Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Joukkoraiskaus sota-aseiden rajoittamisneuvottelut voinevat alkaa

Sunnuntai 8.3.2009 klo 15.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

Jos Tasavallan presidentti Tarja Halosen ehdotus joukkoraiskausten sisällyttämiseksi sota-aseisiin saa laajan hyväksynnän, voinevat aserajoitusneuvottelut tässäkin asiassa mitä pikimmiten alkaa. Meillä on useita esimerkkejä onnistuneista, aluksi kansanliikkeiden eteenpäin viemistä aserajoituksista kuten maamiinakielto ja ydinaseiden rajoitukset.

Geneven sopimustakin voi täydentää raiskauskiellolla eettisen sodankäynnin turvaamiseksi.

Miten joukkoraiskausrajoitus voitaisiin saada aikaan. Aluksi tietenkin edellytetään globaalia keskustelua asiasta ja toimenpiteiden valmistelua. Seminaarit, mielenosoitukset ja yleinen asian tietoisuuteen saattaminen on tärkeätä. Yleinen kokemus sodista kautta vuosisatojen osoittaa, että jokaista taistelujoukkoihin kuuluvaa miestä voidaan pitää potentiaalisena raiskaajana. Siten ennaltaehkäisyn on ulotuttava yksilötasolle.

Kirjallinen sitoutuminen olemaan raiskaamatta on eräs toimenpide joskaan ei vakuuttava. Seksuaalirikollisten ja insestiin syyllistyneiden käsittelyssä esimerkiksi vankiloissa on päädytty lääkkeellisiin hoitoihin esim kemialliseen kastraatioon joskin lievempikin lääkitys voi vaimentaa seksuaalista kiihoittumista ja kykyä. Tällaisista hoidoista saatua kokemusta voitaisiin soveltaa armeijoihin. Toisin sanoen tarvitaan seksuaalista halua vaimentava pilleri mukaan aserajoitusneuvotteluihin.

Kun sodat on saatu eettisiksi ja tappaminen säännöt täyttäväksi ei kukaan jännitystä hakeva viitsi enää sotia. Silloin ehkä voidaan alkaa neuvotella öljystä ja vedestä. "Kun sinulla on noin paljon vettä vaihtaisitko sitä öljyyn kun meillä ei ole vettä." Kun kasvatus suuntautuu tunteiden säilyttämiseen eikä tukahduttamiseen saatetaan päätyä kokemaan, että maapallon vesi, öljy, ilma ja tuuli ovat kaikki yhteisiä, jotka voidaan jakaa ystävyydessä ja saattaa kaikkien ulottuville.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eettinen sodankäynti, raiskausten ennaltaehkäisy