egyptissä. Köyhyys ja tyytymättömyys ruokkivat myös vallankumousliikettä.

Kannattaa seurata mitkä voimat (puolueet, markkinat etc) kieltävät ilmastonmuutoksen olemassaolon. Ketkä jarruttavat toimia ilmastonmuutoksen kuriin saattamiseksi.Ketkä tukevat ketjureaktioiden saamista demokraattiseen valvontaan ketkä taas kannattavat piittaamattomuutta hyödyttääkseen taloudellisesti tiettyjä ihmisryhmiä.

Tietämättömyys kostautuu.Niin kauan kun voi äänestää puolueita, joiden tietää toimivan haluamallaan tavalla,kannattaa ottaa selvää.Populismi ja äärioikeiston tukeminen eivät ole ratkaisu medialle eikä äänestäjille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nälänhätä, ilmastonmuutos, spekulointi