Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Miksi Katainen raivostui?

Torstai 13.5.2010 klo 18.52 - Pirkko Turpeinen-Saari

Jyrki Katainen raivostui eduskunnan Kreikka-keskustelussa demareille. Miksi tuo kiihko? Usein itsensä kanssa umpikujaan joutuva ihminen syytää katkeruuden ja vihantunteet ensin ulospäin; muualla on vika kuin minussa!Nyt vika on demareissa.

Tosiasiassa virtuaalitaloutta kasvattava politiikka on tullut tiensä päähän. Suursijoittaja George Soros totesi jo viisi vuotta sitten mm ruotsalaisille sanomalehdille antamassaan haastattelussa että kapitalismi on vaarallisempi kuin kommunismi! Hän, joka keräsi valtavia omaisuuksia pakottamalla valtiot, niin Euroopassa (Britannia) kuin useissa Aasian maissa pönkittämään valuuttaansa suunnattomilla summilla veronmaksajien varoja. Hän, joka oli virtuaalitalouden todellisia kummisetiä ja sankareita.

Kataisen on pakko alkaa tiedostaa tai ainakin alitajunnassa alkaa kasvaa tietoisuuden poikanen, joka osoittaa, että Euroopan valtioiden keräämä pankkien tukisumma ja Kreikan pelastamiseen kerätty mekanismi ei tule toimimaan. Jos tukipaketti on pienempi kuin globaalin virtuaalitalouden yhden päivän liikevaihto (Christer Lindman A-studiossa 12.5.2010)sen merkitys on kuin syöttäisi nälkäiselle tiikerille pienen pullanpalan.

Kyse ei ole vain Euroopan tasolla tehdyistä ratkaisuista vaan myös tämän hallituksen omasta sisäpolitiikasta. Hallitushan on edistänyt varakkaiden verohelpotuksilla varakkaiden mahdollisuutta sijoittaa virtuaalitalouteen ja pikavoittoihin kun samaan aikaan vähävaraisten peruspalveluihin riittää entistä vähemmän rahaa.

Espanjan ja Kreikan hallitukset ovat olleet pakotettuja pienentämään valtion virkamiesten jo ennestään vaatimattomia palkkoja. Suomessa sama trendi on merkinnyt "maltillisia" palkkaratkaisuja. On vedottu yhteisvastuuseen ja samassa veneessä olemiseen. Ei kuitenkaan taideta olla samassa veneessä vaan virtuaalirahan määrätön ahneus riisuu pienipalkkaisten toimeentuloonsa tarvittavat perusedellytykset; ruoan, terveydenhoidon ja opetuksen. Kun näiden katoamisen jälkeen vähävaraisilla on pelkkä nahkansa jäljellä on kapinahenki ja suuttumus ne tunteet, jotka ohjaavat yhteiskuntia.

Koska virtuaalitalouden mekanismit ovat nopeita joutuu Katainen aavistamaan, että katastrofi on edessä mieluummin pian kuin tuonnempana. Viime viikkojen tapahtumat ovat toivottavasti olleet Kataiselle ja hänen tovereilleen tapahtumia, jotka järkyttävät maailmankuvaa ja osoittavat, että virtuaalitalouden valta ei ole valtaa, jota tunteva ihminen haluaa. Siten  veroparatiisilaki vedettäneen pois ja sen sijaan lähdetään kansainvälisillä arenoilla kehittämään mekanismeja, jotka palauttavat maailmaan talouden alueen demokratiaa. Virtuaalitalouden massiivisten rahavirtojen valta suhteessa globaaliin reaalitalouteen on murskaava. Toimenpiteillä on kiire ja on kyseenalaista pystyykö konservatiivisen maailmankuvan vallassa oleva EU ratkaisemaan ongelman.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Soros, umpikuja, ontot talouspäätökset