Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Harri Olli jätettävä rauhaan

Lauantai 28.2.2009 klo 19.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Urheilukilpailuissa näyttää itse pääasia eli urheilusuoritus jäävän sivuseikaksi. TV-toimittajille urheilijan haastattelu hinnalla millä hyvänsä on tullut pakkomielteeksi. Ei tarvitse olla nuorisopsykiatri nähdäkseen, että Harri Olli on lahjakas ja tavattoman herkkä urheilija.

Miksi toimittajat kiduttavat häntä tunkeilevilla kysymyksillä tietäen hänen halunsa vetäytyä ja olla rauhassa? Uskoisin, että varsinkin mäkihypyssä, jota harva toimittaja uskaltaisi edes ajatella harrastavansa, olisi tuo urheilijan oman tilan kunnioittaminen paikallaan.

Eikö suomalaisten toimittajien ajatuksiin mahdu se, että antamalla kullekin urheilijalle mahdollisuuden hänen edellytystensä mukaiseen parhaaseen suoritukseen voidaan tuo tulos myös saavuttaa. Häiritsemällä tahallaan Harri Ollin mielenrauhaa ja parasta mahdollista keskittymisen tapaa pahoitetaan hänen mielensä ja samalla tuhotaan paras mahdollinen suoritus.

Viimeisessä lääkärilehdessä puolalainen Suomessa työskentelevä anestesiologi kuvasi suomalaista tunnekylmyyttä, joka näkyy lääkärintyössäkin. Lämpö ja eläytyminen parantaisi potilaatkin paremmin kuin kylmä asiallisuus.

Suomalaiset eivät ehkä ole ansainneet Harri Ollin tapaisia herkkiä huippusuorittajia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: psykologia ja urheilusuoritukset