Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Medvedevin puhe 23.11. ja Suomen media

Lauantai 26.11.2011 klo 17.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

En onnistunut löytämään mistään Suomen uutisvälineestä mainintaa Venäjän presidentin Dimitri Medvedevin merkittävästä puheesta 23.11.

Aljazeera välitti puheen osia jonka jälkeen seurasi asiantuntijan arvio, että puhe on otettava vakavasti.

Medvedev uhkasi keskeyttää aseistariisunnan seuraavat askeleet ellei Yhdysvallat lopeta tunkeutumista Venäjän lähialueelle ohjuspuolustuskilpensä kanssa.

Ulko- ja turvllisuuspoliittisen neuvoston Alexei Arbatov totesi: "Presidentti Medvedev määräsi kehittämään keinot ohjuskilpijärjestelmän tuhoamiseksi.If it is cyber war, the West should be concerned."

Suomen presidentinvaalikeskustelu ei ole näkemissäni referaateissa tai ohjelmissa puuttunut Suomen pysyvään maantieteelliseen asemaan Venäjän naapurina.Venäjän edustajat ovat toistuvasti tuoneet esiin huolensa Yhdysvaltojen ja NATO:n Eurooppaan tuomien asejärjestelmien vaikutuksesta Euroopan todelliseen turvallisuuteen.

Yhdysvaltojen virallinen doktriini omasta aseisiin perustuvasta vallastaan maapallolla sisältää sen, että mikään maa maailmassa ei saa muodostaa edes alueellista valta-asemaa.Myöskään talousjärjestelmä ei saa poiketa USA:n järjestelmästä. Jos asia riippuu pelkästään Yhdysvalloista ja sen aseteollisuudesta, asejärjestelmät levittäytyvät Eurooppaan.

Jo talouskriisinkin vuoksi Euroopan valtioiden, Suomi ensimmäisenä, tulisi pyrkiä siihen, että aseriisunnan edellytykset toteutuvat. Vain aseidenriisunnan kautta luodaan mahdollisuudet sille, että luottamus ja yhteistyö tulevat kansojen toiminnan perustaksi, eikä aseet.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Medvedevin puhe, ohjuskilpi, cyberwar, Euroopan turvallisuus