Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Kreikka ja troika

Keskiviikko 24.6.2015 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ystäväni, joka on mukana useissa troikan neuvotteluissa Kreikassa, kirjoitti 2012 minulle:"Ne viis veisaavat heidän yksipuolisen politiikkaansa seurauksista, leikkauksista ja pyrkimyksestään puristaa niin paljon rahaa kreikkalaisista kuin mahdollista nyt kun nämä ovat täysin heidän armoillaan. Tämä on laajin yksittäisen valtion "ulos-myynti" koskaan. Ei vain eurooppalaisen valtion vaan valtion ylipäätään, piste. Se on pahempi kuin Argentiina tai Venäjä."

Yksityistämispuheissa ja niiden ylistämisessä jollakin neuvottelijoista on aina ketunhäntä kainalossa. Jokin oma tai läheinen intressitaho hyötyy yksityistämisestä."Joku ,Kreikan kyseessä olen rikastuu kun valtion omaisuus pakkomyydän pilkkahintaan.""Kreikkalaisia vaaditaan yksityistämään jopa vesilaitoksensa".

Euroopan politiikka amerikkalaistuu kiihtyvällä vauhdilla. Eurooppalaiset ovat omaksuneet demokratiakäsityksensä sisällöksi riittävän poliittisen demokratian. Ihmisoikeudet, tasa-arvo ja sosiaaliset oikeudet ovat menettäneet merkityksensä. Siksi on helppo tuhota valtiot, joissa on ollut sosialistisia rakenteita, sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

Yhdysvallossa pankit päättävät vaalien tuloksen. Jeb Bush sai 70 rikkainta taakseen jo ennen kuin hän oli virallisesti ilmoittautunut presidenttikisaan. Clintonin ja hänen välisensä kilpailu ratkaistaan rahan määrällä.

Aseteollisuuden menestys edellyttää militarismia, joka sopii pankkien vallan liittolaiseksi. Pankkien ja asteollisuuden avulla ratkaistiin toiseen maailmansotaan ryhtyminen. Nyt Yhdysvaltojen maailmanvallan symbolit sotilastukikohdat ja ydinkärjin varustetut laivat takaavat läsnäolollaan sen, että vain ne valtiot, jotka hyväksyvät militarismin ja pankken avulla ylläpidetyn poliittisen demokratian ovat "hyviä" ja jokainen valtio, joka tuon maailmanvallan kyseenalaistaa ovat "pahoja".

Yhdysvaltojen sotilaallisen läsnäolon voimistuminen Euroopassa on merkki EU:n siirtymisestä militarismiin perustuvan maailmanjärjestyksen kannattajaksi. Jokaisen yhteisvastuuta, tasa-arvoa ja todellista ihmisten välistä demokratiaa kannattavan kansalaisen on noustava vastustamaan tätä kehitystä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kreikan ulos-myynti, IMF:n kiristyspolitiikka, pankkien valta, militarismi oikeusjärjestelmänä